Månadens horoskop oktober 2021

17 sep, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Månadens horoskop oktober 2021
Månadens horoskop för oktober 2021 är här! ELLEs månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Den här tatueringen ska du skaffa – baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
TV: Den här tatueringen ska du skaffa – baserat på ditt stjärntecken

Av Felicia Stålkrantz Baurén

Väduren 21/3-19/4

Oktober handlar om att öka tempot. För första gången på nästan två år så känns det mesta normalt igen och du är inte riktigt säker på att du gillar det. Allt som händer omkring dig medför ett tvång på att vara aktiv både på jobbet och privat. Tidigare har du skyllt på omständigheterna om du inte har haft lust eller ork, men nu är det plötsligt inte okej att stanna hemma och inte göra någonting.

Oxen 20/4-20/5

Oktober följer samma mönster som september. Du är en kraft som alla räknar med, särskilt på jobbet. Du tycker att det är kul med utmaningen, men som ung Oxe kan du ha svårt att dra gränsen för hur mycket arbete du ska ta på dig. Lite äldre Oxar har redan gjort den här resan en gång och vet när det är dags att sätta stopp. Du tänker inte låta dig utnyttjas eller duperas med smicker. I övrigt en rolig och social månad.

Annons

Tvillingarna 21/5-20/6

Under oktober stöter du på en del privata motgångar. Det här är problem som du vetat om ett tag men som inte blivit realitet förrän nu. Du har haft tid på dig att fundera ut hur du ska tackla situationen, men trots det blir du förvånansvärt paralyserad. Det är som om alla listiga planer är bortblåsta. Under månaden kommer du att växa i och med att du tar dig igenom och ur en jobbig situation. Slutet av oktober blir romantisk.

Kräftan 21/6-22/7

Den här månaden börjar dina mödosamt injobbade rutiner sitta. Du kommer i säng i tid på kvällarna och du har äntligen börjat inse vikten av att visa framfötterna på jobbet. Det här blir en intensiv period då du arbetar mycket men också är social på kvällar och helger. Även om det är mycket så är du fortfarande noga med mat, sömn och träning. Du har kommit så nära ditt mål att uppnå balans och vill inte rucka på dina vanor.

Lejonet 23/7-22/8

Under oktober kan den nyförälskade känslan försvinna och livet går in i en mer vardaglig lunk. På sätt och vis saknar du den där första pirrande känslan i ett förhållande, men samtidigt är det skönt att känna att det fungerar även i vardagen. Som singel är du mindre mottaglig för nya bekantskaper. Du fokuserar mycket på arbete eller studier just nu och har äntligen börjat närma dig de mål som du satte upp i början av året.

Annons

Jungfrun 23/8-22/9

Oktober handlar om små och stora utmaningar. Det blir en jobbig men också väldigt givande månad. Periodvis får du alldeles för lite sömn och slarvar med maten, vilket kan gå ut över ditt humör. En del av dina kollegor uppfattar dig som labil och du gör klokt i att lyssna på den kritiken. Om du inte ska köra slut på dig själv är det viktigt att prioritera dina grundläggande behov. Slutet av perioden handlar om pengar.

Vågen 23/9-22/10

För de Vågar som tog språnget in i det okända förra månaden väntar spännande utmaningar, men också en del jobb. De som valde tryggheten börjar känna en ännu starkare önskan om förändring. Tänk på att det aldrig är för sent om det finns något du vill uppnå. Slutet av månaden handlar om att se tiden an och om att våga släppa kontrollen lite. Lita på din magkänsla och ta lite risker. Du lever bara en gång. När det kommer till kärlek så kan oktober bjuda på en överraskande romans. Har du ett förhållande kan situationen bli jobbig men som singel är det bara att njuta av livet, kärleken och hösten.

Annons

Månadens råd: Njut av att vara beundrad.

Skorpionen 23/10-21/11

Hösten är här på allvar och det kan göra Skorpionen lite deppig. Trots att du försöker behålla din positiva attityd så smyger sig känslan av kyla och mörker in i ditt tecken. När du känner så här är det extra viktigt att hitta saker som ger dig positiv energi. Det kan vara en hobby, att göra höstfint hemma eller att ge dig ut i vimlet och träffa nya människor. Slutet på perioden handlar om att hitta balans i vardagen.

Skytten 22/11-21/12

Svallvågorna efter förra månaden tar tid att lägga sig. Mycket handlar om att hitta dig själv och att vara säker på vad du vill. Det är nya tider, nya utmaningar både privat och på jobbet. Under corona har du periodvis blivit lite folkskygg och det tar tid att komma ur den isolerade bubblan du levt i under en så lång tid. Ha tålamod med dig själv. I slutet av oktober börjar du känna dig mer positiv.

Annons

Stenbocken 22/12-19/1

Det blir en tuff start på oktober då du utmanas både fysiskt och intellektuellt. Du har mycket att göra, men du har en förmåga att fokusera på det viktiga och strypa allt som inte är en prioritet i ditt liv. Det blir ditt sociala liv som får stå tillbaka för dina ambitioner. Under den här månaden får du en hemlig beundrare. Hen är blyg men ger sig kanske till känna i slutet av perioden.

Vattumannen 20/1-18/2

Oktober handlar om familjen och om att försöka hitta tillbaka till en mysig vardagskänsla i allt det nya. En flytt eller ett byte av jobb innebär inte bara förändringar för dig utan påverkar även dina närmaste. Oavsett om ni får mer eller mindre tid tillsammans så gäller det att ta till vara på det ni har. Slutet av oktober kan bjuda på en trevlig resa. Det blir ett bra avbrott i höstmörkret.

Fiskarna 19/2-20/3

Oktober blir en positiv höstmånad. Vanligtvis avskyr du kylan och mörkret men nu ser du möjligheter till långa promenader under krispiga eftermiddagar. Du tycker det är skönt med svalare tider då det är helt okej att krypa upp hemma med en bra bok. På jobbet har du mycket att göra och pauserna hemma blir viktiga för din återhämtning.

Foto: Imaxtree

TV: Så funkar astrologi – här är allt du behöver vetaBrand logo
TV: Så funkar astrologi – här är allt du behöver veta

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons