Månadens horoskop: Juni 2016

Horoskopet för juni är här. Månadens stjärntecken är Tvillingarna. Alla stjärnteckens horoskop läser du här.
01 juni, 2016

Av Felicia Stålkrantz Baurén

Månadens stjärntecken: Tvillingarna 21/5–20/6

Juni blir en härlig månad där sommarförälskelse, spontana utflykter och massor av roliga aktiviteter avlöser varandra. Under delar av månaden arbetar du, men mycket kretsar kring att ha kul och vara med vänner. Är du nyförälskad är det bara din partner som gäller. Du går helt upp i er romans och vissa av dina kompisar känner sig bortglömda. Här gäller det att hitta en bra balans som fungerar både för kärleken och i dina vänskapsrelationer. När det gäller pengar bör du vara försiktig med utgifter, särskilt under slutet av juni.

Månadens råd: Njut av nuet och av sommaren.

KRÄFTAN 21/6–22/7

Juni blir en bra start på sommaren. Du skrattar mycket och är härligt spontan. Som singel är du inte ute efter att träffa någon. Du trivs bra med dina vänner och är rädd att kärleken bara komplicerar saker. Oavsett vad du är ute efter kan du träffa en sommarfling under mitten av juni. När känslorna väl griper tag i dig kan du inte motstå dem. Njut av de känslostormar som drabbar dig!

SKORPIONEN 23/10–21/11

Det går inte längre att lura dig själv och du tvingas erkänna var du står i dina egna känslor och din inställning till förhållanden. Det har skett något under våren som får dig att omvärdera vad som är viktigt. Med nya prioriteringar upptäcker du både tjusningen och förbannelsen med att vara förälskad. Du har inget annat val än att anpassa ditt liv efter ditt hjärta.

LEJONET 23/7–22/8

Början av sommaren blir stressig. Du ställer höga krav på dig själv och det är inte säkert att du kan leva upp till dem. Du vet att du borde sänka ribban, men vill bevisa för dig själv och för dina chefer att du är värd att satsa på. Under mitten av juni försöker du få lite ledigt. Du behöver miljöombyte. I slutet av perioden samlar du energi inför hösten med massor av frisk luft och motion.

FISKARNA 19/2–20/3

Sommaren bjuder på många överraskningar och minnesvärda stunder. Fiskar kan upplevas som blyga och tillbakadragna ibland, men du är framåt och ovanligt initiativrik den här månaden. Har du familj kanske du reser iväg över midsommar. Du vill ha sol och värme, så en vecka på ett lantställe ger samma effekt som en solsemester. Under slutet av juni får du nyheter om en släktings ekonomi.

SKYTTEN 22/11–21/12

Juni blir en bra och produktiv månad. Du satsar hårt på jobbet i början av sommaren och tycker att det är kul med små och stora utmaningar. När det gäller relationer är du en smula avvaktande. Skytten brukar vara hur social som helst, men just nu känner du ett starkt behov av att få vara ensam när du är ledig. Under slutet av juni fattar du ett beslut som inkluderar en flytt eller liknande.

JUNGFRUN 23/8–22/9

Du behöver en nära vän att anförtro dig åt, men vet inte riktigt vem du kan lita på. Det har varit en periodvis tung vår och du vill få avlastning innan jobbet blir för mycket. Har du en partner får hen lyssna en hel del på dina tankar. Är du singel plågar du vänner och familj med din oro. Under mitten av juni sker en förändring som ger dig större möjlighet att påverka din vardag. Ta den chansen!

VÄDUREN 21/3–19/4

Juni handlar om att kombinera arbete och sociala aktiviteter. Mellan varven är månaden stressig, men alla nöjen och solenergin hjälper dig igenom det motiga. Under mitten av perioden förändras din relation till en vän. Kanske kommer ni varandra närmare eller så är ni på väg att glida isär. Slutet av juni blir lättsamt. Du fokuserar på vänner och familj, och njuter av sommaren.

STENBOCKEN 22/12–19/1

Juni blir lika berusande och omtumlande som maj. Du njuter av nuet och försöker att inte grubbla över framtiden. Det finns något hemligt över din kärlek. Kanske smyger du med din älskade eller så vågar du inte visa hur starkt du känner. Du tycker inte om att känna dig utlämnad och i kärlek är det svårt att få garantier. Du upptäcker att du är mer passionerad, men också mer svartsjuk än du trodde.

VÅGEN 23/9–22/10

Juni blir inledningen på en lång, härlig sommar. Du är full av kreativitet och nytänkande, och njuter av ljuset och värmen. Du tar egna initiativ på arbetet och det kan bli succé eller platt fall beroende på dina chefer. Det viktiga är att du inte är rädd för att misslyckas. Om du inte ger upp kan du driva igenom dina visioner. Slutet på perioden blir rolig och lite äventyrlig.

OXEN 20/4–20/5

Juni blir en kombination av hårt arbete och semester. Under början av månaden är det fullt upp. Du stressar för att hinna med alla uppgifter, både på jobbet och privat. Det verkar vara mycket som ska firas eller avslutas, från födelsedagar till skolavslutningar. Här gäller det att boka in egentid så att du inte stressar bort hela månaden utan hinner njuta av juni så mycket som du brukar.

VATTUMANNEN 20/1–18/2

Du har lurat dig själv i en fråga som rör arbetet. Du trodde att du skulle klara av att jobba med vissa människor om du bara fick ställa krav på hur det skulle gå till. Nu visar det sig att du inte alls kan samarbeta. Här gäller det att vara ärlig och förklara hur det ligger till. I mitten av perioden gör du en kort, men inspirerande resa. Miljöombytet hjälper dig att samla krafter som varar sommaren ut.

Foto Shutterstock