Så påverkar Venus ditt kärleksliv och dina känslor

Så påverkar Venus ditt kärleksliv

Har du koll på ditt Venus-tecken och hur det påverkar ditt kärleksliv? Om inte bör du definitivt läsa vidare! Här är allt vi vet om kärlekens planet och dess inverkan på våra relationer.
16 mars, 2022
Astrorummet: Trailer
2:04

Efter reklamen: Astrorummet: Trailer

(2:04)

Slå på ljud

Inom astrologin är Venus en lyckosam planet som bland annat står för tur och positiv kraft. Planeten är framför allt knuten till kärlek och dess placering i vårt födelsediagram (även kallat birth chart) och påverkar hur vi uttrycker känslor, vilka typer av kärleksrelationer som passar oss och hur vi charmar andra. Venus står också för kreativa anlag och kan indikera inom vilka områden vi har en extra bra chans att lyckas.

Tolka ditt Venus-tecken

När du tar reda på vilket ditt Venus-tecken är ska du inte bli förvånad om det är samma som ditt soltecken eller om de ligger väldigt nära varandra. Venus kallas nämligen ofta för jordens systerplanet då de är väldigt lika i storlek, massa och densitet samt har liknande omloppsbana. Mer konkret betyder det att planeterna alltid är nära varandra, vilket i sin tur innebär att ditt Venus-tecken och ditt soltecken (oftast) är intimt förbundna.

Om ditt Venus-tecken kommer ”före” ditt soltecken i zodiaken (exempel: du är Skorpion med Venus i Vågen) innebär det ofta att du gärna tar kommandot i relationer, att du värderar det sexuella högt samt att du är bekväm med att ta första steget.

Kommer ditt Venus-tecken i stället ”efter” ditt soltecken i zodiaken (exempel: du är Skorpion med Venus i Skytten) värderar du antagligen känslomässiga förbindelser över sexuella samtidigt som du är både romantisk och något mer tillbakadragen som person.

Så tar du reda på ditt Venus-tecken

För att få reda på vilka stjärntecken du (eller din partner/flirt) har i planeterna måste du ställa era horoskop. Nedan listar vi tre tips på hemsidor där du kan göra det:

Så, nu när du vet: här är vad det betyder mer konkret!

Venus i Väduren

Personer med Venus i Väduren värderar ärlighet högt och förväntar sig att folk i deras omgivning gör detsamma. De längtar efter en energisk och passionerad relation där spontana, spänningssökande äventyr och elektrifierande sex är en naturlig del av vardagen. De gillar att ha kul och är mer än gärna lekfulla, både i sängen och när de dejtar. Om de gillar dig kommer du att få veta det, var så säker!

Passar bra med: Venus i Väduren, Lejonet, Skytten, Skorpionen eller Vågen

Venus i Oxen

Oxen styrs redan av Venus, så personer med Venus i Oxen kommer ”färdiga” med massor av sensualitet, stark sexlust och ett stort behov av gos. De älskar allt som har med kärlek att göra och drömmer om att få skapa något speciellt tillsammans med någon. För personer med Venus i Oxen är uppmärksamhet och trygghet viktigt. De vill så tidigt som möjligt veta var man står i en relation, men ogillar starkt om något känns förhastat eller påtvingat. När de väl har bestämt att du är värd det, ja – då är de lojala till slutet.

Passar bra med: Venus i Oxen, Stenbocken, Jungfrun, Vågen eller Skorpionen

Venus i Tvillingarna

För personer med Venus i Tvillingen är det viktigt att få känna frihet och variation – vilket innebär att relationer kan bli en aning problematiska. Nyfikenhet är nämligen det som motiverar dem, samtidigt som känslor upplevs som lite skrämmande. Å andra sidan är de spännande partners med livlig personlighet och kvicka, smarta och lekfulla egenskapsdrag. Problemet kan vara att hitta tid för att ses – så det bästa är om två likasinnade finner varandra.

Passar bra med: Venus i Tvillingarna, Vågen, Vattumannen, Jungfrun eller Skytten

Venus i Kräftan

Personer med Venus i Kräftan längtar efter trygghet, lojalitet och orubblighet. De avgudar romantiska gester och kärleksfulla tal, och med tanke på att de är rädda för att bli övergivna mer eller mindre krävs de ovannämnda handlingarna för att de ska våga öppna upp sitt hjärta. När de väl har öppnat upp sig kommer de dock att överösa sin partner med både kärlek, tillgivenhet och uppmärksamhet. Ibland kan de fastna i att spela konstiga spel för att "testa" sin partners tillgivenhet och lojalitet… Lyckligtvis blir det mindre vanligt med tiden, och när de väl känner sig trygga finns det ingen partner som är mer pålitlig, kärleksfull och förstående.

Passar bra med: Venus i Kräftan, Skorpionen, Fiskarna eller Stenbocken

Venus i Lejonet

För personer med Venus i Lejonet finns det inget viktigare än kärlek, och de mer eller mindre lever för att någon gång få vara en del av ett ”power couple”. De är varmhjärtade, generösa, kärleksfulla, enkla och lojala. Därtill har de ett starkt behov av att hitta en partner som ger dem uppmärksamhet, uppskattning och passion. Vill du leva som i en kärleksfilm är det här personen du ska leta efter.

Passar bra med: Venus i Lejonet, Väduren, Skytten eller Vattumannen

Venus i Jungfrun

För personer med Venus i Jungfrun handlar mycket om detaljerna. Faktum är att det kan ta ett tag innan man inser att någon med Venus i Jungfrun är intresserad av en då de är både försiktiga, känsliga och reserverade. De visar sin kärlek genom hjälp, omtanke och stöttning, och när det säger klick i ett förhållande kommer de göra allt för att få det att fungera.

Passar bra med: Venus i Jungfrun, Oxen, Stenbocken, Tvillingarna eller Fiskarna

Venus i Vågen

Personer med Venus i Vågen är experter på att flirta samtidigt som de är mjuka älskare och sanna romantiker. De är tillmötesgående partners som enkelt anpassar sig till andras behov och gör allt de kan för att undvika krångel och konfrontation. Känner de att deras anpassningsbarhet utnyttjas kan det dock leda till gnissel. Tricket för att få en relation att fungera med en Venus i Vågen-person är att alltid vara rättvis och göra sin del av arbetet. Behandla dem som du själv vill bli behandlad.

Passar bra med: Venus i Vågen, Tvillingarna, Vattumannen, Oxen eller Väduren

Venus i Skorpionen

Personer med Venus i Skorpionen attraherar många, och alla de är intresserade av vet om det. De kan upplevas som en aning provocerande i sina känslor, samtidigt som de är lojala, djupa och intresserade av allt som har med sin partner att göra. Därtill är de absolut ett kraftpaket i sängen. Ett liv med någon med Venus i Skorpionen blir aldrig tråkigt, frågan är bara om du vågar börja dejta en…

Passar bra med: Venus i Skorpionen, Fiskarna, Kräftan, Väduren eller Oxen

Venus i Skytten

De med Venus i Skytten är attraktiva, flirtiga, roliga, varma och utåtriktade. De har lätt för att skapa kontakt med människor, men desto svårare för att engagera sig i relationer då de har ett starkt behov av att få förbli fria. Därtill blir de lätt rastlösa och har en tendens att avvika om de känner sig kritiserade eller oinspirerade. Nyckeln till en bra relationen med en person med Venus i Skytten är att ge dem sitt utrymme samt att engagera sig i det de tycker är intressant och vara öppen för att utforska världen. Får ni det att funka kommer ni aldrig känna er uttråkade.

Passar bra med: Venus i Skytten, Väduren, Lejonet eller Tvillingarna

Venus i Stenbocken

Personer med Venus i Stenbocken föds försiktiga. Helst av allt skulle de vilja hitta den perfekt partner direkt utan jobbigt jagande och ovisst dejtande. De vill kunna planera sådant som har med kärleken och livet att göra, och passar du inte in i deras femårsplan – ja då är det nog tack och hej. Även om de inte är de mest passionerade eller roliga partnerna, är de otroligt lojala och tåliga. Med andra ord: den typ av person du verkligen kan luta dig mot.

Passar bra med: Venus i Stenbocken, Oxen, Jungfrun eller Kräftan

Venus i Vattumannen

De med Venus i Vattumannen söker en vän såväl som en älskare. Deras huvud styr definitivt deras hjärta och de närmar sig varje situation med förnuft och logik. De är smarta och fördomsfria, och de älskar att prata om allt. Därtill är frihet viktigt! De behöver nämligen utrymme för att ströva omkring och utforska världen, och kommer vara noga med att ge sin partner detsamma. Så om du gillar den typen av relation är det en bra match. Om inte...lycka till.

Passar bra med: Venus i Vattumannen, Vågen, Tvillingarna eller Lejonet

Venus i Fiskarna

Venus i Fiskarna är zodiakens klassiska romantiker – spännande, fridfulla, förlåtande, poetiska, lekfulla och känsliga. Deras känslighet kan dock skapa en del problem i relationer. De påverkas av mer eller mindre allt runt omkring dem och känner sig ofta förvirrade och överväldigade av livet. Här är det viktigt att matcha med någon som ger tillbaka lika mycket kärlek som de får – i stället för någon som dra nytta av dem.

Passar bra med: Venus i Fiskarna, Kräftan, Skorpionen eller Jungfrun

Intresserad av att ta del av fler svar från stjärnorna? Lyssna på podden Astrorummet som du hittar här!

Artikelinspiration: Cosmopolitan

Foto: TT