Stort sommarhoroskop för 2021

Stort sommarhoroskop 2021

Sommarhoroskopet 2021 för ditt stjärntecken är här! Blir den en sommar med kärlek, nya vänskaper och äventyr eller blir perioden en lugn tid där du får fokusera på dig själv? Läs ditt sommarhoroskop här!
19 april, 2021
2:17

Efter reklamen: Årets horoskop 2021: Så blir året för ditt stjärntecken

(2:17)

Det vi alla behöver nu är en riktigt bra sommar. Efter en oerhört tuff vinter, helt utan andhämtning från den pandemi som lamslagit världen, behöver vi få pusta ut – träffa gamla vänner och göra nya bekantskaper. Vi vill prata, skratta och umgås. Framför allt vill vi kunna vara nära varandra igen, kunna ge och ta emot kärlek. Kan planeterna inge lite hopp? Jodå, fast de har ingen helhetslösning. Men det är bättre än inget alls och vi måste ta tillvara alla möjligheter som ges.

När de yttre planeterna linjerar sig i närheten av varandra så påverkas vi alla och i år blir pressen särskilt märkbar när Saturnus och Uranus drabbar samman vid tre olika tillfällen. Två av dem har redan inträffat och det tredje uppstår i slutet av året – vilket ger oss lite andrum där emellan. Föreställ dig en dag med konstanta regnskurar och bara ett par timmars uppehåll framåt eftermiddagen – det är fortfarande gråmulet, men det regnar åtminstone inte. Precis så kommer sommaren att bli, en sorts respit.

Nästa positiva inslag är Jupiter, planeten som alltid försöker ställa saker till rätta. Men precis som alla planeter fungerar han bättre i vissa tecken än andra och i juni och juli befinner han sig i Fiskarna, där han trivs som allra bäst. Sedan återvänder han till Vattumannen och kommer inte tillbaka till Fiskarna förrän i slutet av december igen, men det fina är att sommarvistelsen i Fiskarna kommer göra en märkbar skillnad.

Så när Saturnus och Uranus tar en paus och Jupiter får möjlighet att lätta upp stämningen under några veckor kan vi passa på att vara oss själva igen. Och precis just då, helt i rättan tid i mitten av juli, sammanstrålar kärleksplaneterna Venus och Mars. Det om något borde få oss att le igen och uppleva lite av den känslomässiga värme vi har saknat så länge.

Sommaren 2021 blir inte en av de där evighetslånga utan tidspress – vi måste vara på hugget och ta tillvara alla tillfällen som ges. Men kärleken är förunderlig, den minskar inte i svåra tider utan växer sig alltid starkare för att bekämpa de krafter som vill utplåna den. Kärleksrelationer som föds den här sommaren kan alltså bli intensivare och mer minnesvärda än något vi upplevt tidigare – och starka nog för att hålla tills det blir ljusare tider.

Väduren 21/3-19/4

I början av juli står relationer verkligen inte högst upp på din prioritetslista. Ändå befinner sig din styrande planet Mars återigen i ett eldtecken, vilket borde innebära en period fylld av energi och prestationer, kanske till och med lite nöjen. Men i stället känner du dig tillbakahållen, både yrkesmässigt och ekonomiskt, med bara några få realistiska valmöjligheter som du inte känner dig det minsta lockad av. Så när en ny kollega lättar upp stämningen mitt i den gråa jobbtristessen är du helt oförberedd. Till en början blir du inte intresserad, du har för mycket att göra och är fokuserad på alla måsten. Men den nya bekantskapen ger sig inte så lätt utan håller sig i närheten. Till slut tvingas du medge att kollegans närvaro faktiskt är något du trivs med och att ni kanske borde träffas privat också.

Det visar sig vara precis det du behöver. Alla skratt och allt det roliga som du saknat så länge fyller nu ditt liv igen och du mår bättre än du gjort på flera månader. Relationen är inte enbart flirtig, även om den ingrediensen också finns med, utan det uppstår en djupare attraktion mellan er som du inte hade räknat med. Faktum är att du inte riktigt vet vad du ska göra av den, så du bestämmer dig för att inte tänka så mycket och bara leva i stunden. Men inte särskilt länge: nymånen i augusti får er båda att fundera över förhållandets status och vad ni ska sikta på inför framtiden. Det är uppenbart att ni trivs ihop och passar för varandra – men har ni en etablerad relation? Eller är det bara en sommarromans som ingen av er vill satsa på långsiktigt? Skulle ni sakna varandra om ni skildes åt? Kanske har ni redan involverat er så djupt att ett uppbrott skulle vara för svårt? Mot slutet av augusti har din partner tagit ett steg framåt och vill planera för framtiden, medan du fortfarande ser fler problem än möjligheter.

I september borde det mesta ha löst sig. Någon gång i mitten av månaden uppstår en liten, men betydande, förändring i dynamiken mellan er – en sorts kompromiss- och samarbetsvilja som gör relationen mindre tävlingsinriktad och mer till ett gemensamt engagemang. Men för att utvecklas måste båda göra uppoffringar och i ditt fall innebär det att släppa taget om det förflutna, vilket du för ovanlighetens skull upplever som svårt. Kanske har du fortfarande förhoppningar om att leva livet så som det såg ut förut, innan världen förändrades. Fullmånen i slutet av september skänker nytt ljus åt såväl dina drömmar som farhågor och dina sanna känslor väcks – det är först då du kan bestämma dig för om du ska satsa på en gemensam framtid eller släppa taget.

Oxen 20/4-20/5

Om du är nöjd med livet som det är behövs väl inga förändringar? Ungefär så går dina tankar under större delen av sommaren. Juli inleds lekfullt – din styrande planet Venus kommer närmre och närmre Mars för varje dag och du stormtrivs. Du vet vad, eller vem, du vill ha och sannolikt får du din vilja igenom. Det verkar nästan som du börjar lägga grunden för något, kanske en stabil och överblickbar framtid för dig själv? Dina vänner påpekar att du planlägger ditt liv för flera år framöver, men stämmer det verkligen? De yttre planeterna bjuder på hårt motstånd högst upp på din horoskopkarta, vilket gör planerna svåra att realisera. Du stöter på hinder, helt enkelt. Är det egentligen så att du har gett upp? Har du bestämt dig för att stanna där du är, där du är trygg, och att göra det bästa av saken även om det inte kan mäta sig med dina tidigare förhoppningar? Det du har är inte illa alls, intalar du dig – bättre att ta tillvara det som finns, än riskera att förlora allt i strider du inte kan vinna.

Men det behöver inte bli så. Speciellt inte den här sommaren när Mars bistår med den energi som du och din relation behöver. Du kan hoppas på mer och på bättre – och du kan få det att hända. I stället för att tänka på dig och din partner som stabila och stillastående, ska du föreställa dig hur det skulle vara om ni utvecklades tillsammans och stöttade varandras ambitioner utan att vara bundna till en och samma plats. Kanske inte särskilt typiskt för en Oxe, men när Venus och Mars rusar med full fart och gott självförtroende genom den mest äventyrliga delen av din horoskopkarta under juli och augusti, ska du passa på att följa med i utvecklingen så mycket du kan. Det kommer finnas gott om tid att luta sig tillbaka senare under året för att se hur långt ni har kommit – allt du behöver nu är initiativ. Så fatta mod, ta varandras händer och gå framåt tillsammans.

Augusti blir en het månad, i alla bemärkelser. Det uppstår sann passion och det är bra. Som med allt annat i sommar är det viktigt att njuta medan tillfälle ges och inte låta stunder gå förlorade med fokus på framtiden. Förhållandet växer sig starkare och djupare för varje månad och du upplever saker du aldrig varit med om förut. I september befinner sig den revolutionära planeten Uranus i Oxen och får kraft av kontakten med de snabbare planeterna. Detta händer årligen och varje gång manar han dig att bryta upp och ta en ny riktning. Och varje gång säger du nej. Men nu när sommaren har visat vad som faktiskt är möjligt säger du ja. Sommaren 2021 går ut på att använda den energi som en relation genererar för att få kraft nog att bryta med gamla bekväma vanor och förhållningssätt. Det är dags att färdas mot nya mål och huruvida förhållandet håller för detta är inte det viktiga. Om det håller, gott så. Men om ni bryter upp så känner du ändå tacksamhet för tiden ni hade tillsammans och för allt du lärt dig.

Tvillingarna 21/5-20/6

De kommande månaderna handlar helt om hängivelse. Eller att ändra sig. Eller kanske inte … Varje gång du tror att du har hittat det du vill ha, kommer du på dig själv med att undra ifall det kanske finns något ännu bättre runt hörnet.

När juli tar sin början är du full av energi och självförtroende, vilket är en effekt av den förmörkelse som inträffade i ditt tecken några veckor tidigare. Du är öppen för nya idéer och erfarenheter och vill ta reda på vad tillvaron har att erbjuda. Det här kan bli problematiskt, för det verkar som du redan har vissa planer för framtiden tillsammans med någon och nu känns plötsligt de planerna begränsande och daterade. Värmen och ömheten finns fortfarande kvar mellan er, ändå oroar du dig för att gå miste om alla fantastiska möjligheter som du vet finns där ute. Ju mer du försöker röra dig framåt, desto mer drar din partner er tillbaka, vilket förstärker dina farhågor för att ni är på väg in i en återvändsgränd.

I slutet av juli och början på augusti har du alldeles för mycket att göra för att hinna ta de diskussioner som du vet att relationen behöver. I stället fortsätter du som förut och hoppas allt ska lösa sig, fast utan att agera. Men i mitten av augusti händer något – ni byter några hårda ord som får allt att ställas på sin spets. Känslorna svallar hos er båda och fullmånen den 22:a bidrar med ytterligare bränsle. Nu ligger korten äntligen på bordet och båda vet hur den andra känner. Det här blir sommarens tyngsta period och det är möjligt – fast inte oundvikligt – att ni bestämmer er för att gå skilda vägar, i synnerhet om förhållandet aldrig har varit särskilt starkt.

Nästan omedelbart dyker ett alternativ upp i form av en ny kollega och ett eventuellt nytt förhållande. Är det detta du hoppades hitta runt hörnet? En intensivare och mer spännande kärleksaffär? Eller faller du bara för första bästa som kommer i din väg? Du vet inte riktigt. Dessutom verkar din nya bekantskap vara helt lugn med att du redan har ett förhållande. För inte särskilt längesedan skulle du ha betraktat det som perfekt och precis vad du ville ha, men nu känns det tomt och opersonligt. Om den här nyvunna vänskapen utvecklar sig till någon form av kärleksrelation är det osannolikt att den varar längre än några veckor.

Du tänker att du måste fatta bättre beslut och när september tar sin början funderar du väldigt mycket över vad du verkligen vill. Kanske rådfrågar du till och med den person som känner dig allra bäst. Och varför inte? Ni kanske inte står varandra lika nära som förut, men ni är fortfarande vänner och ni bryr er om varandra. Gamla vänner kan dessutom förlåta och fördömer inte den andras vägval. Så efter flera långa diskussioner, och kanske några tårar, kommer ni varandra nära igen och i slutet av månaden är ni tillbaka där ni befann er i juli. Du är fortfarande lite tveksam, för såren har inte läkt ännu – men ni ler mot varandra och ni skrattar tillsammans. Det känns bra.

Kräftan 21/6-22/7

Alla har känt av de senaste månadernas restriktioner, men kanske är det Kräftan – det superkänsliga vattentecknet – som påverkats mest av alla. Så när sommaren kommer med lossade tyglar blir lättnaden överväldigande och att stå emot behovet att ta igen förlorad tid blir svårt. De flesta planetära aktiviteter i sommar sker i de kortsiktiga och sociala delarna av din horoskopkarta. Att bara träffa folk igen, ta en drink med vänner, gå ut och shoppa, köpa saker som du varit utan länge, blir ren och skär njutning. Vad gäller relationer söker du inte efter svaren på de tunga frågorna om din verkliga plats i tillvaron eller något för framtiden – du vill ha enkla möten, romantik och dejtande. Nästan som en sorts nystart i livet.

Kanske har du inte märkt det på grund av allt annat som hänt det senaste året, men din syn på intima relationer har förändrats i grunden. Förut var du mer begränsad, utan möjlighet att göra precis som du ville. Nu kan du plötsligt det. Faktum är att du har full kontroll i dina relationer, vilket är viktigt att du inser för att kunna bete dig schysst. Att ha för mycket makt kan vara lika illa som att inte ha någon alls.

Augusti blir mycket enklare. Den välvilliga Venus rör sig nu genom nedre delen av din horoskopkarta, det gör livet lättare och mer njutbart, medan Mars adderar sin hetta och energi. Det blir en bra period. Medan du njuter av tillvaron börjar du plötsligt tänka på ett nytt sätt och se ljusare på framtiden. Det är en omedveten process och inget du uppmärksammar förrän det redan är ett faktum. Kanske känner du att du kan lägga det jobbiga från tidigare perioder bakom dig och att du faktiskt har kompenserat dig själv. Hur som helst verkar du vara redo att börja om på nytt.

Slutet av sommaren blir sällsamt förförisk. Fullmånarna i slutet av augusti och september ger långsiktiga insikter: inte hur livet faktiskt ter sig, och definitivt inte hur det har varit, men hur det skulle kunna se ut om du vill. Samtidigt går Venus in i kärlekssektorn på din horoskopkarta och med hennes influenser kan dina drömmar bli till väldigt härliga framtidsscenarier. Men hur ska allt förverkligas? Kanske med hjälp av någon vars sällskap du redan har avnjutit i sommar. Venus får dig att se på vänskapen i ett mer romantiskt ljus och när sommaren går mot höst kanske relationen utvecklas till det den alltid varit menad att vara, men som du inte förstått förrän nu.

Lejonet 23/7-22/8

Det möte mellan Venus och Mars – som vi alla hoppas på ska krydda sommaren med energi och passion – inträffar faktiskt i Lejonets tecken. Alltså kan vi nog anta att du står först i kön till eventuella romantiska äventyr. Men det pågår också djupare planetära rörelser i din horoskopkarta under de kommande månaderna, så du måste lära dig att hantera de kraven samtidigt som du tar tillvara allt det Venus och Mars erbjuder. Saturnus, den planet som representerar allt som har med ansvar och allvar att göra, befinner sig i relationsvinkeln på din karta under hela 2021 och 2022, och förmodligen har du inte upplevt hans inflytande just där förut. Senast han befann sig i den delen av himlavalvet var under tidigt 1990-tal och det är ju ett tag sen. Det som händer är att han får dig att tänka på de mer djupgående konsekvenserna av allt som rör dina relationer.

Om du redan har ett förhållande, som dessutom är välfungerande, kanske det blir Saturnus som får er att befästa relationen mer permanent. Men om du befinner dig i en tidigare fas, eller precis har träffat någon, så finns Venus och Mars till hands i ditt eget tecken för att uppmuntra dig att ha kul, medan Saturnus påminner dig om att allt har sitt pris och att du måste agera vuxet – vilket så klart kan förta romansens gnista något. Det kan kännas som att alla andra minsann får roa sig helt fritt, medan ditt eget kärleksliv är villkorat. Något du inte uppskattar.

Som tur är blir du kompenserad. Jupiter befinner sig nämligen också i relationsområdet på din horoskopkarta – från slutet av juli till slutet av året – och det är definitivt en bonus. Det Jupiter kan bidra till är en relation med väldigt goda förutsättningar för framtiden. Inte bara vad gäller framgång, status och livsstil, utan även varaktig lycka tillsammans. Men som med alla större planeter blir effekten märkbar först över tid, och just nu kan det vara lite jobbigt att behöva vänta. Medan Venus och Mars fungerar mer ”här och nu” är det tvärtom med Jupiter och Saturnus. På något sätt måste du få båda konstellationerna att jobba i din riktning.

Om du söker efter en genuint varaktig relation och är medveten om såväl det arbete som måste läggas ner, som vad du faktiskt har att vinna, så är det nu du ska hitta någon som går i samma tankar. Men om du är ute efter en kortsiktig distraktion, en semesterflirt helt enkelt, så kommer Jupiter och Saturnus sätta käppar i hjulet – oavsett hur energiska Venus och Mars är. Om allt detta låter för begränsande så får du en chans att komma undan i mitten av september, eller kanske att göra en omstart. Om du vill bryta upp på grund av att relationen blivit för seriös, så är det nu du ska passa på. Du måste såklart inte, men det kan kännas bra att möjligheten finns.

Jungfrun 23/8-22/9

Den här sommaren handlar om att ta reda på vad du vill. Efter en lyckad och passionerad inledning som fick dina förväntningar att skjuta i höjden och en hastig repris med en tidigare partner, bestämmer du dig för att ingen av dessa passar för dig i långa loppet. Däremot upplever du att de har lärt dig så pass mycket om vad du inte vill ha, att du lättare kan se vad du faktiskt vill. Det är en lärdomskurva, som du själv kontrollerar.

Juli blir en upplevelse i sig. Du har en av de där klassiska kärleksaffärerna där skillnaderna mellan er är större än likheterna, vilket är en del av tjusningen. Det fina är att ni är ärliga mot varandra och har goda intentioner, det finns ingen dold agenda. Det blir en fin tid, enkel och oförfalskad. Stämningen är också en smula teatral, nästan lite overklig, vilket du älskar eftersom det är så långt ifrån allt annat du upplevt. Ni är medvetna om att ni inte kan fortsätta som ni gör och när det är dags att diskutera huruvida ni ska ta relationen vidare till nästa nivå är ingen av er redo. Ni bestämmer er för att bara vara vänner, det blir bra.

I slutet av juli dyker en vän du inte har träffat på länge upp i umgängeskretsen igen. Ni har båda varit upptagna med annat och har mycket att prata om. Det har alltid funnits en underliggande attraktion mellan er och tidigare har du inte velat göra något av den, men efter erfarenheterna från början av juli har du betydligt mer självförtroende och bestämmer dig för att utforska den. Resultatet blir långt mer intensivt än du kunnat föreställa dig – den sortens upplevelse där för mycket inte är tillräckligt och du bara vill ha mer. Men som i de flesta riktigt passionerade kärleksaffärer brinner lågan ut snabbt och runt mitten av augusti har ni sannolikt kommit så långt det går.

September blir lugnare. Nu har Venus lämnat Jungfrun och du påverkas inte längre på samma sätt, men Mars är fortfarande kvar. Utan Venus resulterar hans inverkan i en beslutsamhet att göra saker på rätt sätt och att få det du vill ha utan kompromisser. Passionen från augusti finns fortfarande kvar mellan er men den har blivit hemtam och tillbakalutad – ni vet hur relationen fungerar och känner inget behov av förändring. Fram emot mitten av september har glöden falnat helt och när ni kan konstatera att era roller går mer ut på att stötta varandras ambitioner än att vara älskare, vet ni att det är över. När september går mot sitt slut funderar du över framtiden, men du är också nöjd där du är. Du känner att du har lärt dig massor om dig själv och att du verkligen har vuxit. Ditt självförtroende har stärkts, du har fått svar på en viktig fråga från ditt förflutna och du har haft oerhört roligt – en väldigt lyckad sommar.

Vågen 23/9-22/10

Det är allmänt känt att Vågen är det mest romantiska tecknet av alla, ändå är det ett faktum som ofta missförstås. Du vill ha romanser som är lättsamma och vänskapliga, fulla av skratt och aktiviteter. Ingen passionerad besatthet, tunga diskussioner, självförebråelser eller långa outhärdliga tystnader. Men hur ofta har du egentligen en relation som är lättsam och vänskaplig? Nästan aldrig. Men i sommar, däremot, befinner sig planeterna på precis rätt ställen för att du ska kunna hitta rätt. Så om du är singel – vilket är ganska ovanligt för en Våg – är sannolikheten stor att du ska träffa någon under de kommande månaderna. Om du redan har ett förhållande så kommer ni få tillbaka den energi som den senaste perioden har dränerat er på, ni får en nystart helt enkelt. Du kommer älska det.

Den stora höjdpunkten i juli är mötet mellan Venus och Mars, älskarnas planeter. I din horoskopkarta innebär det att mötet tar plats i det område som har med ditt privatliv att göra. Och det är precis där du vill att det ska ske. Efter all tid som tillbringats under hårda begränsningar vill alla börja umgås igen, för det rena nöjets skull, och dig passar det perfekt. Venus befinner sig på en plats som låter dig komma nära, om det är vad du vill, eller hålla distans om du känner dig osäker. Det finns inga måsten eller krav på att du ska göra något du inte är redo för. Såvida du inte vill, så klart.

I augusti blir allt lite mer djupgående. Det kan vara så att du har hittat någon du gillar tillräckligt mycket, för du träffar din nya partner lika ofta som du umgås med andra. När ni först blev tillsammans var du tydlig med att du inte ville ha något alltför seriöst, men nu när Venus och Mars rör sig mot en mer privat sfär blir du nyfiken på att utforska den sidan av relationen. Men du är fortfarande noga med att inte låta förhållandet tappa sin viktiga lättsamhet. Du betraktar relationer ungefär som en dans, fylld av eleganta rörelser och längtande blickar – men du aktar dig för att komma alltför nära. Vid ett tillfälle i mitten av månaden blir stämningen lite för emotionell, men du sansar dig snabbt – ingen skada skedd.

September har något drömskt över sig. Då befinner sig Venus i ditt tecken och skapar goda relationer till några av de långsammare planeterna, så i början på månaden känner du att du är väldigt nöjd med er relation och att det är precis så du vill ha det för alltid. Men kort därefter, när Venus lämnar ditt tecken och bryter förtrollningen, märker du att förhållandet har stagnerat och du tänker på hur du ska komma vidare i livet. Detta kan innebära slutet för er relation, eller i alla fall så som den ser ut just då. De sista dagarna i september ägnar du åt att fundera över för- och nackdelar och du försöker hitta den bästa lösningen, men det kan dröja ända till oktober, eller ännu längre, innan du verkligen bestämmer dig.

Skorpionen 23/10-21/11

Kärleken är underbar – men allt har sin tid och plats. Vad ska du ta dig till med en kärleksrelation som känns bra, men som uppenbarligen inte platsar där du befinner dig just nu? Den här sommaren går ut på att hitta svaret på den frågan.

Problemet är välbekant: det riskabla i att inte skilja yrkesliv från privatliv. Sommarens möte mellan Venus och Mars – det som ger oss alla extra energi – exploderar som rena fyrverkeriet högst upp i Skorpionens horoskopkarta. Och precis som med fyrverkerier kan du inte låta bli att titta. Efter en befordran på jobbet har du kommit i kontakt med en ny kollega och attraktionen mellan er är omedelbar. Du vet mycket väl att det är riskabelt med romanser på arbetsplatsen, men det adderar bara till spänningen och du är villig att ta risken. Det som bekymrar dig är er öppenhet.

En hemlig affär med möten på udda tider när ingen ser funkar fint för en Skorpion, men att vara helt öppen inför vänner och kolleger är du inte särskilt bekväm med. Om du lägger massor av energi på relationen finns också en risk för att din karriär blir lidande, och du har arbetat alldeles för hårt för att offra allt för en kortsiktig kärleksaffär. Dessutom är ni både yrkesmässiga rivaler och älskare, vilket inte nödvändigtvis är till din fördel. Den mest självklara lösningen är att göra slut, men det är för sent för det. Om du ska vara ärlig mot dig själv så var det för sent redan efter fem minuter. Ditt enda alternativ blir att hålla privatliv och arbete så åtskilda som möjligt, men det blir inte lätt.

I augusti får du hjälp från oväntat håll. En gammal vän – kanske någon du har haft tillfälliga förbindelser med, lite av och på genom åren – kan se vad som pågår och ger dig goda råd. Det här är dessutom en av väldigt få personer som du faktiskt lyssnar på, en person som inte bara känner dig väldigt väl och kan läsa av dina motiv, utan som också bryr sig om dig. Och det är viktigt. Du får rådet att sluta försöka kontrollera situationen så hårt – det är bra att du håller arbete och privatliv isär, men båda områdena i ditt liv måste få syre och om det ena flyter in i det andra lite grann, så är det inte hela världen. Lyd rådet. Låt dig själv svepas med i händelseförloppet och försök inte att kontrollera allt in i minsta detalj.

I början på september behöver ni göra en utvärdering. Det börjar bli tydligt att ni båda färdas i olika hastighet och vill få ut olika saker av förhållandet. Det du ser som nödvändiga försiktighetsåtgärder, ser din partner som onödiga begränsningar. Att fortsätta som förut är inte ett alternativ och det verkar inte troligt att ni ska kunna skriva om reglerna för att göra en nystart. Sannolikt kan ni fortsätta ha en fin arbetsrelation och till syvende och sist nöjer du dig nog med det.

Skytten 22/11-21/12

Under större delen av de kommande månaderna befinner sig din styrande planet Jupiter i den del av sin årliga cykel där han återvänder till delar av himlavalvet som han besökt tidigare under året. Alltså kommer även du återse människor och platser som du kom i kontakt med för några månader sedan, för att göra sådant som var omöjligt då på grund av olika restriktioner. Blir det så bra som du har hoppats? Förhoppningsvis ja, men också annorlunda. För det Jupiter gör nu är att belysa de här situationerna ur ett nytt perspektiv och din syn på vissa viktiga frågor kan ha förändrats. Det här märks främst i dina privata relationer.

De yttre planeternas rörelser under de senaste månaderna i kombination med allt som hänt i vår omvärld, har fått dig att ändra åsikter, värderingar och kanske till och med sådant du alltid har trott på. Det här är knappast något som märks av i den vardagliga kontakten med dina vänner, utan mer i de djupare samtalen du har med en partner eller de du står verkligt nära. Du har ingående diskussioner om tillvarons grundläggande principer, varför du resonerar om du gör och hur vi alla borde agera i framtiden. För många skulle det här innebära spiken i kistan för en relation, men faktum är att du tycker om de här diskussionerna. Djupa tankar och uppriktigt utbyte av resonemang är något Skytten älskar.

Men när alla era olika ståndpunkter har vädrats ska ni lägga er energi på att stötta och försöka förstå varandra, ett måste för att kunna bygga upp det starka bandet mellan er igen på ett sådant sätt att ni accepterar varandras olikheter samtidigt som ni njuter av det ni har gemensamt. Inget av det här kanske rimmar med en härlig sommar, men innan du kan släppa loss och roa dig som förut vill du gå till botten med var du själv, och de du umgås med – såväl privat som på jobbet – befinner er i den själsliga utvecklingen. De allra flesta relationer är lättsamma och lekfulla innan de blir djupare och meningsfulla – men i sommar blir det tvärtom och det beror på Jupiters läge. Ha detta i åtanke och ta hänsyn till det. Ta även hänsyn till andra i din närhet, de som kanske ryggar tillbaka lite och tycker allt är konstigt. Din självklara öppenhet och ärlighet kommer dock vinna tillbaka dem, som alltid. Det mesta av allt detta utspelar sig i juli, resten av sommaren ser ut att bli mer avslappnad. Kanske har du funnit svar på dina frågor och därför blivit mer tillfreds med dig själv.

I augusti kommer du på dig själv i en sorts tävlan mot någon du beundrar, där båda försöker imponera på den andra. I början av året hade du tagit detta på största allvar, men nu ser du det som den lek det är. I slutet av augusti och i september befinner sig Venus och Mars i en mjukare och vänligare linjering sett ur ditt perspektiv, så sannolikt är det nu en ny relation kan blomstra – utan den djupgående utforskningen av den andres motiv, som skulle ha varit fallet i juli. Slutet av sommaren erbjuder er båda en paus för reflektion, vilket är jätteviktigt. Har du kanske äntligen träffat rätt person?

Stenbocken 22/12-19/1

Under större delen av året har du haft fullt upp med alla problem som orsakats av de komplicerade positionerna mellan Saturnus och Uranus. Men det finns ytterligare en planet som fortfarande befinner sig i Stenbocken och som har varit ganska lågmäld än slå länge: Pluto. Han är djup och mörk och representerar den del av dig som har väldigt lite att göra med karriär och materiell framgång, utan är mer kopplad till ditt liv som helhet, allt det som verkligen talar till ditt hjärta. När planeter som Venus och Mars sätter Pluto i rörelse kommer känslor upp till ytan på ett sätt du hade glömt, vilket överraskar både dig och din partner. Den här sommaren kan det mycket väl hända att Pluto vaknar till liv.

Juli månads nymåne inträffar i relationssektorn av din horoskopkarta och drar därmed i gång processen genom att ge Pluto en försiktig knuff. Någon gång under de kommande veckorna inleder du antingen ett nytt förhållande eller ett nytt kapitel i det förhållande du redan har. Oavsett vilket så uppstår ingen avgörande situation som du måste förhålla dig till, men däremot en situation med spännande möjligheter. Sannolikt känner du dig inte säker på hur långt du vill ta det hela, men det är ändå anmärkningsvärt att du har blivit intresserad, normalt sett skulle du bara ha ryckt på axlarna och varit för upptagen med annat. Men tiden går och du märker att du gärna vill utveckla den nya bekantskapen, även om du inte riktigt vet på vilket sätt. Samma sak gäller om du redan har ett förhållande, då fortsätter du gärna fundera över den utveckling som ni har pratat om. Du säger inte direkt ja, men inte heller nej.

I augusti hettar det till. Venus pockar på Plutos uppmärksamhet och samtidigt hålls Saturnus i schack av solen. Det verkar som planeterna uppmanar dig att strunta i jobbet och fokusera mer på privatlivet i stället. Om det nya förhållandet tar dig till platser du aldrig besökt förut, antingen känslomässigt eller rent faktiskt, desto bättre – det är viktigt att du frigör dig från alla rutiner och allt ansvar för att kunna leva ut dina känslor under en period utan att ständigt tänka på alla måsten. I slutet av augusti inser du att det är den här vägen du ska fortsätta ta, allt annat i livet blir sekundärt.

I september gör sig ditt gamla liv påmint. Det uppstår situationer på jobbet som kräver din uppmärksamhet, vilket kan innebära att du får pausa privatlivet ett tag. Men samtidigt fortsätter Venus att influera Pluto, så du känner av deras intensiva, men lugnande, inverkan närhelst du har tid att träffa din partner. Det känns bra. Motstå impulsen att förenkla ditt liv genom att avsluta förhållandet till förmån för arbetet – de ger dig näring på olika sätt och du behöver både och.

Vattumannen 20/1-18/2

Sommaren 2021 blir en av de allra bästa för allt som rör ditt privatliv. Jupiter återvänder till Vattumannen och ger dig all sin energi och framtidstro. Dessutom möts Venus och Mars i relationssektorn på din horoskopkarta, där deras eviga attraktion förhoppningsvis återspeglas i dina egna relationer. Det uppstår verklig passion och framåtrörelse, så om du suttit fast i gamla förhållandemönster alldeles för länge råder sommaren bot på detta.

Som alltid i dina relationer måste du utforska exakt hur nära vill komma. Den initiala attraktionen kommer vara stark, för du älskar alltid tanken på ett nytt äventyr – men om ni kommer varandra så nära att ni börjar agera som två halvor av en helhet, så sänder ditt oberoende ut varningssignaler och du börjar söka efter sätt att få vara lite ifred. Det här är ett välbekant mönster hos dig. Men den här gången är attraktionen så stark att kemin mellan er suger dig tillbaka varje gång du försöker dra dig undan. Så försöken att hitta rätt distans behöver nog upprepas några gånger. Men vilken underbar process det är! Några av dina vänner kanske antyder att ni gör slut och blir ihop igen enbart för det känslomässiga rus som uppstår, och det ligger nog lite sanning i det, men mest beror det nog på att du försöker hitta den perfekta balansen mellan oberoende och tvåsamhet. Vilket inte är helt lätt.

Under hela juli och augusti domineras förhållandet av en fin känsla av trygghet, båda två är övertygade om att ni är rätt för varandra och att alla problem går att lösa. Funkar inte det ena, så funkar det andra. Det finns inte på kartan att ni inte skulle passa ihop eller att relationen skulle vara slöseri på tid, och samhörigheten mellan er sträcker sig längre än att ni har samma smak och intressen. Fundamentet i förhållandet och er förvissning om att fortsätta framåt tillsammans verkar vara bergfast, allt annat är bara detaljer som kan fixas.

När det bara är några veckor kvar på sommaren verkar de flesta av problemen vara lösta. Ni gör upp gemensamma planer för framtiden och kanske till och med tar de första konkreta stegen mot att förverkliga dem. Men ni behöver inte ha bråttom, månfaserna i september signalerar att det finns mycket kvar att uppleva tillsammans bara för skojs skull. Det är en möjlighet ni bör nappa på medan det går. Inflytandet från både Venus och Mars avtar framåt månadens slut, medan de yttre planeternas styrka tilltar under de första dagarna i oktober – vilket ger er ungefär två veckor att njuta av de sista varma dagarna, både bildligt och bokstavligt talat. Se till att göra det bästa av dem.

Fiskarna 19/2-20/3

Går det att ha en kärleksaffär som är för passionerad? Om du inte sitter inne på svaret, så lär du få veta i sommar. Alla de planeter som vanligtvis har inverkan på dina privata relationer – Merkurius, Venus och Mars – håller sig tätt intill varandra i sommar och rör sig genom en del av himlavalvet som får dig att hamna mitt i deras fokus, helt utan chans att komma undan. Kanske inte alltid den bekvämaste av positioner för en Fisk.

Oavsett hur ditt kärleksliv utvecklas i sommar – antingen en ny bekantskap eller en gammal vänskap som tar ny form – så uppstår definitivt hetta. Och glamour! Tillvaron ser ut att bli väldigt extravagant. Det är svårt att inte låta sig svepas med i något sådant och familj och vänner tjatar om detaljer. De är avundsjuka och tycker att du har haft en enorm tur. Inget fel i det, men för att vara en del i det här scenariot måste du spela en roll och låtsas vara någon du inte är. Fiskar gör det hela tiden, de omvandlar sig till det omgivningen vill se. Men det innebär att du måste dölja ditt verkliga jag, gömma undan det på en säker plats dit ingen hittar. Om du har en relation där ni förväntas lita på varandra och är öppna med hur ni känner, så är det nog ingen bra idé att dölja sitt innersta. Du skulle kunna avsluta det hela och lämna allt, men glamouren är förförisk och påtryckningarna från din omgivning är starka.

Situationen är hanterbar i juli, men i augusti känner du av pressen att utveckla förhållandet och fatta mer långsiktiga beslut, vilket du inte vill. Mars inflytande arbetar mot dig nu och adderar mer hetta, när du egentligen vill att allt ska svalna av. Din lösning blir att återvända till ditt rätta jag och att ta en paus från förhållandet ett tag. Fullmånen i slutet av augusti tvingar dig att möta dina sanna känslor – du kan återgå till relationen om du vill, men bara om den blir mer återhållsam och dina känslomässiga behov respekteras.

Nymånen i början på september infaller i relationssektorn på din horoskopkarta, vilket innebär såväl ett avslut som början på något nytt. Det kan vara nu du bestämmer dig för att bryta upp. Sommaren har varit spännande men utmattande, och fast du trivdes med relationen inledningsvis så är det inget du vill ha i långa loppet. Ni kanske kan göra en nystart om du är lyhörd inför dina egna behov, eller så är det en relation som bara kan vara allt eller inget. I så fall kan det hända att du väljer uppbrott, för att i stället kunna hitta någon som passar dig bättre. Det finns mycket som tyder på att det blir detta du väljer – fullmånen den 20:e infaller i ditt tecken och riktar allt ljus på dig och din stjärnglans, precis lika glamourös som tidigare. För att det är vad du vill, inte något du måste.