00-talets hetaste hårtrend är tillbaka – nu vill alla sprayfärga håret

Rihanna med sprayfärgat hår. Rihannas nya hårlook.

Nu är en av 00-talets hetaste hårtrender tillbaka – sprayfärgen. Och som så många gånger är det kändisarna som lyft trenden igen, däribland Rihanna och Dua Lipa!
21 januari, 2022
3:05

Efter reklamen: Här är hårfärgen du bör testa 2022 – baserat på ditt stjärntecken

(3:05)

Den färgade hårsprays-looken är tillbaka (igen!) men den här gången är mönstren större och fler än tidigare. Millennietrenden där vi använde allt från hårmascara, blåspennor till färgad spray för att få till symboler och skiftningar i håret verkar vara på uppgång. I musikbranchen jobbar de nu hårt på att sätta trenden på kartan igen.

Färgad hårspray – allt om nygamla trenden

Rihanna delade en post på Instagram med rött och svart-färgat hår i en serie häftiga bilder från stjärnans alla hjärtans dag-kollektion med egna Savage x Fenty.

Den spetsröda bodyn matchade hon med punkigt randigt hår skapat med röd färgning.

färgad hårspray – hetaste trenden just nu

Brittiska återförsäljaren inom hårvård Justmylook avslöjade att sökningarna på hårspray med färg skjutit i höjden efter Rihannas inlägg. Över en natt ökade sökningarna med 566 procent och på Rihannas hår med hisande 6 700 procent. Fansen var många som ville återskapa hårlooken.

Och visst upplever vi en deja vu när vi ser bilderna. Vi var många som inspirerades av stilen (och rockade den) i början av 00-talet. Då kallad racoon tail hair vilket kan översättas till tvättbjörnsvans och dess tydliga och markerande ränder.

Rihanna är dock inte den enda kändisen som hakat på trenden. Dua Lipa delade även hon en bild på Instagram nyligen där hon rockade trenden. Det platinablonda håret var dekorerat med röda och gröna hjärtan.

Vilket är en mjukare tolkning av trenden som tidigare oftast bestod av hårda linjer och kontraster. I återupplivandet av trenden ser vi allt mer mjuka toner och söta mönster.

Även Meghan Thee Stallion gav trenden en modern touch i sin musikvideo till låten Cry Baby.

Stjärnfrisören Kellon Deryck designade en lårlång blond peruk med rosa, blåa och gula blommor.

– Jag lät färgen lufttorka för att bevara styrkan i den och avslutade sedan looken med glansspray för att behålla och förstärka färgernas livfullhet, säger Kellon Deryck i ett Instagraminlägg.

Och visst hakar vi på trenden?

Foto: TT

Artikelinspiration: Glamour Magazine