Månadens horoskop: Augusti 2016

Månadens horoskop är äntligen här – läs hur augusti blir för dig!
01 augusti, 2016

Av Felicia Stålkrantz Baurén

Månadens stjärntecken: Lejonet 23/7–22/8

Det blir en ganska stressig inledning på augusti för Lejonet. Du har svårt att fokusera på en sak i taget, därför blir många saker slarvigt gjorda. Försök att hitta struktur i vardagen. Det är viktigt med rutiner som fungerar för det impulsiva Lejonet. Under månaden upptäcker du en mer äventyrlig sida. Du trotsar gränser och tänker utanför boxen. Månen skänker ditt tecken kreativitet. Vill du testa en konstnärlig hobby så kommer du verkligen till din rätt. Din fantasi är på topp och du tänker ovanligt okonventionellt.

Månadens råd: Använd din kreativitet till stordåd!

Väduren 21/3–19/4

Augusti blir en fin avslutning på sommaren. Under de senaste månaderna har det vuxit fram ett beslut hos dig som handlar om din framtid. Det här har inte varit en enkel resa på något sätt, men nu när du har nått fram till ett beslut känns allt lättare. Oavsett om vädret tillåter utomhusaktiviteter eller om det är innemys som gäller så ser du till att göra det bästa av varje dag.

Oxen 20/4–20/5

Augusti blir på många sätt en speciell månad där fokus ligger på familjen. Du unnar dig en hel del lyx – Oxen är känd för att uppskatta god mat. Under mitten av månaden stöter du på en gammal bekant av en ren slump. Det bli en milstolpe i ditt liv som kommer att förändra massor av saker både kortsiktigt och långsiktigt. Att ett tillfälligt möte kan ändra så mycket är spännande!

Tvillingarna 21/5–20/6

Augusti blir starten på en lugn period där du kan utvecklas och växa utan att bli störd. Om du arbetar kan du söka en ny tjänst eller försöka förändra jobbet så att det blir mer utmanande. Mycket kretsar kring dig och dina behov. Du har försummat dig själv länge och vill kompensera för det. Augusti handlar även om vänskap, kärlek och familjestunder. Du känner dig fri och glad.

Jungfrun 23/8–22/9

Augusti blir lite av ett uppvaknande. Det har varit mycket olika saker på gång i ditt liv, du har försökt anpassa dig och glömt dina värderingar. Nu börjar du långsamt hitta tillbaka till den person som du trivs bäst med att vara. Mycket kretsar kring familj och vänner. Det har kommit ett nytillskott i din krets. Det kan vara en bebis, en ny partner eller en ny vän som får mycket uppmärksamhet.

Vågen 23/9–22/10

Vågen får en härlig sensommarmånad med många fester och ett livligt umgänge. Vardagen blir ganska stressig. Både privat och på jobbet drar allt igång nästan meddetsamma och det gäller att snabbt hitta fungerande rutiner. Under mitten av perioden kommer en ganska stor utgift som begränsar övriga utsvävningar. Det gäller att hålla hårt i slantarna om de ska räcka hela vägen fram till lön.

Kräftan 21/6–22/7

Under augusti brister sommarens semesterbubbla och verkligheten gör sig påmind. Utan att märka det är du tillbaka i att betala räkningar, städa och laga mat. Du undrar vart den fria sommaren tog vägen samtidigt som du tycker att det är lite skönt att vara tillbaka i vardagen igen. Under slutet av perioden får du nyheter som handlar om att göra en rolig omställning lite fortare än du tänkt dig.

Skorpionen 23/10–21/11

Det finns fortfarande massor av kärlek och passion i ditt tecken. Även om vardagen börjar smyga sig på njuter du av de sista härliga sommardagarna. Oavsett om du har semester eller jobbar tar du dig tid att leva i nuet. Du umgås med din partner och tillåter dig att bli förälskad om och om igen. Det här är en väldigt lycklig period! Dessutom väntar en rolig utveckling på jobbet när du väl är tillbaka efter ledigheten.

Skytten 22/11–21/12

Du skiljs tillfälligt från någon du tycker om. Du kommer att sakna personen mycket men unnar hen all lycka i världen. Under augusti månad lär du även känna nya intressanta människor som livar upp din vardag. Det handlar om personer med livsglädje och massor av spontanitet. Du gör många impulsiva saker under slutet på månaden och älskar den spänning som allt det nya ger dig.

Stenbocken 22/12–19/1

Augusti blir början på något nytt. Under de första veckorna ägnar du dig åt vänner. I mitten av perioden är det dags för vardag igen. Oavsett om du jobbar eller studerar för hösten med sig större förändringar. Därför blir slutet på semestern extra pirrig. Under mitten av augusti skaffar du dig snabbt nya vänner och du blir förvånad över hur lätt du har att släppa in nya människor i ditt liv.

Vattumannen 20/1–18/2

Sista riktiga sommarmånaden blir en blandning av arbete, träning och nöjen. Du har äntligen hittat ett tempo som passar dig och förenklar ditt liv. Under den här perioden får du mycket uppskattning både från din arbetsplats och din familj. Under mitten av perioden kan det bli tal om en resa. Det här blir ett sätt för dig att få en efterlängtad paus i vardagen. Det utvecklar sig också till ett härligt romantiskt äventyr.

Fiskarna 19/2–20/3

Det blir en intressant månad. Du återupptar kontakten med en betydelsefull person efter att ni har varit ifrån varandra länge. Mitten av perioden blir ett festligt återseende av kolleger. Alla börjar återvända till vardagen och det finns tid att ordna spontana knytkalas. Det råder en uppsluppen och bekymmersfri stämning. Du tar vara på nuet och funderar inte så mycket över framtiden.