Merkurius retrograd på ingång – här är horoskopet för vecka 19 2022

Horoskop vecka 19 2022

Valentina Valdinoci/IMAXTREE.COM
I veckans avsnitt av Astrorummet flaggar astrologen Sofia Pontén för att Merkurius kommer att gå in i retrograd. Men vad betyder egentligen det? Och hur kommer det att påverka oss? Här är svaren!
06 maj, 2022
Månadens horoskop maj 2022
1:48

Efter reklamen: Månadens horoskop maj 2022

(1:48)

Slå på ljud

Så blir vecka 19 2022 – allt om Merkurius retrograd

I nya avsnittet av Astrorummet berättar astrologen Sofia Pontén om veckans stora happening som vi har framför oss.

– Det är en väldigt stor grej som händer den här veckan. Det är aldrig lugn och ro! skojar hon och fortsätter:

– Veckans stora händelse är att kommunikationsplaneten Merkurius går in i tvillingarna, där den trivs mycket bra. Men det som händer nu är att Merkurius stannar upp, för att sedan börja gå baklänges.

Det här fenomenet kallas alltså för Merkurius retrograd vilket innebär att planeten ser ut att röra sig baklänges utifrån jordens perspektiv. Dock gör den egentligen inte det utan är en optisk synvilla som uppstår när alla planeter kretsar runt solen i olika hastighet så omloppsbanorna ligger olika i förhållande till varandra.

När infaller Merkurius retrograd?

Merkurius retrograd är inte så ovanlig som man kan tro utan sker tre gånger om året.

– Retrograden inleds tisdagen den 10 maj och kommer att pågå fram till 2 juni.

Och som vi tidigare vet så styr Merkurius över kommunikation, information och teknik. Därför varnar hon för teknikstrul och kommunikationsproblem.

– Det kommer att vara mejl som skickas men som inte kommer iväg, felstavningar och missade bussar. Det kommer inte vara så känslomässigt utan mer logistiskt.

Astrorummet – en podd för dig som söker svaret i stjärnorna

Det här ska du undvika under Merkurius retrograd

Många får lite lätt panik inför Mekurius retrograd och tänker att allt kommer att gå snett. Men det behöver det inte göra! Sofia delar med sig av sina bästa tips inför den kommande veckan.

– Man kanske inte ska skriva på kontrakt, iallafall inte alltför lättvindigt under den här perioden. Köp inte heller den dyraste tekniken.

Hon nämner att man även kan vara lite extra noga och vaksam gällande ens schema och viktiga mejl som man ska svara på. Planera därför in marginaler så att det finns utrymme om någonting inte går som tänkt.