Månadens horoskop januari 2022

13 dec, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Månadens horokop januari 2022
Månadens horoskop för januari 2022 är här! ELLEs månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
Annons
TV: Månadens horoskop – Så blir januari 2022Brand logo
TV: Månadens horoskop – Så blir januari 2022

Väduren 21/3-19/4

Under januari blir du lite vintertrött. Du har svårt att påbörja nya saker och känner dig seg och energilös. Du skulle må bra av att tillbringa mer tid utomhus under de få ljusa timmarna på dagen, men när du väl är ledig orkar du inte och det blir en negativ spiral. Du behöver en ny hobby för att bryta mönstret och få lite energi. Slutet av månaden bjuder på nyheter som har med jobb att göra.

Oxen 20/4-20/5

Januari blir en lugnare period som handlar om att skaffa sig goda vanor och bygga en bas inför det kommande året. Du har länge drömt stort, men inte sett någon möjlighet att förverkliga dina ambitioner. Plötsligt öppnas en dörr och du känner att det här är ett alltför bra tillfälle för att låta det gå dig ur händerna. Slutet på januari handlar om fest och om att fira personer som du står nära och älskar.

Annons

Tvillingarna 21/5-20/6

Januari handlar om en nystart, inte bara i det fysiska livet utan även mentalt. Du har smakat på en mer normal vardag under ett par månaders tid och det finns saker som du älskar och saker som du hatar med att gå tillbaka till livet före pandemin. Du försöker hitta en kompromiss som kan kombinera den person du har blivit med den som du en gång var. Det viktigaste just nu är att inte tappa sugen utan att hela tiden sträva framåt.

Kräftan 21/6-22/7

Under januari får du mer fritid än innan. Det kan vara att du ger upp en hobby eller trappar ned lite på arbetet. Oavsett anledning får du mer tid att grubbla, men också mer tid att ta tag i och förändra de bitar i ditt liv som du inte är nöjd med. En ny bekantskap kommer in i ditt liv i slutet på månaden och hen för med sig härlig energi, men också en hel del problem. Det här är en person som lever fullt ut.

Lejonet 23/7-22/8

Fnurrorna på tråden från förra månaden fortsätter och det verkar som att du trasslar in dig mer och mer när du försöker hitta en enkel väg ur situationen. Det är alltid jobbigt när det är starka känslor inblandade och är ni fler än två i den här härvan blir det ännu värre. Det handlar till stor del om missförstånd och svårigheter med att vara ärlig. Slutet på januari blir lugnare och du får en chans att tänka över din situation ordentligt.

Annons

Jungfrun 23/8-22/9

Januari andas lugn och harmoni. För första gången på länge känner du dig hemma, inte bara privat utan även i din arbetssituation. Du har accepterat att saker förändras och att du måste utvecklas med dem snarare än att streta emot. Det här är en djup insikt för Jungfrun, men det kommer ta tid att implementera det i vardagen eftersom det ligger i din natur att sätta dig på tvären. Slutet på månaden för med sig goda nyheter.

Vågen 23/9-22/10

Efter tumultet i december lägger sig januari som en mjuk, mysig kofta kring ditt liv. De hetaste känslorna trubbas av och du börjar inse att du har lagt för mycket energi på onödiga konflikter. Genom att hålla dig utanför dina vänners bråk lyckas du få en mer harmonisk vardag. Det här är en period då det kommer in många nya människor i ditt liv. Det kan vara via jobbet men också privat. Det blir en social och trevlig tid.

Skorpionen 23/10-21/11

Under den första månaden på året hittar du en balans och ett lugn som inte funnits där på hela hösten. Det är som om du kommit till insikt med vad du vill, men också funnit att du är rätt nöjd med livet som det är. När du springer in i en gammal vän rör det upp bortglömda känslor och blåser liv i en död konflikt. Det bevisar än en gång att vissa sår aldrig läker. Du har glömt, men uppenbarligen inte förlåtit, det märker du nu.

Annons

Skytten 22/11-21/12

Du börjar det nya året i en helt annan anda än du avslutade det förra. Det finns en nyupptäckt ödmjukhet hos dig som gör dig mindre egocentrerad och mer lyhörd för andra människors behov. Nu står kärleken, familjen och dina vänner i fokus. Din karriär får ta ett rejält kliv tillbaka till förmån för ditt privatliv. Under slutet på perioden kan ett arbetsbyte eller någon form av studier bli aktuellt.

Stenbocken 22/12-19/1

När nästan alla andra tecken får en lugn start på året är förutsättningarna de motsatta för Stenbocken. Mycket roligt händer nu, resor, nya vänner och tuffa men stimulerande utmaningar. Du får förtroendet att representera något du brinner för i ett internationellt sammanhang och det är fantastiskt och lite skrämmande på samma gång. Det här är din tid att synas. Du tar på dig en ledarroll och blir en förebild för många yngre. Ditt enda problem är bristen på sömn och återhämtning. Du måste vara snäll mot dig själv och unna dig att vara ledig då och då.

Annons

Månadens råd: Var snäll mot dig själv och ta en paus från vardagen.

Vattumannen 20/1-18/2

Januari blir inte så lugn som du hoppats. Det är mycket som sker den här perioden både på jobbet och privat. Det blir en del utgifter under årets två första veckor och det har främst att göra med någon nära som du vill fira på ett eller annat sätt. Mitten av månaden handlar om ett val som kan komma att påverka hela din familj. Glöm inte att involvera alla så att dina nära är på samma bana som du.

Fiskarna 19/2-20/3

Du påbörjade något nytt i december men det var bara ett litet prov på den utmaning som väntar i år. Redan i januari märker du att det är helt andra krav på arbetet och att du måste lägga ned betydligt mer tid och engagemang än tidigare för att nå ett bra resultat. Du inser att du går en tuff tid till mötes. Är du bara förberedd kan den här utmaningen sluta med triumf.

Foto: Imaxtree

Annons