Månadens horoskop oktober 2023

08 sep, 2023 
AvFelicia Stålkrantz Baurén
Månadens horoskop oktober 2023
Månadens horoskop för oktober 2023 är här! ELLEs månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Det här elementet tillhör ditt stjärnteckenBrand logo
Det här elementet tillhör ditt stjärntecken

Väduren 21/3–19/4

Månaden inleds stabilt för att sedan gå över i en mer kommunikativ fas. Väduren kan ha svårt att uttrycka sina känslor, men nu känns det bara naturligt att öppna upp sig. Under mitten av månaden kan solförmörkelsen få dig att stanna upp och utvärdera saker i ditt liv. Det blir en period av reflektion. Slutet på oktober handlar om starka känslor och om att kunna bryta sig fri från invanda mönster.

Oxen 20/4–20/5

Hela oktober andas förändring och nystart. Det blir en utvecklande och intressant period där du både utmanas och växer. På jobbet får du fler och svårare arbetsuppgifter, men du tycker att hela processen från att lära sig till att omsätta sina kunskaper i praktiken är rolig. Oktober bjuder på en hel del fest och nöjen. Det blir en riktigt bra månad.

Annons

Tvillingarna 21/5–20/6

Oktober inleds med passion och glädje. Du har roligt och din glädje är smittsam. Inte ens små vardagsproblem kan få dig att tappa humöret. Nymånen den 14:e ger dig energi att ta tag i saker. Det här blir en lärorik tid. Du inser nya saker om dig själv och utvecklas av det. Slutet på perioden bjuder på en rolig utmaning.

Kräftan 21/6–22/7

Oktober handlar om familjen – om att växa och bli starkare tillsammans. Det är en månad som bjuder på mycket utveckling, men även att hitta tillbaka till sig själv och att se framåt. Du kommer ut ur månaden med både optimism och självförtroende. I slutet av perioden är det fest och nöjen som gäller.

Lejonet 23/7–22/8

Du står inför mycket nytt den här tiden och det gäller att du lär dig snabbt för det finns inget utrymme för misstag. Oktober handlar om utmaningar och personliga mål. Du är starkare och mer ambitiös än du varit på länge, men samtidigt kan dina ambitioner stå i vägen för det enkla och värdefulla i livet. Glöm inte att hitta en balans mellan arbete och fritid, karriär och privatliv. Ska du lyckas krävs harmoni i ditt liv.

Annons

Jungfrun 23/8–22/9

Det blir en bra och lugn inledning på månaden. Både arbete och privatliv flyter på utan överraskningar, precis så som du vill ha det. I och med nymånen den 14/10 börjar vissa saker sakta förändras och du kommer in i en mer känslomässig period. Det kan vara trassel på arbetet eller hemma som ställer till med en del oreda i din strukturerade vardag. I slutet på oktober möter du en inspirerande person.

Vågen 23/9–22/10

Oktober handlar om att lugna ner sig och hitta in i en bra vardagslunk. Det låter kanske inte så roligt, men det är väldigt värdefullt för dig att ha stabilitet i ditt liv. Under mitten av perioden får du flera tidskrävande utmaningar på jobbet. Här gäller det att kunna tänka innovativt och inte vara rädd för att sticka ut hakan. Nu när vi går mot mörkare tider blir du tröttare på kvällen. Vågen kan ha svårt för vinterhalvåret. En resa till solen skulle göra dig gott och ge dig ny energi som varar fram till vårkanten. Under slutet av perioden väntar intressanta nyheter.

Annons

Skorpionen 23/10–21/11

Du inleder oktober med en vilja att skapa skönhet omkring dig. Det blir en kreativ och rolig period som handlar mycket om att utvecklas både yrkesmässigt och privat. Under oktober börjar du satsa mer på dig själv, du tycker om och får energi när det händer mycket omkring dig. Slutet på perioden handlar om att lära sig nya saker.

Skytten 22/11–21/12

Under oktober går du från stabilitet in i en känsligare period. Du påverkas både av kritik och beröm. Du har nära till skratt även om perioden också bjuder på en känslomässig bergochdalbana. Du har så mycket att ge, men för att du ska må bra måste du ta dig tid att bearbeta dina känslor. Slutet på oktober handlar om en större satsning på hemmet.

Stenbocken 22/12–19/1

Oktober handlar om resor, att prestera och att nå en formtopp. Det blir en rolig och utmanande tid. Det är viktigt att hålla energin uppe, slarva inte med mat och sömn. Under oktober får du hjälp att nå dina mål av en person som bara har ditt bästa för ögonen och det tycker du är skönt. Om du har ett förhållande går det in i en harmonisk och stabil fas. Som singel är det vännerna som gäller.

Annons

Vattumannen 20/1–18/2

Oktober handlar om förmågan att anpassa sig och om jobbrelaterade utmaningar. Det blir en ganska stressig period med en del trassel, men det blir också en period då du växer som ledare och ditt självförtroende ökar. Det är mycket jobb och mindre familj/vänner men du gör tiden med dina nära extra värdefull. Oktobers slut handlar om ett erbjudande.

Fiskarna 19/2–20/3

Oktober handlar om att landa i vardagen igen och om att orka möta hösten. Som Fisk kan du vara rätt så känslig inte bara mot mörkret utan även mot kylan. Det är extra viktigt att du tillbringar soliga dagar utomhus. Var snäll mot dig själv och ställ inte alltför höga krav på prestation. Den 28:e är det fullmåne i Oxen som bidrar med ett lugn och stabilitet.

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons