Månadens horoskop: December 2015!

03 december, 2015

Månadens horoskop för december är här. Månadens stjärntecken är Skytten och rådet till hen är att hålla hårt i pengarna. Vad vi andra ska tänka extra på får vi reda på här nedanför. 

Av Felicia Stålkrantz Baurén Illustration Liselotte Watkins 

Väduren 21/3–19/4

Början på december handlar om att ta vara på möjligheter. Du får ett frestande erbjudande, men är rädd för att det varken är rätt tid eller plats. Här gäller det att chansa. Tackar du nej kommer du att ångra dig under lång tid framöver. Mitten på perioden blir en blandning av hårt arbete och socialt umgänge. Under julen är det familjen som gäller. Nyår blir den perfekta avslutningen på 2015.

Oxen 20/4–20/5

December blir stressig, men mindre jobbig än du räknat med. Du har koll på det mesta i ditt liv och du planerar dina aktiviteter. En familjemedlem får en positiv överraskning i början av månaden. Under december blir du attraherad av en kollega eller en ytlig bekant. Har du ett förhållande blir de här känslorna kaotiska. Är du singel är det bara att njuta. På nyårsafton går drömmar i uppfyllelse.

Tvillingarna 21/5–20/6

Du får annorlunda uppdrag på jobbet och du lär dig massor av nya saker, särskilt i början av månaden. Under mitten av perioden är det mycket fest och glam. Du är bjuden på allt från glöggpartyn till adventsfika så det gäller att planera dina helger. Under julen vill du ta det lugnt och minimerar julfirandet. Under nyår fattar du ett kontroversiellt beslut som påverkar dig under hela 2016.

Kräftan 21/6–22/7

Du har lovat bort dig på en massa aktiviteter och nu inser du att du inte kommer hinna infria alla löften. På jobbet är tempot högt och kraven många. Som tur är finns din partner eller en nära vän till hands och tvingar dig att dra ner på tempot. Tack vare honom/henne överlever du den här perioden utan några men. Julen blir harmonisk och bjuder på familjemys. På nyår är det dags för fest och glamour.

Lejonet 23/7–22/8

December inleds med jobbiga nyheter som handlar om ditt arbete. Det är stora förändringar på gång och du vet inte om de kommer att drabba dig direkt eller indirekt. Du är orolig för din ekonomi och du försöker hitta sätt att spara pengar på. I mitten av månaden löser sig en del av de frågor som du har till det bästa och du slipper den där klumpen i magen. Julen blir härligt harmonisk, nyårsafton underbar.

Jungfrun 23/8–22/9

Du blir ofta arg utan att veta varför. En kombination av olika planeter med Mars i spetsen påverkar dig mer än du tror. Den ger dig drivkraft att klara av motgångar, men påverkar även ditt humör. Under den här perioden finns det en stor risk att du gör av med alldeles för mycket pengar. Du vill köpa dig fri från dina skuldkänslor över att du jobbar för mycket. På nyår får du höra riktigt smaskigt skvaller.

Vågen 23/9–22/10

December handlar om att säga ja till livet och inte vara rädd. Ibland blir du något av en åskådare till ditt eget liv för att du inte vågar chansa. Nu är det din tid att växa och förändras. Under mitten av december lägger du om stil. Du tar tag i dina problem. Under julen mår du otroligt bra. Du har inte varit så här lycklig på väldigt länge. Nyår handlar om att komma till avslut med det gamla.

Skorpionen 23/10–21/11

December blir en händelserik månad, särskilt om du är född i början av ditt tecken. Du har en drivkraft som är enorm och du tvingar både dig själv och din omgivning till förändringar. Du är som en skogsbrand som både ödelägger och skapar möjlighet för nytt liv. Under julen fokuserar du din energi på din familj och din släkt i stället.

Nyår handlar om att förlåta en vän för ett misstag.

Skytten 22/11–21/12

Det finns en risk att du gör av med mer pengar än du har råd med den här månaden: du älskar att skämma bort dina nära och kära med presenter, särskilt under julen. Du är känd för din generositet, och du har svårt att neka dem du älskar någonting. Tänk på att julen handlar mer om kärlek och omtanke än om det materiella. Din familj uppskattar tid med dig och att du ser till att även du mår bra. Under julen kan en släkting bli lite knepig. Här är det bara tålamod och omtanke som fungerar. Nyår handlar om att ta för sig, särskilt för singel-Skyttar.

Stenbocken 22/12–19/1

Det har varit ett turbulent år. Du drabbas av en häftig förälskelse och blir förvånad över vem du blir förälskad i. Det här är enormt starka känslor som har smugit sig på dig under lång tid, men du har inte velat erkänna dem ens för dig själv. Nu uppstår en situation som gör att inga lögner fungerar längre. Du är lycklig, osäker, bubblande och fullständigt trygg på samma gång. Nyår blir magiskt.

Vattumannen 20/1–18/2

Under den sista månaden på året har du möjlighet att reparera en relation till en släkting. Under året har ni glidit isär, men nu får du chansen att visa hur mycket den här personen betyder. Under början av december fattas det många stora beslut på din arbetsplats och det gäller att hänga med i svängarna. Här finns både möjligheter till avancemang och en risk för degradering. Julen blir en skön paus.

Fiskarna 19/2–20/3

Under december flödar det en hel del både positiv och negativ energi genom ditt horoskop. Du har så mycket i tankarna att du missar att en ung släkting mår dåligt. När du väl upptäcker ditt misstag blir du arg på dig själv. Är du nyförälskad är det en härlig tid. Julen handlar om att gå vidare och om att släppa taget. Det blir en eftertankens tid samtidigt som du känner dig både lycklig och stark.