Horoskop september 2014: Så blir månaden för dig!

05 september, 2014

ELLE astrolog Felicia har spått september månad. Se hur den blir för dig och dina vänner i vårt populära månadshoroskop.

PS! Du har väl inte missat vår astroblogg där du får nya astron varje vecka? Du hittar den på astro.elle.se.

Väduren 21/3–19/4

Under september förändras mycket. Det som du tog för givet tidigare är inte lika självklart längre. Du känner dig både utsatt och exalterad på samma gång, inget är som det brukar vara, men det nya är utmanande och inspirerande. Månaden handlar om relationer och att få saker att fungera ihop med andra. I mitten av perioden känner du dig attraherad av en person som du tidigare bara betraktat som en vän.

Oxen 20/4–20/5

Om augusti handlade om arbetet så är september vänskapens månad. Du bygger nya stabila relationer och vårdar dina gamla ömt. Det blir många middagar och fikastunder. Du känner att du har försakat dina vänner för jobbets skull och vill ta igen det du missat. Mitten av perioden kretsar kring ett farväl. Det kan vara en person, en plats eller ett arbete som du tar adjö av. Slutet av månaden ser harmoniskt ut.

Tvillingen 21/5–20/6

September blir en härlig start på hösten och du får massor av ny energi. Under början av perioden ställer du lite väl höga krav på dig själv, men när du sänker ribban till en mer hanterbar nivå blir allting lättare. Det finns en konflikt i ditt horoskop. Det är inte så mycket ett öppet gräl som en osämja som lurar under ytan. Du brukar kunna säga vad du tycker men mot just den här personen har du svårt att vara ärlig.

Kräftan 21/6–22/7

Under september tar du farväl av något i ditt liv och de första två veckorna slits du mellan det gamla och det nya. I mitten av perioden fattar du ett avgörande beslut som kommer följa dig under lång tid framöver. Det är en bra månad för kärlek, främst för tidigt födda Kräftor som är singlar. Många flirtar med dig och du är inte sen att nappa. När det gäller familj och släkt är du frånvarande eftersom du prioriterar annat.

Lejonet 23/7–22/8

Den här månaden krävs det en hel del fokus från din sida. Dina vänner ligger steget före inom ett område och du vill komma i kapp. Var inte rädd för att be om hjälp. Under mitten av september får du en positiv influens från Jupiter som underlättar högre studier. Passa på att vidareutveckla dig. Mot slutet av perioden får du dåligt samvete över något som du missat eller försakat för andra, roligare saker.

Jungfrun 23/8–22/9

Nu är det bra om du försöker vara extra noga med detaljer. Stjärnorna varnar för slarv från din sida och det kan få grava konsekvenser. Under mitten av september kan en vän eller partner komma med överraskande nyheter. Här gäller det att hänga med i svängarna, annars framstår du som uråldrig och torr. I slutet av perioden prövas ditt tålamod när en yngre släkting eller ett barn testar hur långt hen kan gå.

Vågen 23/9–22/10

September handlar om att våga ta initiativ och vara i främsta rummet. Fega inte ur även om du utmanas till bristnings-gränsen. Det här är en tävlingsperiod och du får mer och mer att göra. Privat är det lugnare. Har du ett förhållande kommer ni närmare varandra. Under mitten och slutet av september finns det goda chanser för singelvågen att möta kärleken, men som i allt annat gäller det att våga chansa.

Skorpionen 23/10–21/11

Det blir en händelserik månad då du får möjlighet att utforska din andlighet. I mitten av september får du nyheter som kanske är väntade, men som gör dig ledsen. Det kan vara att en nära vän ska flytta eller att en äldre släkting eller bekant har blivit sjuk. Slutet av perioden blir en sötsur blandning av det vardagliga livet. Du kommer närmare dina vänner och inser hur viktiga de är för dig.

Skytten 22/11–21/12

I början av september är du trött och mer negativ än vanligt. Du orkar inte ta dig an de utmaningar som dyker upp. Den senaste tiden har du blivit bekväm och slutat ifrågasätta din omgivning. Det kan bli en omskakande upplevelse att vakna upp till ditt vanliga, rastlösa jag igen. I slutet av perioden passar det bra att göra affärer som har med fastigheter att göra. Du kan göra klipp om du följer din instinkt.

Stenbocken 22/12–19/1

September blir omvälvande. Du pendlar mellan svindlande lycka och bottenlös fasa. Du är inte van vid att vara så starkt engagerad i en annan person och en del av dig tycker att känslorna är skrämmande. Under mitten av perioden händer det mycket både på arbetet och privat. Du har fullt sjå att hålla tempot uppe eftersom du ofta blir trött på kvällarna. Lyssna på din kropp. Mot slutet av perioden får du ny energi.

Vattumannen 20/1–18/2

I september ersätts det lättsamma sommartempot av en hetsig vardag. På kvällarna stupar du tidigt i säng och helgerna går fort. Det är viktigt att hitta tid för dina fritidsintressen. Låter du arbetet och familjen dominera ditt liv kommer du att slå bakut inom en månad och då finns risken att du gör något ogenomtänkt. När det gäller kärleken är den mysig och trygg snarare än passionerad.

Fiskarna 19/2–20/3

En lång och periodvis tröttsam månad väntar, men ljuspunkt-erna är så glimrande att du kan leva på dem. Mycket kretsar kring arbetet. Det är viktigt att du vet vad du vill och hur du ska få alla pusselbitar på plats. Privatlivet är lite av en makt- kamp. Du och din partner eller familj slåss om vem som har det viktigaste jobbet och vem som ska ta hand om det vardag- liga. Här gäller det att hitta en kompromiss som passar alla.

Månadens stjärntecken: Jungfrun 23/8–22/9

Logisk & självständig. Jungfrun är en logisk person som sällan fattar beslut med hjärtat, men när hon väl blir kär blir hon hisnande kär. Hon kan försöka dra sig undan, men när hon ger sig hän gör hon det helt och fullt. Jungfrun söker sig till välbetalda, självständiga arbeten.