Månadens horoskop: Oktober 2016

Månadens horoskop är äntligen här – läs hur oktober blir för dig och dina vänner.
29 september, 2016

Av Felicia Stålkrantz Baurén

Månadens stjärntecken: Vågen 23/9–22/10

Oktober handlar om att säga ifrån och att inte tillåta att människor utnyttjar din snällhet och kör över dig. Du vet vad du vill och du är väldigt mån om att visa vad du går för. Just nu finns det massor av livsglädje och energi i ditt horoskop. Höstmörkret verkar inte bekomma dig särskilt mycket, utan du njuter av livet. På arbetet får du ett förslag som rör utveckling och ett eventuellt steg uppåt i karriären. Det här förslaget är väldigt frestande, men du vet att om du accepterar det är du tvungen att avstå från andra saker som betyder mycket för dig. Det här är ett val som du inte bör ta lätt på. ‘

Månadens råd: Du får ett erbjudande som är värt att fundera över.

Väduren 21/3–19/4

Oktober blir en kaotisk men rolig månad. Något nytt i ditt liv tar väldigt stor plats. När det gäller ekonomi är det planering som gäller. Du tenderar att göra av med alldeles för mycket pengar just nu så gör en sparplan. I mitten av månaden får du oväntad hjälp av en äldre släkting. Hen har inte funnits där för dig tidigare, men nu vill hen plötsligt ställa upp vilket gör dig både glad och fundersam.

Lejonet 23/7–22/8

Du offrar väldigt mycket för en dröm, men du vet att det är värt det både kortsiktigt och långsiktigt. Du har aldrig varit klarare över vad du vill, och därför är det lätt att prioritera bort saker som inte leder till slutmålet. Du får en ny kollega som både fascinerar och gör dig galen. Här gäller det att bli lika insiktsfull i hur den här personen fungerar som hen är i hur du fungerar.

Oxen 20/4–20/5

Du vet vad du vill och vad du står för. Du sticker inte under stol med dina åsikter även om de råkar vara kontroversiella. Det här beteendet väcker respekt, men kan också skapa konflikt i början av månaden. Du blir engagerad i något som har med arbetet att göra. Din chef kan bli irriterad över hur starkt du opponerar dig, men på det hela taget är hen glad att ha en så kunnig, lojal och kreativ medarbetare.

Stenbocken 22/12–19/1

Det blir en krävande, rolig och utmanande månad, särskilt för Stenbockar födda tidigt i januari. Du får mycket beröm på arbetet och tycker att det är kul att ta dig an både små och stora problem. Privat är det väldigt intensivt. Du har många tidskrävande och dyra intressen vilket gör att du drar ner på ditt sociala liv. Ändå lyckas du möta en person som kommer att förändra mycket i din vardag.

Stenbocken 22/12–19/1

Det blir en krävande, rolig och utmanande månad, särskilt för Stenbockar födda tidigt i januari. Du får mycket beröm på arbetet och tycker att det är kul att ta dig an både små och stora problem. Privat är det väldigt intensivt. Du har många tidskrävande och dyra intressen vilket gör att du drar ner på ditt sociala liv. Ändå lyckas du möta en person som kommer att förändra mycket i din vardag.

Jungfrun 23/8–22/9

Månens placering ger dig massor av kreativitet. Sitter du bakom ett skrivbord eller har ett monotont jobb kan det klia i hela dig. Du vill inte sitta still eller nöja dig med att vara medelmåttig. Den här månaden händer det saker. Du utvecklar en ny intuitiv sida som gör det lättare att läsa av kolleger och vänner. Undvik att lyssna på skvaller, risken är att du inbillar dig något som inte är sant.

Tvillingarna 21/5–20/6

Oktober blir ganska tråkig jobbmässigt, men privat blir månaden både passionerad, intressant och annorlunda. Du går från insikt till insikt just nu, och det får dig att växa som person. Du möter många nya människor den här perioden och ditt tålamod är betydligt större än det brukar. Jupiter och Saturnus jobbar i harmoni, så njut av lugnet. När det gäller arbetet, leta guldkornen i vardagen.

Vattumannen 20/1–18/2

Du har gett ett löfte till en vän eller släkting som du inte kan dra tillbaka, även om du inser att det kommer att kosta både tålamod och tid. När du gav löftet visste du inte riktigt vad det skulle innebära. Med facit i hand skulle du kanske inte vilja ändra på något, bara se till att styra upp andra saker i ditt liv så att det underlättar åtagandet. Slutet på perioden blir lite av en personlig triumf för din del.

Skorpionen 23/10-21/11

Det finns passion, svartsjuka, glädje och massor av frustration i ditt horoskop. Det mesta i ditt liv kretsar kring något du vill ha, men som av olika anledningar ligger utom räckhåll. Rör det kärlek är det betydligt mer komplicerat än om det rör arbetet. Det finns en person du vill lära känna närmare, men som drar sig undan varje gång du kommer för nära. Tålamod är nyckeln till att lyckas.

Kräftan 21/6–22/7

Förra månaden var periodvis tung, men oktober blir betydligt bättre. Du har hittat en arbetsrytm som fungerar och sett till att frigöra utrymme för dina intressen. Under mitten av perioden hamnar du i en sits där du tvingas att välja mellan något du länge velat ha och något som plötsligt blivit ett akut problem. Slutet av oktober blir väldigt jobbig arbetsmässigt med mycket övertid och sena kvällar.

Fiskarna 19/2–20/3

Det blir en turbulent och intressant månad. Du omger dig med många vänner, och det är främst de som har tuffa perioder. Själv är du mest med och blir en axel för dina vänner att gråta ut mot. Ditt eget liv är betydligt mer harmoniskt. Jobbsituationen är ganska tuff, men det är övergående vilket hjälper dig att härda ut. Privat har du det väldigt bra oavsett om du är singel eller i en relation.

Skytten 22/11–21/12

Du är riktigt arg på en kollega för att hen utsätter både sig själv och dig för risker. Hens beteende är inte okej och här gäller det att vara väldigt tydlig. Att linda in dina åsikter i bomull skapar bara underlag för missförstånd. Privat leker liver och de flesta Skyttar verkar nyförälskade. Oavsett om du har ett nytt eller etablerat förhållande så finns massor av ömhet och värme och ni bygger upp en unik tillit.