Horoskop januari 2015: Så blir månaden för dig!

31 december, 2014

ELLE astrolog Felicia har spått januari månad. Se hur den blir för dig och dina vänner i vårt populära månadshoroskop.

PS! Du har väl inte missat vår astroblogg där du får nytt astron varje dag? Du hittar den på astro.elle.se.

 

Väduren 21/3–19/4

Du har haft en spännande men tuff höst och det är dags för något nytt. När alla andra fortfarande är dästa efter decembers helger lusläser du kursprogram, jobbannonser eller skannar bostadsmarknaden.  Vädurar är rastlösa, men inte lika stimulansberoende som Skyttar, så det här är ett ovanligt beteende för dig. Det beror på stora planetförändringar i januari som kan få dig att känna att du vill börja om.

 

Oxen 20/4–20/5

Januari blir stillsam till att börja med och mycket går på rutin. Mitten av perioden blir mer spännande då du börjar med något nytt. Det verkar vara en nygammal bekantskap som du återupptar på gott och ont; var flexibel och försök inte styra er relation för mycket. Du är uttråkad och understimulerad, så kanske är det dags att återuppta en hobby du har haft? Du skulle må bra av att lägga mer tid på dig själv och dina intressen.

 

Tvillingen 21/5–20/6

Årets första månad bjuder på eftertanke och funderingar kring stora frågor. Du är nyfiken och nosar på olika religioner och alternativ som new age. Det finns en tomhet i ditt liv som du försöker fylla med din nya andlighet. Kanske är det en vän eller släkting som har försvunnit ur ditt liv. Du ägnar dig gärna åt fysiska arbetsuppgifter eftersom du mår bra av att röra på dig. I slutet av månaden fokuserar du på pengar och räkningar.

 

Kräftan 21/6–22/7

Månaden börjar lugnt. Det finns en fin familjekänsla i ditt horoskop och du sätter nära och kära i första rummet. Under mitten av perioden smyger sig en rastlöshet in, bland annat från solen. Under några veckor är du så gott som aldrig hemma vilket kan orsaka slitningar om du har ett förhållande. Det är starka påverkningar av ditt horoskop just

nu så du har inte så lätt att kontrollera dina känslor.

 

Lejonet 23/7–22/8

Under januari söker du nya lösningar på ett gammalt problem. Tidigare har du försökt stävja det med hjälp av temporära lösningar, men nu vill du hitta något permanent. En del av problemet tycks vara bristen på pengar. Under mitten av perioden möter du en person som är spännande, nytänkande och inspirerande. Det blir en känslosam tid då du äntligen börjar tänka mer positivt, framför allt kring bitar som rör ditt arbete.

 

Jungfrun 23/8–22/9

Månaden får en fantastisk start. Du njuter av uppmärksamheten du får, både på jobbet och privat. Efter några veckor avtar strålkastarljuset och du börjar känna dig otillräcklig. Men du kan inte alltid vara högpresterande och ligga på topp – ibland är det bra att ta det lugnt. Det finns indikationer på att du börjar träna eller ägna dig åt en mer fysisk hobby. Under månadens sista dagar möter du en person som fascinerar dig.

 

Vågen 23/9–22/10

Du försöker övertyga en vän eller släkting att tänka om i en viss fråga. Hen har haft det jobbigt och försöker bryta med nästan alla bitar i sitt liv. Du vet att din vän kommer att ångra sig när känslorna har svalnat och då kan det vara försent. Att agera förnuftets röst brukar inte vara din starka sida men nu är du övertygande. Du får ett erbjudande som du har svårt att tacka nej till trots att det kommer att innebära hårt arbete och övertid.

 

Skorpionen 23/10–21/11

Du har stora planer som du vill förverkliga, och när helgerna är över sätter du tänderna i nya utmaningar och projekt. Under den här månaden hjälper du gärna andra. Det finns en osjälviskhet och empati som är starkare än någonsin i ditt tecken. Mitten av perioden kan bli stressig. Du har mycket att göra på jobbet och ställer ofta upp privat när det gäller olika evenemang. Du behöver vila och sömn om du ska orka prestera på den här nivån.

 

Skytten 22/11–21/12

Det finns en massa positiv energi i ditt horoskop och du njuter av att träffa nya människor, har roligt på jobbet och umgås flitigt med vänner och familj. Tack vare solens placering får du massor av extra energi och livslust, så ta vara på den här perioden. Under mitten av månaden får du oväntade nyheter, och i slutet handlar det om att försöka förmedla en känsla och en idé du har. Du är kreativ, men ibland har du svårt att visa hur du känner.

 

Stenbocken 22/12–19/1

Du känner dig lite utanför eftersom du inte riktigt har hittat din plats. Mycket handlar om att du är obekväm i rollen som ledare. Du är visserligen van att fatta beslut och gå din egen väg, men har svårt att acceptera att dina misstag kan påverka andra. I mitten av perioden får du hjälp att se hur bra du är, och självförtroendet får en rejäl boost. Slutet av månaden handlar om att sätta upp nya mål och om att våga misslyckas ibland.

 

Vattumannen 20/1–18/2

Du unnar dig lugn och ro, och har du möjlighet reser du i väg ensam några dagar. Du behöver komma bort från alla krav och måsten i hemmet och på jobbet. I mitten av perioden har du hittat roliga uppgifter att jobba med på arbetet. Det blir en stimulerande period som ibland går ut över dina vänner och din familj. Slutet av januari blir rätt intetsägande. På jobbet tar du det lugnare. Har du möjlighet så är du utomhus mycket den här tiden.

 

Fiskarna 19/2–20/3

Januari blir en rolig och annorlunda månad. När alla andra tar det lugnt och njuter av efterdyningarna av december har du som mest att göra. Du planerar något stort och är noga med detaljerna. Du kan åka på ett litet bakslag, men det stimulerar dig bara till fler stordåd. I slutet av januari får du möjlighet att lämna över en del projekt till en duktig kollega. Det blir både skönt och lite vemodigt eftersom du inte blir lika oumbärlig längre.