Månadens horoskop: Oktober 2018!

Månadens horoskop oktober 2018

Månadens horoskop för oktober är här. ELLEs populära månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
28 september, 2018

STENBOCKEN 22/12–19/1

Känslorna från förra perioden håller i sig, men passionen blir mer hanterbar. Du är borta en del den här månaden. Det kan vara med jobbet, en hobby eller på en sedan länge inbokad resa. Avståndet från vardagen ger energi och får dig att fokusera på rätt sätt. När det gäller kärleken kan resandet göra den ännu starkare. När ni väl ses gör ni det mesta av er tid tillsamman

VATTUMANNEN 20/1–18/2

Oktober blir hetsig på flera sätt.

Du hjälper en kollega eller en vän med en privat hobby och det här åtagandet tar en hel del av din tid. Ju bättre det går för din vän, desto mer av din tid tar det. Även om du tycker det är roligt att hjälpa till så inser du att du måste hitta tid för dina egna intressen. På jobbet blir utmaningarna fler och projekten större. Som tur är klarar du att hålla många bollar i luften.

FISKARNA 19/2–20/3

Du väljer dina samarbetspartners noga. För dig är det inte bara viktigt att ni trivs tillsammans, ni måste ha samma ambitionsnivå för att det ska fungera bra. Under oktober kommer du en kollega väldigt nära. Ni ser på världen på samma sätt och det underlättar både i ert samarbete och i er relation. Som singel fokuserar du nästan enbart på jobbet. Har du ett förhållande kan dina prioriteringar orsaka gräl.

VÄDUREN 21/3–19/4

Oktober handlar om nystart. Det sker många förändringar den här månaden. Du kanske byter arbete, flyttar eller påbörjar eller avslutar ett förhållande. Oavsett vad som sker i ditt liv känner du att det är till det bättre. Du behöver förändringarna för att hitta tillbaka till den dynamiska energi som brukar färga ditt tecken. Under slutet av perioden kommer du in i en kreativ fas.

 OXEN 20/4–20/5

Nu är hösten här på allvar och tempot är högt både privat och på jobbet. Under den här perioden är det viktigt att du är noga med mat och sömn. Försök att inte dra ner på raster, stressäta eller gå och lägga dig för sent. Nyckeln till att orka hela perioden är att du är rädd om din hälsa. Under mitten av oktober dyker det upp en rolig, men tidskrävande, utmaning på arbetet. Slutet av oktober ser harmonisk ut.

TVILLINGARNA 21/5–20/6

Mycket den här månaden kretsar kring ett enda beslut som du är på väg att ta. Det kanske låter väldigt dramatiskt, men faktum är att det här beslutet kan komma att påverka många olika delar av din framtid. Det blir en hel del sena kvällar där du ältar fakta som är till fördel respektive nackdel för ditt beslut. Under mitten av perioden passar det bra att resa bort någon vecka eller en längre weekend.

KRÄFTAN 21/6–22/7

Mycket i ditt liv kretsar kring dina starka känslor för en viss person. Har du ett förhållande kan det här bli en romantisk tid som bara handlar om er två. Du ger dig hän och njuter av varje sekund ni är tillsammans. Som singel ser din situation lite mer komplicerad ut. Även om du äntligen har erkänt dina känslor för dig själv är det inte lika säkert att du är mogen att avslöja dem för den du trånar efter.

LEJONET 23/7–22/8

Den här perioden kretsar kring en ung person och hens liv. Det kan vara en vän, ett barn eller en släkting. Den här personens problem och framgångar fyller din vardag och tar väldigt stor plats under oktober. Även om du tycker att det är både roligt och intressant att hjälpa till så får du inte tappa bort dig själv och ditt eget liv. Försök att hitta tid att göra något som bara är för dig minst en gång i veckan.

JUNGFRUN 23/8–22/9

Oktober blir en nystart för din del. Det mesta som sker den här månaden är positivt, men det finns även vissa tunga saker som du måste ta itu med. Du har en vän som dränerar dig på energi snarare än ger något tillbaka i er relation och det är dags att göra slut på den här vänskapen. Ekonomiskt har du en del att se över. Vissa räkningar har halkat väldigt mycket efter och nu måste du göra upp en fungerande sparplan.

VÅGEN 23/9–22/10

Oktober startar romantiskt. Flirten från förra månaden håller på att utvecklas till något djupare. Det kan vara en kärleksrelation, men det kan också vara så att er flirt har gått över i en varm vänskap för att ni insett att ni inte är rätt för varandra. På jobbet väntar en hel del utmaningar. Det kommer in nya människor i ditt liv i form av nya chefer och kollegor. Till en början kan det här vara jobbigt för dig eftersom din vardag kommer i obalans. Du måste hitta din plats i allt det nya och det kommer att ta sin tid. En ny hobby ger energi i höstmörkret.

SKORPIONEN 23/10–21/11

Oktober blir lite lugnare än september. Du har hittat en lagom arbetsinsats som hjälper dig framåt i dina ambitioner samtidigt som du får tid över för annat, som vänner och familj. Under den här månaden söker du kontakt med nya människor att umgås med, eftersom du har ett behov av förändring. Under slutet av perioden börjar du planera en lite längre resa.

SKYTTEN 22/11–21/12

Oktober blir en lycklig period i ditt liv. Du trivs bra med jobbet och med ditt privatliv. Har du ett förhållande tillbringar du mycket tid med din partner. Som singel är det vännerna som gäller. Du gillar att flirta och kanske inleder du en kortare romans, men mycket mer än så blir det inte. En nära vän är borta mycket den här perioden och du kommer på dig själv med att sakna hen.

Läs mer:

Dagens horoskop – nytt astro varje dag >

Hur är skorpioner egentligen? 4 myter om det superaktuella stjärntecknet!

Är du det nya stjärntecknet ormbäraren?