Horoskop – så blir vecka 15 2022 för ditt stjärntecken

Horoskop vecka 15 2022

Valentina Valdinoci/IMAXTREE.COM
Astrologen Sofia Pontén och spirituella sökaren Suzan Alev Arslan från podcasten Astrorummet tar en titt på vad som kommer att hända vecka 15 2022. Och det verkar som om vi har en flummig tid framför oss!
08 april, 2022
Astrorummet: Trailer
2:04

Efter reklamen: Astrorummet: Trailer

(2:04)

Slå på ljud

LYSSNA PÅ VECKANS AVSNITT HÄR

SÅ BLIR BÖRJAN AV VECKAN – Merkurius går in i oxen

Veckan inleds med att kommunikationsplaneten, Merkurius, går in i oxen. Oxen står bland annat för stabilitet och trygghet. Uttrycket "work hard, play hard" stämmer också väldigt väl in på oxen då den jobbar hårt samtidigt som att den älskar att ta det lugnt och njuta.

– Nu går vi in i en honungslen, mjuk och kvalitativ kommunikation som blandar det sensuella med det praktiska, förklarar astrologen Sofia Pontén.

Merkurius i oxen är också kopplat till diplomati vilket gör det till en bra tid att förhandla och få saker så som man vill.

– Det är en tydlig och rak kommunikation samtidigt som som den är sockersöt, berättar hon.

Astrologen Sofia Pontén och spirituella sökaren Suzan Alev Arslan från podcasten Astrorummet.

I podcasten Astrorummet går astrologen Sofia Pontén och spirituella sökaren Suzan Alev Arslan igenom veckans horoskop. Avsnitten släpps varje söndag.

Tova Nyberg

Jupiter och Neptunus möts i fiskarna – ett sällsynt möte

På tisdag möts Jupiter och Neptunus i fiskarna vilket är ett väldigt sällsynt möte och har inte skett sedan 1856. Planeternas möte kan dock innebära en hel del flum varnar Sofia.

– Jag skulle vilja tipsa alla redan nu om att ställa in sina planer på tisdag – iallafall praktiska planer.

Trots att det är en luddig tid vi har framför oss råder Sofia att ta chansen att vara kreativ och fokusera på konstnärliga aktiviteter.

– Var hemma och måla med vattenfärger, skriv dikter eller sjung en sång. Det kommer att vara mycket fokus på acceptans, empati, dagdrömmar och mys.

Astrorummet – en podd för dig som söker svaret i stjärnorna

Och vad beror denna flummiga tid på? Jo, eftersom Neptunus är kopplat till illusioner och förvirring medan Jupiter symboliserar överflöd och vill ge mer av allt, kommer det i kombination av att de möts i fiskarna, leda till en hel del kreativitet och förvirring.

I veckans avsnitt diskuteras dessutom en intressant historietillbakablick som Sofia menar kan ge en gnutta hopp i världsläget.

–År 1856 pågick det ett krig på Krim, och tre veckor efter att Jupiter och Neptunus möts i fiskarna, skrevs det ett fredsfördrag i Paris, säger hon och fortsätter:

– Och nu möts de igen, so the hopes are high! Men det kommer att ta några veckor innan det blir någon effekt.

Foto: Tova Nyberg och Imaxtree