Horoskop oktober 2014: Så blir månaden för dig!

01 oktober, 2014

ELLE astrolog Felicia har spått oktober månad. Se hur den blir för dig och dina vänner i vårt populära månadshoroskop.

PS! Du har väl inte missat vår astroblogg där du får nya astron varje vecka? Du hittar den på astro.elle.se.

Väduren 21/3–19/4

Oktober blir en självklar månad på många sätt. Men trots det på ytan harmoniska livet döljer sig komplikationer och förändringar under ytan. Stora planeter är i rörelser och det brukar både röra upp känslor och beslut. Under första delen av oktober lär du känna en ny person. Han eller hon kommer omedvetet förändra en hel del i din vardag. Mitten av perioden blir turbulent, dina känslor tenderar att skena.

Oxen 20/4–20/5

Oktober blir en ny start. Det handlar om att förändra vardagen och att stå för den du vill vara. Under början av perioden kan mycket kännas kaotiskt. Du saknar det invanda och tvingas gång på gång utmana ödet. Under mitten av månaden hittar du en rytm som passar ditt sätt att vara och du börjar få kontroll igen. Slutet på oktober handlar om att tro på dig själv och din förmåga att lyckas.

Tvillingen 21/5–20/6

Under början av månaden konfronterar du en vän eller släkting som har betett sig illa. Vanligtvis undviker du scener, men nu finns det inget annat att göra än att ta tjuren vid hornen. Under mitten av oktober finns det massor av värme och kärlek: en spirande romans, familjeband eller vänskap som håller på att växa till något annat. Slutet av oktober får dig att spruta geniala idéer.

Kräftan 21/6–22/7

Du lever i ett riktigt ekorrhjul och det är sällan du tar dig tid att fundera på om du verkligen är på rätt plats i livet. Under oktober inträffar något som tvingar dig till reflektion. På sätt och vis kan det vara en smärtsam upplevelse som utvecklas till något positivt. Det viktiga är att du ser dig själv genom andras ögon, då kan du förändra de bitar som inte fungerar. Under slutet av perioden får du en rolig ekonomisk överraskning.

Lejonet 23/7–22/8

Det blir en rolig månad där du tar igen en hel del saker som du missat tidigare under hösten. Början på oktober handlar om att lära sig nya saker och att utvecklas. Du kommer till ett vägskäl där du tvingar dig själv till ett val. Det blir en turbulent tid där många känslor virvlar runt. Mot slutet av perioden lugnar dina känslor ner sig och du slår dig till ro. Ett bra slut på en intressant månad.

Jungfrun 23/8–22/9

Under början av oktober tvekar du. Någon försöker pressa dig till ett beslut fortare än du har lust till och du blir avvaktande. I mitten av oktober bestämmer du dig för att bli vän med en granne/kollega. Du går mycket på instinkt eftersom du känner att han/hon är bra för dig. Din magkänsla visar sig vara rätt. Du har träffat en person som du verkligen kan knyta an till och mellan er utvecklas en varm vänskap.

Vågen 23/9–22/10

Oktober inleds med många åtaganden, både på jobbet och privat, och det dyker ständigt upp nya måsten som du inte kan avstyra. Du har samtidigt väldigt roligt och ditt tecken glöder av energi. I mitten av månaden går plötsligt all luft ur dig. Det kan vara att du blir sjuk eller så orkar du inte hålla samma höga tempo längre. Nu är det dags att ta en paus och kanske resa bort en helg. Lite distans till vardagen gör underverk.

Skorpionen 23/10–21/11

Månaden inleds med en konflikt som blir större i takt med att du försöker avstyra den. Det bästa är att ta ett steg tillbaka och låta andra få bråka, för den här konflikten ebbar ut i mitten av perioden. Det som föds ur den är en ny typ av sammanhållning som är bra både för dig och den grupp du umgås med. Under slutet av oktober kan du få en förfrågan om antingen arbete eller bostad. Tänk igenom för- och nackdelar innan du tackar ja/nej.

Skytten 22/11–21/12

Efter en delvis tung månad blir oktober ovanligt härlig både arbetsmässigt och privat. Som arbetssökande har du goda möjligheter att få en tillfällig tjänst. Under början av perioden drabbas du av dåligt samvete för allt du inte hinner med. När du strukturerar din vardag inser du att du har massor av tid över för vänner du inte ser så ofta och intressen som ofta får stå tillbaka.

Stenbocken 22/12–19/1

Förra månadens känslostormar avtar och det som blir kvar är ett behagligt lugn. Förälskelsen finns där fortfarande, men den är inte lika krävande som förut. Du börjar anpassa dig till en vardag där vänner, fritidsintressen och arbete spelar lika stor roll i ditt liv som kärleken. Under mitten av perioden kan ett stråk av svartsjuka och passion uppstå. Det är svårt att säga om känslorna kommer från dig eller från din partner.

Vattumannen 20/1–18/2

Den här månaden handlar till stor del om arbetet och om att utveckla nya kreativa idéer. Dina chefer har stort förtroende för dig och låter dig ofta jobba självständigt. Du gillar att ha många bollar i luften och vet hur du ska hantera motgångar. I mitten av perioden tappar du plötsligt all ork. Det är viktigt med kommunikation och att visa din partner hur du mår. Det är mycket hem och familj i ditt horoskop.

Fiskarna 19/2–20/3

Du genomgår något av en metamorfos den här månaden. När starka planeter är i rörelse kan man uppleva det som känslomässigt jobbigt eller tvärtom, känslomässigt befriande. Hur du hanterar förändringarna beror på din livssituation. Mår du inte bra från början kan du uppleva omvälvningarna som påfrestande och annorlunda, annars kommer du bara att gå starkare ur det hela.