Månadens horoskop: Maj 2016

Horoskopet för maj är här. Månadens stjärntecken är Oxen. Alla stjärnteckens horoskop läser du här.
16 maj, 2016

Av Felicia Stålkrantz Baurén

Månadens stjärntecken: Oxen 20/4–20/5
Maj bjuder på hårt arbete och roliga förändringar. Du får igång kreativiteten den här perioden och det tycker du är skönt. Under början av maj är det mycket fester, födelsedagar och firanden som gäller. Mitten handlar om hälsa och välbefinnande. Du har kommit in i en period då du satsar både på att förändra ditt yttre och ditt inre. Under slutet av maj ska du inte tveka när du får ett erbjudande om en intressant tjänst som dessutom ger mer pengar. Nu är det din tur att skapa förändringar.

Månadens råd: Våga ta klivet ut ur din bekvämlighetszon.

LÄS OCKSÅ: DAGENS ASTRO – NYTT VARJE DAG

Vågen 23/9–22/10

Det mesta löper på friktionsfritt och det tycker du är skönt. Under mitten av perioden satsar du på att bolla idéer med en ny kollega. Han eller hon har ett lite annorlunda sätt att bemöta problem så det blir spännande. Sista delen av månaden planerar du inför sommaren. Du trivs bra på våren och du samlar in så mycket solenergi som du kan efter den långa vintern.

Väduren 21/3–19/4

Mycket kretsar kring ekonomin just nu. Du har flera stora utlägg och det tär på dina tillgångar. Här gäller det att vara förnuftig. Under månaden får du möjlighet att tjäna extra genom ett jobb vid sidan av eller en inkomstbringande hobby. Ta chansen, du behöver ha lite extra till sommaren. När det gäller kärlek leker livet. Du njuter av ett harmoniskt förhållande där kärleken får utrymme att växa.

Tvillingarna 21/5–20/6

Den första vårmånaden väcker något lekfullt inom dig. Du släpper ansvaret lite, tar dagen som den kommer och funderar inte på framtiden. I mitten av maj kan du få en oväntat hög räkning. Nu gäller det att hitta en balans mellan att leva i nuet och ha fokus på framtiden. I slutet av perioden löser en rad roliga händelser av varandra. Det kan vara barn som föds, bröllop eller bemärkelsedagar.

Jungfrun 23/8–22/9

Maj bjuder på ansvar som du inte har bett om. Säg ifrån när du känner att det räcker och våga be om hjälp. Det är inte svagt att erkänna att man inte klarar av allt på egen hand. Ibland kan det vara bättre att du samarbetar med någon som kan ge dig nya infallsvinklar. Under mitten av maj blommar du upp och blir ovanligt charmig. Ingen kan motstå dig när du är på det här humöret.

Stenbocken 22/12–19/1

Maj blir romantisk, särskilt för tidigt födda Stenbockar. Det finns massor av glädje och livsvilja i ditt horoskop. Du har satt höga mål för den här våren och känner att du kan nå dem om du bara jobbar på. Privat finns det en rusig kärlekslycka för de allra flesta Stenbockar. Det är som om våren koncentrerat alla bra känslor i ditt hjärta. Njut av den här känslan.

Kräftan 21/6–22/7

Maj handlar om livet och kärleken. Det blir en härligt livfull månad där du njuter i fulla drag av vardagen både i stort och smått. Under den här perioden är det mycket lite sömn. Det är viktigt att du lyssnar på din kropp. Månen är stark i förhållande till ditt tecken och det ger dig en ökad kreativitet. Vill du skapa eller börja med en konstnärlig hobby så är det här helt rätt period för det.

Vattumannen 20/1–18/2

För dig är det viktigt med rutiner för att orka med. Om du inte vet vad du ska göra när du är ledig blir du snarare stressad än avslappnad. Som tur är lugnar du ner dig mot slutet av månaden. Då kommer det in massor av harmoni från en kombination av Månen och Venus i ditt horoskop. Under den här perioden kan du upplevas som flirtig och utåtriktad.

Skorpionen 23/10–21/11

Det finns en busig och härlig energi i ditt horoskop den här månaden. Du har äntligen bestämt dig för vad du vill och då är det inget som kan ändra på det. Fram till nu har du velat fram och tillbaka med något som antingen rör ditt boende eller ditt kärleksliv. Få kan motstå en Skorpion på jakt, oavsett om det rör sig om en ny lägenhet eller en partner.

Lejonet 23/7–22/8

Det finns en ilska i ditt tecken som du har lite svårt att komma till rätta med. Det verkar handla om att du blir frustrerad när du inte får som du vill. Under mitten av perioden får du en utskällning av en vän eller kollega som tröttnat på ditt beteende. Du inser att det inte är hela världen om du inte alltid får som du vill. Under slutet av maj finns det goda möjligheter för singlar att träffa kärleken.

Fiskarna 19/2–20/3

Det blir en bra månad där du får flera nya idéer på jobbet. Du lär dig en massa saker som hjälper dig framåt. En ny kollega växer sakta men säkert in i gänget och till slut känns han eller hon som en del av er. Som singel går du från klarhet till klarhet den här perioden. Du är mer säker på vad du vill ha och vågar ta första steget i en relation. Du vill visa vad du känner.

Skytten 22/11–21/12

Maj handlar om förändringar, både stora och små. Mycket av det här sker på jobbet, men det blir även en del nyheter hemma. Du är väldigt anpassningsbar och upplever förändringarna som roliga. En vän som du inte känner så väl försöker komma dig närmare och du känner att det här kan vara början på något riktigt bra.

Foto Shutterstock