Månadens horoskop: Januari 2016!

31 december, 2015

Månadens horoskop för januari är här. Månadens stjärntecken är Skytten och rådet till hen är att låta sig svepas med av sina känslor under den kommande månaden. Vad vi andra ska tänka extra på får vi reda på här nedanför. 

Av Felicia Stålkrantz Baurén

Väduren 21/3–19/4

Efter att ha haft en rätt behaglig december med mycket ledigt och en hel del lyx vaknar du upp till en tid av hårt arbete, omställningar och tajt ekonomi.

Här gäller det att hitta glädjen i det lilla. Unna dig tid för dig själv mellan varven. Var mycket utomhus, solen och kylan kommer att ge dig energi. Glöm inte bort dina vänner, ordna knytis där alla bidrar.

I slutet av januari hittar du tillbaka till tryggheten.

Oxen 20/4–20/5

Det blir en skön inledning på det nya året. Tempot på jobbet är lugnt och du hinner strukturera. Månaden tycks till stor del handla om ekonomi, både din privata och på jobbet. Du tycker att det är kul med siffror om du får tid att sätta dig in i problemet. Under perioden skapar du ordning och reda både på arbetsplatsen och hemma. Som singel kan januari bjuda på ett oväntat tillfälle till flirt!

Tvillingarna 21/5–20/6

För ovanlighetens skull satsar du på att helt gå upp i nuet och undviker både att drömma om framtiden och älta det förflutna. Det blir en bra månad där du är ärlig mot dig själv och granskar såväl dina brister som tillgångar. Under den här perioden kommer du väldigt nära en vän som du tidigare varit mer bekant med. Mitten av perioden handlar om ekonomin och om att hitta sätt att spara pengar.

Kräftan 21/6–22/7

Januari blir en mental nystart. Du lägger mycket gammalt bakom dig. Nu när du börjar om från början finns det bara möjligheter. Både på arbetet och privat bidrar du med positiv energi och kreativa idéer. Månen är stark i ditt tecken och ökar din intuition. Du känner på dig när dina vänner har problem och du vet hur du ska muntra upp dem. Det finns en omtanke och en närhet i ditt tecken just nu.

Lejonet 23/7–22/8

Det blir en härlig start på det nya året, särskilt om du har möjlighet att komma bort några dagar. Att vara utomhus mycket gör dig gott. Har du ett förhållande kan det uppstå en konflikt mellan er i mitten av perioden. Det tycks till stor del röra sig om pengar eller sparande. Hur du löser det här problemet beror till stor del på din dagsform. När du är positiv finns det inga hinder för din kreativitet och påhittighet.

Jungfrun 23/8–22/9

Januari blir mycket lugnare än december och det är bra för dig. Du har stressat så mycket den senaste tiden att du är trött trots ledighet. Ibland kan en långsammare vardagslunk vara mer vilsam än ledighet. Du trivs bra med rutiner och det vardagliga. Du njuter av att veta vad du ska göra på dagarna. Ditt behov av att vara ensam är enormt så ta dig tid att smita undan både vänner och familj.

Vågen 23/9–22/10

Inledningen på det nya året blir lugn som en kontrast till livfulla december. Du är trött och har svårt att engagera dig vare sig det rör arbete eller privatliv. Du behöver några veckor att hämta andan och fundera lite över framtiden. En vän har privata problem och söker upp dig för råd. Egentligen borde du hänvisa henne till en psykolog, men du vet att hon kommer att säga nej så du hjälper till så gott du kan.

Skorpionen 23/10–21/11

I januari satsar du på ett nyttigare liv, både när det gäller mat och motion. Det här är ett projekt som du brukar dra i gång strax efter nyår och det brukar hålla i sig några veckor. Den här gången får du stöd från oväntat håll. Det blir enklare när ni är fler som satsar och betydligt svårare att smita undan. Det finns även ett konkret mål och det gör det lättare att bita ihop de perioder då det känns extra tufft.

Skytten 22/11–21/12

Nu är det liten budget som gäller. Det blir lunchlåda, inga impulsköp och fler hemmakvällar. Du tycker att det finns en charm i att börja spara efter julens alla utgifter. På jobbet ställs det höga krav på dig. Det handlar om förväntningar som du själv har skapat. Nu är det dags att bevisa att det finns mer än bara vackert tal bakom dina visioner. När det gäller kärleken är det mer mys än passion i januari.

Stenbocken 22/12–19/1

Januari är en romantisk period för Stenbocken. Du sveps in i en oväntad kärlekshistoria och det finns inte så mycket du kan göra annat än att njuta. Våga släppa kontrollen och låt dina känslor få svepa i väg med dig. Visst kan det vara både läskigt och självutlämnande, men samtidigt är det underbart att lita på någon så mycket att du vågar visa dig sårbar. Det finns en värme och en glädje i ditt tecken den här första månaden på det nya året. Din positivitet färgar av sig både på jobbet och hemma. Du har massor av energi och fantasi!

Vattumannen 20/1–18/2

I januari sätter du i gång en mängd projekt. När alla andra helst vill krypa tillbaka under täcket och somna om är du full av entusiasm och arbetsglädje. Solen ger dig drivkraft. Just nu har du både visioner och förmågan att konkretisera dina mål. Om du funderar på ett karriärbyte eller ett kliv uppåt på jobbet är det här rätt period att testa. Du har väldigt lite konkurrens och väldigt mycket drivkraft!

Fiskarna 19/2–20/3

Månaden handlar om att hitta tillbaka till rutiner. Oavsett vad som sker omkring dig tycker du inte att något är riktigt kul. I mitten av januari blir det bättre. Mars ger ditt tecken energi och du engagerar dig mer i omvärlden. Slutet på perioden kan bli både fantastiskt och romantiskt, särskilt om du är singel. Venus gör dig oemotståndlig, räkna med att bli uppvaktad av intressanta kandidater.