Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

25 apr, 2022 
AvGabriella Håkansson
Emily in Paris
Står du inför ett karriärsval eller känner du dig bara redo för nya utmaningar? Låt stjärnorna guida dig i vad du borde arbeta med egentligen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Känner du dig tveksam gällande vad du egentligen borde arbeta med? Kanske är det dags att ta ett beslut gällande utbildning, eller så har du bara tröttnat på ditt nuvarande arbete? Oavsett vilken situation du befinner dig i kan stjärnorna kanske hjälpa till. Här får du reda på vad du ska arbeta som enligt ditt stjärntecken.

TV: Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
TV: Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

Stenbocken (22 DECEMBER – 19 JANUARI)

Att stenbocken är en ledare känner du säkert redan till. Du som är stenbock passar i auktoritära sammanhang och gillar att vara en del av något större. Därför passar det bra för dig att arbeta inom ett stort företag.

Du är dessutom laglydig och tycker att regler och trygghet är en självklarhet, därför lämpar du dig bra inom politiska sammanhang, statligt arbete eller som jurist. Stenbocken passar även bra som entreprenör med sina egenskaper av att vara lojal, kompetent, noggrann och stabil.

Annons

Vattumannen (19 JANUARI–18 FEBRUARI)

Intellektuell och uppfinningsrik är två ord som beskriver vattumannen. Med egenskaper som snabbtänkt, logiskt och analytisk passar tekniska arbeten, exempelvis inom IT dig som är vattuman. Även arbete inom humanitära eller samhälleliga frågor kan vara något för dig!

Fiskarna (19 FEBRUARI – 20 MARS)

Fiskarna är smarta, kreativa och konstnärliga men de gillar inte att känna sig bundna eller kontrollerade. Därför passar det fiskarna att få arbeta på ett fritt sätt.

Utbildningar inom exempelvis inredning, dans eller foto ger ofta arbeten med större frihet och passar därför fisken.

Väduren (21 MARS-20 APRIL)

Värduren är inte rädd för att säga vad hen tycker. Dessutom är väduren motiverad, snabbtänkt och gillar oftast att vara fysiskt aktiv. Som pigg, glad och driven passar väduren i ledande positioner. Även ett arbete som personlig tränare kan vara något för väduren med tanke på hens energiska egenskaper.

Annons

Oxen (19 APRIL–20 MAJ)

Den tålmodige oxen gillar trygghet och stabilitet i sitt arbetsliv. Något som kännetecknar oxar är att de ofta är målinriktade.

Oxen njuter av att använda sina sinnen och har ett öga för vackra visuella bilder, därför är grafisk designer ett jobb för oxen. Även arbete inom restaurangbranschen är passande för oxen.

Tvillingarna (20 MAJ–21 JUNI)

Tvillingen är oftast väldigt smart men har dessvärre inte tålamodet att gå en lång utbildning då de är ivriga och enkelt kan bli rastlösa. Tvillingen vill gärna att det ska hända nya saker i hens vardag och därför passar ett arbete där dagarna inte ser likadana ut perfekt.

Media är branschen för dig som är tvilling, kanske allra främst inom just journalistik eller varför inte jobb inom reklam och marknadsföring?

Kräftan (21 JUNI–22 JULI)

Kräftan är en attraktiv medarbetare för arbetsgivare att anställa då hen har egenskaper av att vara plikttrogen, pålitlig och påläst. Kräftan är dessutom ofta duktig på språk men de gillar inte att skryta om sig själva.

Annons

Arbete inom vård eller skola skulle passa kräftan som handen i handsken eftersom hen där får vara ansvarsfull. Men kräftan passar också bra i många olika yrkespositioner.

Lejonet (22 JULI–22 AUGUSTI)

Lejonet är modigt och vågar drömma stort. De är godhjärtade men kan ibland beskrivas som självupptagna och egocentriska. Kreativa yrken passar dig som är lejon och med mycket passion och mod kanske sång och musik är en karriär att våga satsa på för dig? Att få vara kreativ är iallafall något som lejonet bör värdera högt i sitt karriärsval.

Jungfrun (23 AUGUSTI - 23 SEPTEMBER)

Pedantiska och torra men också noggranna och otroligt vackra, så kan jungfrur beskrivas. Många modeller är födda just inom jungfruns tecken. Det estetiska är ofta viktigt för jungfrun och därför kan arbeten inom exempelvis skönhet, smink och mode vara något för jungfrun.

Vågen (22 SEPTEMBER–23 OKTOBER)

Vågen fokuserar ofta på det vackra i livet både när det gäller miljöer och utseenden. Därför kan arbete inom reklambranschen passa vågen bra. Färg, form och design ligger nämligen ofta i vågens intressen.

Annons

Skorpionen (23 OKTOBER–22 NOVEMBER)

Yrken inom psykologi eller personlig utveckling är något för skorpionen. Personer födda i skorpionens tecken är nämligen ofta neutrala och smälter gärna in i bakgrunden. Men även om de håller sig i bakgrunden pågår många tankar och känslor inom skorpionen. Skorpionen kan ofta tas för att vara mystisk och gåtfull men innanför den lite hårdare ytan finns ett mjukt inre.

Skytten (22 NOVEMBER–21 DECEMBER)

Skytten är inte rädd för förändring utan trivs med att driva saker framåt. För att hitta det bästa som livet kan ge måste man våga testa. Därför passar det skytten bra att arbeta med projekt som hela tiden kan förnyas eller förändras exempelvis i en roll som projektledare. Men även författare är ett yrke för skytten.

Se också: Så ska du fira midsommar 2022 – enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Se också: Så ska du fira midsommar 2022 – enligt ditt stjärntecken

Källa: studier.se Foto: Netflix

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons