Så påverkas du av Skyttens nymåne nu i december

Under den tunna nymånen i december blir vi fulla av partylust och drabbas av ett starkt driv framåt och att sträva efter sina mål. Visst låter det härligt? Ja, men det kan straffa sig i julhandeln.
22 december, 2018

Du har säkert sett den, den smala skärvan av månen som man ser på himlen så här års. Det är nymånen som varje år återkommer mitt i Skyttens månad. Och om du har känt dig lite extra upprymd och lössläppt på senaste kan det vara tack vare den här månen. Just nymånen i december kan nämligen sätta fart på känslan att man vill leva i nuet, ta livet med en klackspark och ta tag i drömmar, menar astrologen Donna Page.

Månen energier är just nu sammanflätade med Mars och Neptunus, planeter som båda har spännande egenskaper. Neptunus är den drömmande planeten som gör att vi utforskar våra framtida mål och önskningar. Mars å sin sida är en otålig planet som gör att vi inte väntar in en bekväm upptrampad stig för att nå våra mål, utan driver oss framåt genom de hinder som står mellan oss och våra mål. Och passande nog nu i glöggmys- och julfest-tider betyder kontakten mellan Mars och Neptunus också att vi sprakar av festlust

– Du kan också få en känsla av att du vill få ut mer av livet, jobbet eller relationen, men vet inte riktigt på vilket sätt, säger Donna Page.

Men se upp! Känslan att hela tiden vilja framåt kan göra att du tappar tålamodet när du till exempel är ute i julhandeln och trängs med andra.

Skytten, Tvillingarna, Fiskarna och Jungfrun påverkas

Alla blir inte lika påverkade av Skyttens nymåne, vissa tecken är mer känsliga än andra. Skytten själv blir förstås mycket påverkad av den.

– Däremot kan deras entusiasm inför det kommande året grusas av en osäkerhet om vad som krävs av dem för att de ska nå sina mål, säger Donna Page.

Fiskarna blir också väldigt påverkade, framför allt när det gäller karriären. De kan till exempel känna sig mer beslutsamma och börja ta mer plats på sina jobb. För Tvillingarna är det relationer som påverkas mest av månen så här års och de känner en längtan efter att ha fler nära vänner i sitt liv. Jungfrun däremot fokuserar på familjen och vill ge mycket av sin energi till den, samtidigt som de också vill sätta gränser för att inte hindras i att följa sina drömmar.

Läs mer:

Årets horoskop 2019! Så blir ditt år enligt stjärnorna

Här är DIN dessert – baserat på vad ditt stjärntecken säger om dig

Foto: Shutterstock

Via Women’s Health