Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Månadens horoskop: Juni 2018!

Månadens horoskop för juni är här. ELLEs populära månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
01 juni, 2018

Stenbocken 22/12–19/1

Juni fortsätter på samma sätt som maj. Du har massor av aktiviteter och umgås flitigt med dina vänner. Det lugnar sig rejält på jobbet och du får möjlighet att njuta av en del ledighet. En person som funnits i periferin av din bekantskapskrets börjar ta allt större utrymme i ditt liv. Det här är någon som har kommit för att stanna och hen har både tålamod och vilja att ta sig in i din innersta krets.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med stenbocken från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Vattumannen 20/1–18/2

Under juni bestämmer du dig för att göra en hel- omvändning på jobbet. Dina chefer blir förvånade över ditt beslut. Det handlar om att du vill utveckla dig och möta nya utmaningar. Under den här perioden passar du på att tillbringa tid med familjen. Du älskar grillkvällar och sällskapsspel. Under slutet av juni får du möjlighet att gå upp i lön, men det kommer att kräva mer tid på jobbet för din del.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med vattumannen från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Fiskarna 19/2–20/3

Det blir en komplicerad inledning på sommaren. Du har fattat en del förhastade beslut och nu vet du inte hur du ska reda ut situationen utan att såra inblandade parter. Problemet för dig är att du är bekväm och gärna följer med strömmen. Nu inser du att bristen på initiativ från din sida kan ha försvårat en relation som du vill utveckla. Du måste vara framåt när det gäller den här personen.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med fiskarna från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Väduren 21/3–19/4

Juni blir lika härlig som maj. Du njuter av livet och tar dagen som den kommer. Om du har ett förhållande lägger du mycket fokus på er relation. När du vill kan du vara väldigt romantisk. Du träffar många nya människor, men vänder dig till dina närmaste vänner när du vill känna dig avslappnad och bekväm. Du har byggt upp en liten, men stabil vänskapskrets och den dominerar din vardag.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med väduren från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Oxen 20/4–20/5

Juni blir stressig, i alla fall inledningsvis. Många är borta på din arbetsplats och det gör att arbetsbördan ökar. Du försöker att inte ha dåligt samvete när du inte kan ställa upp extra, men det ligger i din natur att ta ansvar och därför är det svårt att ignorera alla pro- blem. Privat är det fullt upp. Du hinner inte med så mycket hemma som du skulle vilja eftersom du är borta mycket på kvällar och på helger.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med oxen från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Tvillingarna 21/5–20/6

Efter en stressig period sänks tempot lite. Du är innerligt trött på jobbet och vill bara ha semester. Den här månaden står dina vänner i fokus. Ni umgås intensivt på kvällar och helger. För dig blir det en flykt från vardagen och tristessen. Du gör av med en del pengar under juni och det kan tära på din semesterbudget i förskott. Försök att inte slösa. Under mitten av perioden kanske du reser bort, antingen över helgen eller någon vecka till värmen. Under semestern möter du människor som kommer att påverka ditt liv under lång tid framöver.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med tvillingarna från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Kräftan 21/6–22/7

Sommaren inleds fantastiskt. Dina drömmar blir sanna och du går omkring i en värld som mest består av rosa moln, med romantik, glädje och förälskelse. Njut av den känslan och bekymra dig inte så mycket över framtiden. Du har en tendens att oroa dig för att er kärlek inte kommer att hålla för alltid och den oron grumlar din lycka. Under mitten av perioden uppstår en konflikt inom familjen.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med kräftan från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Lejonet 23/7–22/8

Juni handlar om förnuft och om att planera. Det kanske låter tråkigt, men du vet att det är nödvändigt om du ska kunna vända ditt liv i den riktning som du vill. Under mitten av perioden blir du beskylld för något som du inte har gjort. Du blir sårad av ankla- gelserna samtidigt som du vet att de beror på en rad missförstånd. Slutet på månaden blir ljuvlig, du verkar vara ledig en del och kan njuta av sommaren.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med lejonet från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Jungfrun 23/8–22/9

Juni blir lika intensiv som slutet på förra månaden. Fester, middagar och andra evenemang avlöser varandra. Det finns en risk att du slarvar med mat och sömn den här perioden för att hinna med alla aktivi- teter. Om du inte ser upp kan du råka ut för en rejäl sommarförkylning mot slutet av månaden. Det blir din kropps sätt att säga stopp. Ett gott råd i mitten av perioden kan ge en del pengar längre fram.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med jungfrun från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Vågen 23/9–22/10

Juni blir betydligt lugnare än maj och det är på sätt och vis bra, för du får chansen att smälta alla intryck från förra månaden. Du går in i en harmonisk period där familj och nära vänner dominerar. På jobbet är tempot rätt så lågt och du hinner med alla de där extra sakerna som du vill göra. Under slutet av juni väntar goda nyheter som rör ett arbete eller din lön. Det här blir starten på en underbar sommar.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med vågen från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Skorpionen 23/10–21/11

Under juni månad fattar du ett avgörande beslut som kommer att dominera sommaren. Du har bestämt dig för att inte låta dig påverkas av andra utan följa ditt eget hjärta. Under den här perioden upptäcker du flera sanningar om dig själv. Den person som du trodde passade dig passar inte alls, men om du bara öppnar ögonen så finns kärleken där, rakt framför näsan på dig. Du måste bara tänka utanför boxen.

Läs också: Hur är skorpioner egentligen? 4 myter om det superaktuella stjärntecknet!


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med skorpionen från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Skytten 22/11–21/12

Sommaren inleds i ett rasande tempo och det gäller att hänga med. Varje helg är uppbokad så fundera inte ens på sovmorgnar och heldagar framför Netflix. Här gäller det att ha energi, så se till att äta vettigt och sova när du har möjlighet till det. Under den här perioden kan du bli föremål för skvaller. Det är inga elaka rykten som sprids, men det kan ändå skapa en del missförstånd om du inte sätter stopp för dem i tid.


Bär ditt stjärntecken kring halsen! Halsband med skytten från Pilgrim (reklamlänk från Apprl).

Läs mer:

Dagens horoskop – nytt astro varje dag >

Foto startbild: Hanna Stefansson