Artikeln innehåller reklamlänkar

Månadens horoskop: Maj 2017

Månadens horoskop för maj är här. ELLEs populära månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
01 maj, 2017

Alla produkter är valda av ELLE. Inlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Läs mer om hur det fungerar här.

VATTUMANNEN 20/1–18/2

Maj handlar om att agera snarare än om att bida sin tid. Nu händer det så mycket på olika plan att det gäller att hänga med för inte bli kvarlämnad. Du är hungrig på nya arbetsuppgifter samtidigt som du uppskattar den frihet du har i dag. Det blir många sena kvällar den här månaden. Du njuter av våren och du samlar gärna släkt och vänner omkring dig. Maj blir social, lite äventyrlig och väldigt intensiv.

Smycke Vattumannen, Thomas Sabo (länk till Apprl)

LÄS OCKSÅ: STJÄRNTECKNET DU ALDRIG SKA DEJTA – BASERAT PÅ DITT EGET HOROSKOP

FISKARNA 19/2–20/3

Maj handlar om starka känslor och kärlek. Du upplever något du inte gjort tidigare, och hur du hanterar den känslan beror lite på var du befinner dig i livet. Är du ung kan du bli nästan blyg och dra dig tillbaka. Har du lite mer erfarenhet tar du för dig, njuter i stunden och tar dagen som den kom- mer. Fiskarna har alltid svårt att ta första steget i en relation, men nu kan det vara din tur.

Smycke Fiskarna, Thomas Sabo (länk till Apprl)

VÄDUREN 21/3–19/4

Du inger förtroende och många litar på ditt om- döme trots att du ibland uttalar dig om saker som du inte vet ett skvatt om. Du har en fallenhet för att vara övertygande och den förmågan kan leda till ett nytt arbete eller en mer avancerad tjänst den här perioden. I slutet av maj börjar du se dig om efter ett sätt att tjäna lite extra pengar. Du inser att somma- ren kommer att bli kostsam.

Smycke Väduren, Thomas Sabo (länk till Apprl)

OXEN 20/4–20/5

Under maj kommer du i fas med dig själv. En hel del av den oro som du känt till och från under våren släpper och du kan äntligen slappna av och ha kul. Du får ordning på dina prioriteringar den här månaden och du har insett det viktiga med att hålla sina vänner nära men sina fiender närmare. Under mitten av maj inser du att du kan ha missbedömt en person i din umgängeskrets. För din del blir det en nyttig läxa, du vet att alla förtjänar en andra chans, även du själv. Slutet på perioden handlar om kärlek eller drömmen om kärleken.

Smycke Oxen, Thomas Sabo (länk till Apprl)

TVILLINGARNA 21/5–20/6

Maj handlar om ganska drastiska miljöombyten för tidigt födda Tvillingar. Det kan hända att du byter arbete, flyttar eller så reser du mycket. Under maj väntar flera olika besked. De flesta är positiva, men du får avslag på något som du väldigt gärna velat pröva på. Det viktiga den här perioden är att inte älta allt som blir fel utan glädjas åt allt som blir rätt. Våren är härlig, så unna dig mycket tid utomhus.

 

Smycke Tvillingarna, Thomas Sabo (länk till Apprl)

KRÄFTAN 21/6–22/7

Under maj väljer du en alternativ väg och den kan leda till succé lika väl som till katastrof. Det handlar mycket om vart du är på väg och var du befinner dig i livet. Mars tillsammans med Månen gör dig mer impulsiv än vanligt och gör dig dessutom mer be- nägen att ta risker både med pengar och med dina känslor. I övrigt blir det en härlig månad som bjuder på massor av skratt och nya vänner.

Smycke Kräftan, Thomas Sabo (länk till Apprl)

LEJONET 23/7–22/8

Du lever verkligen upp den här månaden. Det kan bli en av dina absolut bästa perioder på väldigt länge. Det finns egentligen inte något negativt att säga om maj förutom att du periodvis kan lida av smärre vårförkylningar och en del sömnbrist. Njut av den här tiden och unna dig att vara lycklig utan att grubbla över framtiden.

Smycke Lejonet (länk till Apprl)

JUNGFRUN 23/8–22/9

Det finns ett våldsamt temperament i ditt tecken den här perioden och du blir arg för småsaker utan att veta varför. Både på jobbet och privat ryter du till utan någon egentlig anledning och det bekym- rar både dig själv och din omgivning. Under mitten av perioden kommer en högt uppsatt chef att hålla ett vakande öga på hur du beter dig och hur du ar- betar. Du måste hitta ett sätt att hantera din ilska.

Smycke Jungfrun, Thomas Sabo (länk till Apprl)

VÅGEN 23/9–22/10

Det blir många förändringar den här månaden både på arbetet och privat. Vardagslunken är inte så harmonisk som den brukar vara. Du känner dig stressad över krav från olika håll. Under maj sover du för lite och grubblar för mycket. Du har ingen som kan sätta sig in i din problematik och som du kan bolla dina idéer med. Periodvis känner du dig ensam trots alla människor omkring dig.

Smycke Vågen, Thomas Sabo (länk till Apprl)

SKORPIONEN 23/10–21/11

Planeternas påverkan är inte lika påtaglig nu och du känner dig mer mentalt närvarande än i april. Som singel är det en av dina bästa perioder. Du längtar efter kärleken och Venus gör dig mer sensuell än vanligt. Många nya personer tar kontakt med dig, men kärleken kommer du troligtvis att finna på betydligt närmare håll. Du har äntligen börjat acceptera dina känslor för en viss person.

Skorpionen smycke, Thomas Sabo (länk till Apprl)

SKYTTEN 22/11–20/12

Under maj så känner du en saknad efter något från det förflutna. Det kan vara att du besöker din gamla skola, bostadsområde eller tar kontakt med vänner från förr. Mycket i den här saknaden handlar om att det var en period i ditt liv då allt var enkelt och okomplicerat och det kan vara därför du längtar tillbaka. I övrigt är det en ganska hetsig månad fylld av både privata och arbetsrelaterade aktiviteter.

Smycke Skytten, Thomas Sabo (länk till Apprl)

STENBOCKEN 22/12–19/1

Maj blir magisk och du låter dig förföras av både våren och stämningen omkring dig. Du har några vänner som du är väldigt nära och under mitten av maj kommer du att inse hur mycket de betyder för dig. Som singel så letar kärleken efter dig snarare än tvärtom. Gång på gång visar olika personer ett lite djupare intresse för dig, och det gör dig både smick- rad och osäker på samma gång.

Smycke Stenbocken, Thomas Sabo (länk till Apprl)

MISSA INTE DAGENS HOROSKOP – NYTT ASTRO VARJE DAG PÅ ELLE.SE >

Illustration Garance Wilkens