Månadens horoskop: Augusti 2018!

Månadens horoskop augusti 2018

Månadens horoskop för augusti är här. ELLEs populära månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
01 augusti, 2018

STENBOCKEN 22/12-19/1

Augusti handlar om vänskap, glädje och värme. Det blir en härlig månad som kommer att dröja sig kvar länge i ditt minne. Du knyter nya vänskapsband som kommer att bli livslånga. Under den här perioden gör du något som du älskar. Oavsett om det handlar om arbete eller en hobby så får du möjligheten att utvecklas och växa inom det här området. Slutet på augusti bjuder på en glad överraskning.

VATTUMANNEN 20/1-18/2

Sista sommarmånaden blir en blandning av ledighet, minisemestrar och arbete. Du tar inte en sammanhängande semester, men du tar gärna ledigt en fredag eller måndag för att komma bort ett par dagar. Under den här perioden släpper du lite på kontrollen när det gäller ditt privatliv. Du låter en familjemedlem få testa sina vingar och det visar sig vara ett väldigt lyckat beslut.

FISKARNA 19/2-20/3

Augusti blir lite av ett uppvaknande efter förra månadens sommarsaga. Även om det blir en rolig och bra period så krävs det plötsligt något av dig. Vardagen drar igång och med den olika former av aktiviteter. Du har inte lika mycket plats för spontanitet i ditt liv nu som du hade under sommaren. Arbetet är fullt av nya utmaningar. För första gången på länge måste du anstränga dig för att prestera.

VÄDUREN 21/3-19/4

Augusti handlar om nya grupperingar på jobbet och att hitta sin plats. Det som var så självklart innan semestern är inte alls lika självklart nu. Vissa personer har slutat och det kommer in nya människor i ditt liv. Den här månaden handlar mycket om de val du gör och hur de kommer att påverka din framtid. Du börjar inse allvaret i de beslut du fattar och det gör att du ändrar lite på ditt beteende, särskilt på jobbet.

OXEN 20/4-20/5

Du är mer positiv till arbetet än du har varit på länge. Du har bestämt dig för att slå bort det negativa och fokusera på det som är bra i stället. Det blir en härlig månad som är både social och trevlig. Periodvis är det mycket att göra på jobbet, men du har samlat välbehövlig energi under sommaren så du har inga problem att ta i. Ett positivt besked i slutet av månaden får dig att börja drömma om framtiden.

TVILLINGARNA 21/5-20/6

Sista sommarmånaden ägnar du åt saker som betyder mycket för dig. Du är tillbaka från semestern och nu börjar vardagen komma igång igen. För dig känns den här perioden lite vemodig. Visst är det kul att se alla kollegor igen, men samtidigt saknar du friheten från sommaren. Plötsligt är det inte lika enkelt att gå ut en kväll och käka med kompisarna. Alla aktiviteter kräver planering och det är något du ogillar.

KRÄFTAN 21/6-22/7

Under augusti försöker du få struktur på ditt liv. Du inser att du är i behov av fasta rutiner. Det som var så enkelt under sommaren skapar plötsligt problem i din vardag. Du måste hålla koll på ekonomin, planera dina inköp och fundera över din livsstil. Under den här perioden passar det bra att komma igång med träning eller en hobby som gör dig lite mer fysiskt aktiv. En ny kollega gör ett gott intryck på dig.

LEJONET 23/7-22/8

Det blir en bra månad för de flesta Lejon även om mycket kommer att förändras. Du verkar stå inför en stor förändring den här månaden. Det kan vara byte av arbete, uppbrott från en relation eller en flytt. Det här är något som du aktivt har valt, ändå är det en smula ovant i början. Under mitten av perioden handlar mycket om familjen. Du spenderar det mesta av din fritid med dina nära och det finns inte så mycket tid över för vänner. Slutet av augusti handlar om pengar och om att skapa en ekonomisk trygghet i form av en buffert.

JUNGFRUN 23/8-22/9

Romantiken från förra månaden fortsätter. Du är så där härligt lycklig så att alla dina vänner blir avundsjuka. Fördelen är att du ser det mesta i din vardag som positivt. Din förälskelse får dig att övervinna alla problem utan att det är jobbigt, oavsett om de är privata eller jobbrelaterade. Under slutet av augusti kan det komma in en ny kollega eller chef på ditt arbete och det kan förändra gruppdynamiken.

VÅGEN 23/9-22/10

Månen stärker din kreativa sida den här perioden och det mesta du tar dig för får en konstnärlig touch. Du älskar att skapa med händerna och ger dig den tid du behöver för att kunna uppnå de resultat du vill ha. Du har en ganska lugn period på jobbet som tur är, det ger mer utrymme för din kreativitet. Under slutet av perioden händer det något som får dig att tänka över vissa av dina livsval.

SKORPIONEN 23/10-21/11

Augusti blir lite av en chock för dig. Plötsligt är vardagen, allvaret och alla plikter så uppenbara. Du har inte riktigt släppt friheten från sommaren ännu och det kan skapa problem i din vardag. Under den här månaden inser du att det kommer att krävas en hel del av dig om du ska uppnå dina mål på jobbet. Det har varit enkelt att planera karriären, men nu ska alla planer sättas i verket och då blir det tuffare.

SKYTTEN 22/11-21/12

Augusti handlar om små och stora val. Det blir en händelserik månad där du inte får så mycket tid över till att stanna upp och reflektera. På jobbet är det full fart från början. Den behagliga övergången från sommar till vardag uteblir och det gäller att acklimatisera sig till verkligheten så fort som möjligt. Under augusti får du en möjlighet att testa nya arbetsuppgifter. Du tycker att det är kul med utmaningar och du presterar bra.

 

Läs mer:

Dagens horoskop – nytt astro varje dag >

Hur är skorpioner egentligen? 4 myter om det superaktuella stjärntecknet!

Foto startbild: Hanna Stefansson