Horoskop december 2014: Så blir månaden för dig!

01 december, 2014

ELLE astrolog Felicia har spått december månad. Se hur den blir för dig och dina vänner i vårt populära månadshoroskop.

PS! Du har väl inte missat vår astroblogg där du får nytt astron varje dag? Du hittar den på astro.elle.se.

 

Väduren 21/3–19/4

December bjuder på både stress och roliga upplevelser. Det viktiga den här månaden är att du är flexibel, glad och kreativ. Hemma kan du ha vissa problem som kan bli trassliga om du inte tar tag i dem i tid. Under början av perioden försöker du anpassa dig till nya förhållanden på arbetet. Mitten av december blir en kombination av mycket jobb, lite sömn och en hel del privata aktiviteter.

 

Oxen 20/4–20/5

December handlar mycket om att styra och leda. Med en blandning av stenhård vilja, charm och kunskap lyckas du få saker att hända. Början på perioden handlar om att vara organiserad samtidigt som du måste vara flexibel. Just flexibilitet är kanske inte Oxens starkaste sida, men du jobbar på att gilla förändringar. Under mitten av december blir du positivt överraskad av en äldre person i en högre position som tror på dig.

 

Tvillingen 21/5–20/6

Det blir en fartfylld månad då du knappt hinner stanna och fundera över livet. Om du arbetar är dagarna intensiva och kvällarna välfyllda. Om du inte drar ner på tempot riskerar du att få sömnbrist och däckas av en förkylning. Under mitten av perioden träffar du flera viktiga personer som kan leda ditt arbete framåt. Slutet av december är mer fokuserat på familjen än jobbet, en lugnare period med mycket mat och många skratt.

 

Kräftan 21/6–22/7

Om november var trist så är december raka motsatsen, med fester, shopping och full fart på jobbet. En latent konflikt mellan dig och en medarbetare riskerar att blossa upp när ni är stressade. Ditt humör pendlar mycket, särskilt under mitten av december. Tänk på att äta regelbundet och få minst sex timmars sömn per natt om du ska orka fram till januari. Kring jul dyker det upp en oväntad, men välkommen, gäst.

 

Lejonet 23/7–22/8

Månaden bjuder på fest och skratt, men även mental press och oro över ekonomin. Ge bort presenter som inte kostar så mycket, men är köpta med kärlek. Under mitten av månaden kan du drabbas av ett bakslag i form av en förkylning eller vinterkräksjuka. Du blir frustrerad eftersom du inte har tid att vara sjuk, men när din kropp säger ifrån gör du bäst i att lyssna. Julhelgen blir en familjär historia där du fokuserar mycket på trivsel.

 

Jungfrun 23/8–22/9

Under december är du nästan konstant stressad och har svårt att varva ner, oavsett om du jobbar eller är ledig. I mitten av månaden får du oväntad hjälp av en kollega som

insett att du inte kommer att orka så mycket längre. Du får någon att dela arbetet med samtidigt som hen fungerar som bollplank för dina

galna idéer. Under julen får du en chans att pusta ut, men risken är stor att du sover dig igenom ledigheten.

 

Vågen 23/9–22/10

December bjuder på skratt, gråt, glitter, stress och överraskningar. Du vill att din familj ska få en fin jul och satsar extra på allt från klappar till julmat. Unna dig egen tid mellan varven. Det är bättre med en glad värdinna och en färdigköpt julskinka än en värdinna som somnar med huvudet i den hemlagade rödkålen. Nyår ger chansen till ett avslut av något slag. Det kan röra sig om en relation som du har svårt att släppa.

 

Skorpionen 23/10–21/11

December blir en ovanligt harmonisk och lugn månad. När människor börjar stressa omkring dig går du in i en bubbla där inget kan störa dig. Ditt lugn och din förmåga att fokusera mitt  i kaoset förvånar dina medarbetare. När det gäller jul och nyår tar du gärna  den enklaste utvägen. Du shoppar på nätet och köper halvfabrikat till jul-bordet, eller ordnar knytkalas. På nyår ser du gärna till att bli bort-bjuden för att slippa stöket hemma.

 

Skytten 22/11–21/12

Trots att du är något av en opportunist när det gäller högtider i övrigt så blir du fem igen när det närmar sig jul. Du pysslar hemma, äter skink-mackor och smuttar på varm glögg. För dig tar det minst en hel månad att fira julen ordentligt. När det gäller julklappar och julmat är du alltid ute i sista minuten, trots att du planerat vad du ska köpa redan vid mid-sommar. Om du håller dig frisk kan det här bli årets bästa månad.

 

Stenbocken 22/12–19/1

Plötsligt får du energi från solen och blir modigare och busigare än vanligt. Du vågar ta första steget i sociala sammanhang, och ditt nyvunna självförtroende ger dig en magnetisk utstrålning. Men behåll ditt sinne för vad som är rätt och fel även om du plötsligt är den mest populära av dina vänner. Stenbocken står på den svagas sida och avskyr falsk inställsamhet. Under julen blir du överraskad av någon som tycker mycket om dig.

 

Vattumannen 20/1–18/2

Du medlar mellan kolleger och mellan ilskna släktingar. Här gäller det att kunna hålla sig objektiv. Under mitten av perioden är du borta en hel del och har du familj kan det orsaka problem med logistiken. Var förstående mot din partner och försök underlätta så mycket som möjligt. Julen blir en harmonisk period med mycket ledighet då du pustar ut efter en ansträngande höst. Nyår blir precis så glittrigt och härligt som du vill ha det.

 

Fiskarna 19/2–20/3

Under den sista månaden av det här året har du svårt att inte vara lycklig. Det har varit en lång och skön höst med många nya vänner och en del misstag. Nu har du fått alla pusselbitar på plats och är rätt nöjd med ditt liv. När det gäller hälsan ska du vara lite försiktig med fysiskt arbete, då du har lätt för att dra på dig lindrigare skador. Du får nya utmaningar på jobbet som kan kräva en del övertid. Det här är din chans så se till att ställa upp.