Artikeln innehåller reklamlänkar

Månadens horoskop: Januari 2020

Astro januari 2020

Månadens horoskop för januari 2020 är här! ELLEs populära månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
20 december, 2019

Av: Felicia Stålkranz Baurén

LÄS MER: Årets horoskop 2020

Stenbocken 22/12 – 19/1

2019 var ett dramatiskt år med många förändringar och både höga toppar och djupa dippar. 2020 inleds lite lugnare. Du har satt tydliga mål för vad du vill uppnå och börjar med att beta av en stor utmaning i mitten av månaden. Det handlar om en prestation som du varit tveksam till om du skulle kunna klara av, men som du genomför med god marginal. Det blir en lyckad start på året och du känner en medvind som kommer att vara med dig under hela 2020. Förra året var det ofta stolpe ut för din del, men i år har du turen på din sida. Det här blir ett år att minnas. Månadens råd: Det här är ditt år, så njut!

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med stenbocken från Thomas Sabo (länk till butik).

Vattumannen 20/1 – 18/2

Efter en lugn inledning på januari drar tempot på jobbet igång ordentligt. Du har många ansvarsområden och det är tur att du är en person som gillar att ha många bollar i luften. Under januari får du goda nyheter som rör ett projekt som du håller på med. Du känner att du är på väg åt rätt håll och att dina mål är i sikte. Under slutet på perioden unnar du dig en kortare resa eller utflykt.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med vattumannen från Thomas Sabo (länk till butik).

Fiskarna 19/2–20/3

Känslor försvinner inte bara för att du trycker undan dem, de växer sig snarare starkare ju mer du försöker ignorera dem. Det har gått bra under hösten eftersom personen som väcker de här känslorna tillfälligt har varit borta ur din bekantskapskrets, men nu är hen tillbaka och då blir känslorna starkare än innan. Har du dessutom ett förhållande blir januari en komplicerad månad.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med fiskarna från Thomas Sabo (länk till butik).

Väduren 21/3 – 19/4

Under januari startar du om på många olika sätt. Det blir både en andlig och en mer fysisk utrensning i ditt liv. Du gör dig av med personer och saker som tar upp onödig plats utan att tillföra dig något. För dig är det skönt att kunna vända blad. Hösten har varit rolig, skrämmande, förvirrande och väldigt energikrävande. Under januari samlar du ihop dig och fokuserar på att sätta upp nya mål för våren.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med väduren från Thomas Sabo (länk till butik).

Oxen 20/4–20/5

Januari blir en stressfri månad då du sakta men säkert börjar hitta en arbetsrytm som passar dig. Du börjar tycka att det är kul att gå till jobbet igen. Du utmanas av dina chefer och det finns ett genuint intresse för hur du tänker och vad du tycker. Under den här perioden kan du få ett avgörande erbjudande som kan flytta upp dig flera pinnhål på karriärsstegen, men det kommer kräva en hel del tid av dig.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med oxen från Thomas Sabo (länk till butik).

Tvillingarna 21/5–20/6

Under årets första månad får du tänka om när det gäller ekonomin. Du har planerat för en resa, men oväntade utgifter kan tvinga dig att ställa in eller skjuta upp dina planer till senare i vår. Just nu fokuserar du mycket på familjen. Det finns en del interna problem som behöver redas ut. Du ogillar att ventilera dina känslor när det blir för personligt, men i det här fallet inser du att du faktiskt inte har något val.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med tvillingarna från Thomas Sabo (länk till butik).

Kräftan 21/6–22/7

Du får nytt hopp i januari. Det som kändes så hopplöst förlorat under hösten vaknar plötsligt till liv igen. Det handlar om en relation som har varit vilande nästan hela hösten, men nu plötsligt blir ni tajtare igen och den här gången känns allt helt rätt. Du har mognat de senaste månaderna och kan hantera dina känslor på ett mer vuxet sätt. Du har förstått att odla ett förhållande tar tid, tålamod och massor av vilja.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med kräftan från Thomas Sabo (länk till butik).

Lejonet 23/7–22/8

Under januari lugnar allt ned sig både arbetsmässigt och privat. Det blir en skön månad då du kan hämta energi och umgås med familjen. Du vilar mycket den här perioden. På helgerna tar du långa sovmorgnar och på vardagarna lägger du dig tidigt. Lejonet har svårt att hantera mörkret och blir lätt väldigt trött och apatisk, men dina vänner känner dig och finns där för att stötta dig. Utan dem skulle du gå i ide.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med lejonet från Thomas Sabo (länk till butik).

Jungfrun 23/8–22/9

Det blir en tuff start på året med en hel del kritik från dina chefer. Just nu har du svårt att lära dig nya saker. Du försöker ta in information, men det går mest in genom ena örat och ut genom det andra. Vad du behöver är en paus från vardagen. En veckas semester i solen eller en weekendresa med en vän skulle få dig att ladda om batterierna. Under slutet av perioden går energinivån i ditt tecken upp.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med jungfrun från Thomas Sabo (länk till butik).

Vågen 23/9–22/10

Januari handlar om att rannsaka dig själv. Du går in i en nyandlig fas då du fokuserar mer på miljön, det inre och personlig utveckling. Det materiella förlorar lite av sin dragningskraft och du går hellre en långpromenad i skogen än shoppar en söndagseftermiddag. Den här influensen kommer att hålla i sig under större delen av året, men den är mindre påtaglig under vissa vår- och sommarmånader.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med vågen från Thomas Sabo (länk till butik).

Skorpionen 23/10–21/11

Det blir en ganska lugn start på året. Du tar hand om de intressen som du brinner för och odlar framför allt en hobby lite extra den här perioden. Just nu vill du gärna hjälpa människor, både privat och på arbetet. Du kommer ofta med goda råd, uppmuntran och en hjälpande hand när det behövs. Du blir glad över att se andra blomma upp av din omtanke. Du mår bra av att göra gott helt enkelt.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med skorpionen från Thomas Sabo (länk till butik).

Skytten 22/11–21/12

Januari blir en självcentrerad period då fokus ligger på dina behov och din personliga utveckling. Du mår bra av att få vara lite egoistisk och tänka på vad du vill göra. Har du en partner kan det vara en del gnissel i er relation just nu. Din självständighet och ditt behov av att utvecklas som individ, snarare än som par, kan vara störande för din partner.

Bär ditt stjärntecken kring halsen! Hängsmycke med skytten från Thomas Sabo (länk till butik).

LÄS MER:

Årets horoskop 2020 hittar du här!

Dagens horoskop – varje dag på elle.se!

Älskar du horoskop? Här hittar du ELLEs alla artiklar om stjärntecken