Månadens horoskop: September 2018

Här är horoskopet för september 2018.

Månadens horoskop för september är här. ELLEs populära månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
31 augusti, 2018

STENBOCKEN 22/12–19/1

Du har svårt att acceptera att en vän inte längre vill umgås med dig. Du vet inte vad det är som har hänt så du försöker nå din vän. I övrigt blir det en händelserik och kreativ månad där du får ta massor av ansvar både privat och på jobbet. Under september möter du kärleken. Du har inte varit riktigt mogen för ett förhållande tidigare, men nu dras du in i ett passionerat drama.

En himlastormande romans!

VATTUMANNEN 20/1–18/2

Många vill umgås med dig just nu och det tycker du är både roligt och lite jobbigt eftersom du har så mycket annat att stå i. Här gäller det att hitta en sund balans både i privatlivet och i arbetslivet. Under den här månaden ska du inte vara rädd för att ta för dig. Det finns många möjligheter och vill du göra karriär så är det här din chans. En högre chef håller ögonen på dig och gillar vad hen ser.

FISKARNA 19/2–20/3

För dig händer det mycket den här månaden.

Det gäller att ligga i om du ska kunna prestera på topp. Ditt problem är att du har mycket i ditt privatliv som bekymrar dig och som gör att du inte fokuserar lika mycket på arbetet som du brukar göra. Under den här perioden händer det att du funderar över vissa val som du har gjort och kommer fram till att de kanske inte är de bästa valen för din del.

VÄDUREN 21/3–19/4

Rutinerna har börjat sätta sig och du känner att du får struktur i livet. Augusti har varit en kämpig månad, men nu börjar ditt hårda arbete betala sig. Det positiva är att du får bättre kontakt med en gammal vän som du delvis glidit ifrån. Du har saknat hen väldigt mycket, men nu parar ödet ihop er och det gör dig glad. Slutet av månaden handlar om tuffa beslut. Du står inför ännu ett vägskäl.

OXEN 20/4–20/5

Nu när alla rutiner börjar sätta sig inför hösten känns inte jobbet lika tungt som det har gjort tidigare. Du lyckas övertyga en chef om dina kunskaper och din förmåga att styra vilket kan ge dig en chefsposition den här hösten. Du blir lite förvånad eftersom du inte är van vid att folk lyssnar på vad du säger, du är mest van att prata för döva öron. Under slutet av perioden står du inför en större investering.

TVILLINGARNA 21/5–20/6

Under september känner du dig inlåst och det gör dig irriterad. Mars bidrar till ditt lite pendlande humör även om du samtidigt får både driv och ambitioner av planeten. Under september har du en öppen kommunikation med chefen och det tycker du känns skönt. Ditt förhållande till hen har inte alltid varit det bästa, men nu börjar ni hitta ett sätt att dra i samma riktning. En ny kollega förgyller den här hösten.

KRÄFTAN 21/6–22/7

Under början av månaden hittar du tillbaka till fasta rutiner och det gör dig gott. Ditt humör förbättras undan för undan den här perioden och snart är du ditt vanliga, charmiga jag igen. I september kretsar mycket i ditt liv kring intensiva känslor. Som singel kan du vara förälskad, men inte riktigt mogen att visa dina känslor. Du är rädd att förstöra en bra vänskap genom att blanda in kärlek.

LEJONET 23/7–22/8

Du har kommit till en period i livet då du inser att du inte kan påverka alla områden omkring dig även om du vill. Att släppa kontrollen är nyttigt, men svårt. Du känner dig orolig när du inte vet vad som händer och det är en ny erfarenhet. Under mitten av september får du ett positivt besked rörande din ekonomi. Slutet av månaden kretsar mycket kring ett rätt så omfattande projekt på jobbet.

JUNGFRUN 23/8–22/9

September blir starten på en intensiv och rolig men väldigt jobbig höst. Det händer mycket både privat och på jobbet. Även om du är ovanligt lycklig rent känslomässigt så arbetar du för mycket och har för många fritidsprojekt. Risken för en höstförkylning är stor. Din kropp säger ifrån. Du måste börja lyssna på kroppen och framför allt inte slarva med mat och sömn. En fysisk hobby är att rekommendera. Du rensar tankarna när du tränar och får massor av härlig energi. I slutet av månaden går du in i en ny fas av ditt liv.

VÅGEN 23/9–22/10

Under september är det dags att starta ett projekt som kommer att ta det mesta av månaden i anspråk. Du är väldigt engagerad och mån om att du ska lyckas. Du lägger ned både tid och arbete på det här projektet. En kollega hoppar gärna in och hjälper till, men du är inte så glad över hens hjälp eftersom den här personen tenderar att ta över alla saker som hen blir inblandad i. Slutet av månaden bjuder på en flirt.

SKORPIONEN 23/10–21/11

Du kämpar fortfarande med övergången från ledighet till vardag. Du har insett att du måste bjuda till mer om du ska lyckas med dina ambitioner. Nu räcker det inte med att bara göra sitt bästa. Du måste planera framåt, tänka strategiskt och även jobba en del hemma. Det är inget som du brukar göra så det blir en stor omställning. I mitten av månaden får du hjälp och stöd av en chef som tror på dig.

SKYTTEN 22/11–21/12

September går fort eftersom du har mycket att göra den här månaden. Både på arbetet och privat är det fullt upp. En vän får problem med kärleken i mitten av månaden och då finns du där för att trösta, ge råd och stötta. Ni kommer varandra väldigt nära och du känner att er vänskap kommer att betyda allt mer för dig. När det gäller ekonomin bör du vara försiktig med utgifter i september. Du behöver spara.

Läs mer:

Dagens horoskop – nytt astro varje dag >

Så blir din kärlekssommar – enligt stjärnorna

 Stjärntecknet du aldrig ska dejta – baserat på ditt horoskop