Artikeln innehåller reklamlänkar

Månadens horoskop: Maj 2018!

Månadens horoskop för maj är här. ELLEs populära månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
09 maj, 2018

STENBOCKEN 22/12-19/1

Maj blir magisk. I början är det mycket aktiviteter både på jobbet och privat, men arbetsmässigt lugnar det ner sig i slutet. Just nu omger du dig med många vänner och du njuter verkligen av livet. Har du ett förhållande så är det en lycklig period. Du känner dig älskad och du njuter av att få skämma bort din partner. Som singel saknar du knappast beundrare. Du flirtar mycket, men har svårt att bestämma dig.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med stenbocken från Pilgrim (länk till Apprl).

VATTUMANNEN 20/1-18/2

Våren har bitvis varit tung, men nu känns det som  det lättar. På jobbet har du fått ett nytt ansvar som underlättar arbetsbördan för din del. Privat flyter allt på. Du engagerar dig i en hobby eller något liknande och där vinner du stor framgång under våren. Det blir en hel del resande den här månaden. Du trodde att det skulle lugna ner sig nu i början av sommaren, men det verkar snarare bli fler än färre resor.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med vattumannen från Pilgrim (länk till Apprl).

FISKARNA 19/2-20/3

Det blir en fantastiskt komplicerad, rolig och överraskande månad. Dina känslor löper amok i början av perioden och du inser att du varken vet ut eller in när det kommer till kärleken. Egentligen bör du inte fundera och analysera så mycket, njut av nuet och satsa på det som känns rätt för stunden. En vänskap mellan dig och en kollega växer sig starkare för varje dag. Ni två har något väldigt speciellt.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med fiskarna från Pilgrim (länk till Apprl).

VÄDUREN 21/3-19/4

Värduren får en härlig maj med massor av aktiviteter och du känner dig på topp. Arbetsmässigt kunde du prestera bättre, men det är inte på jobbet du lägger ditt fokus. För dig är ditt privatliv viktigare. Du verkar vara nykär och livet ler mot dig. Det finns inget som är jobbigt i din värld just nu. En konflikt mellan dig och en vän i slutet av månaden kan leda till att du gör ett uppbrott från en hobby.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med väduren från Pilgrim (länk till Apprl).

OXEN 20/4-20/5

Maj är din månad, även om den inleds lite skakigt. Tankarna snurrar och du har svårt att fokusera på här och nu. Du är på väg vidare i livet, men är fortfarande osäker på om du verkligen vågar ta steget. Förändring är en långsam och omständlig process för en Oxe oavsett om det rör sig om stort eller smått. Under den här perioden kommer du väldigt nära en vän som kommer att betyda mer än du trodde var möjligt. Det är med hen du delar alla dina planer, drömmar och mörka hemligheter. Hen förstår dig till och med bättre än din partner.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med oxen från Pilgrim (länk till Apprl).

TVILLINGARNA 21/5-20/6

Under maj börjar du planera hösten. Du är egentligen inte en person som gillar att göra upp långsiktiga mål, men nu tycks du vilja vidareutbilda dig eller skaffa ett nytt arbete och då måste du tänka långsiktigt. Det blir en kreativ och periodvis stressig månad. Du har fullt upp på jobbet och nästan lika mycket inbokat privat. Under senare delen av perioden kan det komma dagar då du lider av pengabrist.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med tvillingarna från Pilgrim (länk till Apprl).

KRÄFTAN 21/6-22/7

Under maj tar du tag i din situation. Du reder ut dina tankar och känslor en gång för alla. Det handlar om kärleken och om att få reda på vad din förälskelse känner för dig. Du brukar inte vara den som är blyg när det kommer till känslor, men månens position gör dig tafatt och du känner dig lite vilsen. Lita på din intuition, om den säger att ni två är rätt för varandra så är det antagligen så, ha bara tålamod.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med kräftan från Pilgrim (länk till Apprl).

LEJONET 23/7-22/8

Maj blir en händelserik och dyr månad. Du har en riktigt härlig period att se fram emot, men se upp så du inte gör av med mer pengar än du har. Du vill inte spara just nu. Du njuter av att kunna unna dig allt du känner för utan att tänka. Det finns en risk att du gör av med pengar som egentligen är avsedda för något annat. Om du har ett sparande som du måste ha kvar gör du klokt i att låsa det kontot något år framåt.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med lejonet från Pilgrim (länk till Apprl).

JUNGFRUN 23/8-22/9

Under maj börjar ditt liv arta sig till det bättre. Du börjar få till en struktur på vardagen som du trivs med och på jobbet flyter allt på som det ska. Under mitten av perioden möter du en person som kommer att göra avtryck i ditt liv. Till en början tänker du inte särskilt mycket på den här personen, men hen växer allt eftersom ni lär känna varandra närmare. I slutet på perioden är du bjuden på många fester.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med jungfrun från Pilgrim (länk till Apprl).

VÅGEN 23/9-22/10

Energin från förra månaden håller i sig och du har en härlig period att se fram emot. Både privat och på jobbet går allt över förväntan. Du känner att du verkligen älskar att kliva upp ur sängen om mornarna. Under mitten av perioden ställs du inför ett vägval. Egentligen är det två frestande alternativ du har att välja mellan, så det blir ett svårt men väldigt trevligt val att göra. Njut av maj, det är din månad.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med vågen från Pilgrim (länk till Apprl).

SKORPIONEN 23/10-21/11

Maj handlar om små och stora val. Du har kommit långt både i dina ambitioner på jobbet och privat, men det är en bra bit kvar innan du når dina mål. Mycket handlar om att du komplicerar till det för dig själv helt i onödan. Du skapar drama omkring dig utan att ens veta hur. Det är ditt behov av uppmärksamhet som är boven. Om du inte kände att du måste vara omtyckt av alla skulle livet bli enklare.

Läs också: Hur är skorpioner egentligen? 4 myter om det superaktuella stjärntecknet!


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med skorpionen från Pilgrim (länk till Apprl).

SKYTTEN 22/11-21/12

Du njuter verkligen av livet just nu. Det finns så mycket du vill hinna med den här perioden att risken är stor att du både dubbel- och trippelbokar dig. Under mitten av perioden får du höra rykten om en chef på jobbet. Du blir lite ställd och vet inte om du ska föra informationen vidare eller inte. Under slutet av maj dyker en möjlighet till en kortare resa eller en weekendutflykt upp. Ta chansen och åk iväg.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med skytten från Pilgrim (länk till Apprl).

Läs också: Dagens horoskop – nytt astro varje dag >

Foto startbild: Hanna Stefansson