Månadens horoskop: Oktober 2019

Månadens horoskop: Oktober 2019

Månadens horoskop för oktober 2019 är här! ELLEs populära månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
01 oktober, 2019

Stenbocken 22/12–19/1

Oktober blir en intensiv och kravfylld månad samtidigt som den blir inspirerande och väldigt rolig. Mentalt krävs det styrka och massor av vilja från din sida, men tack vare solens placering har du gott om energi och målmedvetenhet. Den här månaden vinner du framgångar som ligger högt över dina förväntningar. Samtidigt som du njuter av situationen känner du en oro för framtiden. Gör inte det, lyckan ler mot dig just nu.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med stenbocken från Pilgrim.

Vattumannen 20/1–18/2

Det finns en pågående konflikt på ditt arbete. Det handlar om en chef som inte vill se bristerna i hens plan och det gör dig frustrerad. Du har vid upprepade tillfällen påpekat för din chef att hens idéer inte håller och har till och med lagt fram en bättre, mer genomförbar plan, men inget hjälper. Kanske är det dags att du tar saken ett steg längre och går över din chefs huvud. Privat kretsar mycket kring resor och en hobby.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med vattumannen från Pilgrim.

Fiskarna 19/2–20/3

Den här månaden börjar du skriva med en person som du saknar, men av olika skäl inte har haft så mycket kontakt med. Något i ditt liv har förändrats och gör det möjligt för dig att återuppta den här relationen. Det blir en intensiv inledning med mycket kontakt via mess och telefon, men ni hinner inte träffas så ofta som du skulle önska. Hen är upptagen både på arbetet och med en tidskrävande sport av något slag.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med fiskarna från Pilgrim.

Väduren 21/3–19/4

Under oktober kommer du in i en bra arbetsrytm. Saker börjar falla på plats och det känns som att du har bra kontroll på det mesta. Just nu umgås du mycket med en vän och kollega som du tidigare inte varit så tajt med. Du har insett hur mycket ni har gemensamt och hur bra ni jobbar ihop. Hen blir ditt stora stöd arbetsmässigt samtidigt som du hjälper hen att komma med mer i den sociala gruppen.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med väduren från Pilgrim.

Oxen 20/4–20/5

Under oktober intar du en lite annorlunda roll på din arbetsplats. Du jobbar mer med cheferna än du gjort innan och det är roligt, men också krävande. Du tar spontant mer ansvar och det kan innebära fler arbetstimmar för din del. Samtidigt börjar du utveckla en hobby så att den genererar en del inkomster och det tar ännu mer tid från dig. Bortsett från tidsbrist är det här en givande period.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med oxen från Pilgrim.

Tvillingarna 21/5–20/6

Under oktober börjar du gå in i din vinterkokong. Du går sällan ut på kvällarna utan tillbringar din fritid hemma eller med en hobby eller sport. För dig handlar det om att mörkret gör dig väldigt kvällstrött och du ser inte poängen med att vara särskilt social. Under mitten av perioden händer något som gör att din arbetssituation förändras. Det kan vara ett chefsbyte, eller att du själv söker en ny, mer stimulerande tjänst.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med tvillingarna från Pilgrim.

Kräftan 21/6–22/7

Oktober blir en fartfylld månad med många nya vänner och massor av arbete. Trots att du är upptagen ser du till att göra plats för dina gamla vänner. Det finns särskilt en person som du inte vill släppa taget om trots att ni glidit isär sedan i våras. Hen är den person som du tänker mest på och det är till hen dina tankar återvänder så fort du känner dig nere. Du vet att det ni har är unikt och vill kämpa för att behålla det.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med kräftan från Pilgrim.

Lejonet 23/7–22/8

Det blir en ganska intensiv inledning på oktober. Du trodde att det skulle bli en lugn månad men det blir raka motsatsen. Du har mycket både privat och på arbetet. Du känner att du måste välja lite för att orka med och det blir tyvärr dina vänner som får stryka på foten i första hand. Har du ett förhållande kan din partner känna sig en smula bortglömd den här perioden. Du måste övertyga hen om hens värde för dig.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med lejonet från Pilgrim.

Jungfrun 23/8–22/9

Oktober handlar om självdisciplin både när det gäller arbetet och utgifter. Du har varit väldigt generös mot dig själv under sommaren men nu måste du börja strukturera upp ditt liv för att orka med vintern. Mycket den här månaden kretsar kring nya rutiner på jobbet. Du är ingen vän av förändringar, men i det här fallet kan du se nyttan av att organisera om. Under slutet av perioden möter du många nya människor.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med jungfrun från Pilgrim.

Vågen 23/9–22/10

Den första höstmånaden för med sig ett lugn som passar dig. Du har balans i ditt liv och njuter oavsett om du är ledig eller jobbar. Mycket på din arbetsplats stimulerar dig just nu, både när det gäller kollegor och arbetsuppgifter. Som singel är du öppen för att hitta kärleken och oktober kan bli en bra månad att starta en ny relation. Ett problem inom familjen kommer att ta en del tid i anspråk. Det här är en pågående konflikt som eskalerat den senaste tiden. Under slutet av oktober får du lite välförtjänta extrapengar.

Månadens råd: Njut av att flörta och att få vara romantisk.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med vågen från Pilgrim.

Skorpionen 23/10–21/11

Du har själv trissat upp arbetstakten genom att säga ja till mer än du egentligen klarar av. Du har svårt att erkänna att det blir för mycket och tar hem arbetet i stället, vilket inte är bra eftersom din chef inser att hen får massor av gratis tid av dig och utnyttjar situationen. Låt inte dina ambitioner överskugga ditt förnuft när det gäller hur mycket det är nyttigt att jobba. Ekonomin ser bra ut under oktober.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med skorpionen från Pilgrim.

Skytten 22/11–21/12

Under oktober fortsätter du med uppbrottet från ditt gamla liv. Du vill verkligen börja om från början och det här är din chans. Under den här perioden blir du allvarligt förälskad i en ny kollega. Har du ett förhållande blir det en komplicerad och känslomässigt jobbig period där du tvingas göra tuffa val. Som singel hänger du dig helt och fullt åt känslan att vara kär. Slutet av perioden handlar om förändring.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med skytten från Pilgrim.

LÄS MER:

Dagens horoskop – varje dag på elle.se!

Astroinspirerade plagg och accessoarer – 12 fina shoppingtips

Älskar du horoskop? Här hittar du ELLEs alla artiklar om stjärntecken