Så lär du dig att tyda ditt birth chart

11 mar, 2022 
AvEmma Castman
Tyd ditt birth chart - så gör du
Birth chart, astrology natal chart eller födelsediagram. Ja, kärt barn har många namn, men vad betyder begreppen egentligen? Här är allt du behöver veta om innebörd och tydning!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Soltecken är ett annat namn för stjärntecken och kan enklast förklaras som grundstenen i vårt horoskop och det som speglar vår identitet och påverkar vår personlighet. Men visste du att astrologin kan hjälpa oss att utläsa betydligt mycket mer än det som skoltecknet visar?

Här förklarar vi vad birth chart/födelsediagram innebär och hur du lär sig att tyda ditt eget!

TV: Så lär du dig att tyda ditt Birth ChartBrand logo
TV: Så lär du dig att tyda ditt Birth Chart

Vad betyder birth chart?

Birth chart (även kallat astrology natal chart eller födelsediagram) är en mångtusenårig tradition som enklast går att beskriva som planeternas placering vid tidpunkten då vi föddes.

Intresset för att tyda sitt birth chart bygger i mångt och mycket på att man genom det kan få en djupare förklaring av sin person och förstå sig själv bättre. Många liknar nämligen födelsediagrammet vid en handbok för människan där vi ges möjlighet att fördjupa oss mer i vår personlighet, våra styrkor och svagheter. Genom att läsa sitt birth chart kan det dessutom bli enklare att finna den optimala timingen för viktiga beslut samt ta reda på vilka öden, möjligheter och svårigheter som väntar. Att tolka sitt födelsediagram kan även ge mer klarhet i temperament, relationer, händelser och mycket mer.

Annons

Så får du fram till birth chart/födelsediagram

Nu vet vi mer om födelsediagrammets innebörd, men hur hittar man sitt eget? Jo, genom att ta reda på den exakta tidpunkten då du föddes samt din födelseplats. Därtill behöver du datum och år.

Ju mer exakt du är med din födelsetid, desto mer exakt blir ditt födelsediagram.

När du har tagit reda på ovanstående information är det enklaste att gå in på någon av de hemsidor som finns för uträknandet av birth chart, däribland Astro-Seek och Astrotheme. Den första sajten är bäst för nybörjare.

Tolka ditt birth chart – så gör du

När du har skrivit in detaljerna om din födelse får du fram ett cirkulärt diagram med massor av symboler och linjer. Första gången man ser det upplevs det säkert förvirrande, men genom att stegvis gå igenom detaljerna blir det snabbt mer lättolkat.

Birth chart/födelsediagram

Diagrammet är nämligen indelat i tolv sektioner och det är våra hus som alla styrs av varsitt tecken. Varje hus är kopplat till specifika egenskaper och attribut, både på det personliga planet och på en samhällelig nivå. I korthet hjälper husen dig att få en bättre inblick i dina livsmiljöer och din personlighet.

På hemsidorna vi nämnde ovan kan du på egen hand studera ditt diagram mer grundligt och läsa på om vad det innebär för just dig, men är du intresserad av att fördjupa dig mer i ditt chart är det bäst att gå till en astrolog. Att tolka ens födelsediagram mer exakt kräver nämligen en hel del erfarenhet och förståelse.

Vill du lära dig mer om astrologi? Spana in podden Astrorummet!

Foto: TT

Astrorummet: TrailerBrand logo
Astrorummet: Trailer

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons