Månadens horoskop: Augusti 2017

Månadens horoskop för augusti är här. ELLEs populära månadshoroskop skrivs av Felicia Stålkrantz Baurén och uppdateras varje månad.
01 augusti, 2017

Så blir ditt augusti 2017:

VATTUMANNEN 20/1–18/2

Augusti blir nästan lika härlig som juli. Du har svårt att inte bli rastlös så du startar ett antal mindre projekt hemma, på landet eller i trädgården. Att hålla dig sysselsatt får dig att känna dig nyttig på samma gång som det ger din kropp en välbehövlig genomkörare. Har du möjlighet så börjar du med en fysisk hobby under augusti. Du njuter av att få träningsvärk och känna dig hälsosam.

FISKARNA 19/2–20/3

Augusti bli något av en chock för dig. Efter en lugn och behaglig inledning på månaden kommer dina känslor som ett slag i ansiktet när du plötsligt stöter på en person som du är väldigt attraherad av. Du trodde att du kommit över hen, men det visar sig vara tvärtom. Sommaren har förstärkt dina känslor och nu när du ser den här personen nästan varje dag inser du att de blir svåra att stå emot.

VÄDUREN 21/3–19/4

Augusti handlar till stor del om resor. Det kan vara allt från kortare utflykter till en länge sammanhängande semester. Du lär dig mycket den här perioden. Du upptäcker nya platser, lär känna nya människor och vinner en hel del insikter både om dig själv och om andra. Det du ska tänka på under augusti är att vara lite försiktig med dina utgifter. När man är på semester drar kostnaderna lätt iväg.

OXEN 20/4–20/5

Augusti innebär en nystart för din del. Plötsligt är vardagen här igen med allt vad det innebär av arbete och livspussel. Trots att allt känns väldigt familjärt så finns det en hel del som är nytt i ditt liv. På jobbet har saker förändrats. Även om det mesta är positivt tar det en stund att hitta tillbaka till ett smidigt sätt att arbeta. Du får en del nya kollegor den här hösten vilket också ger dig nya vänner.

TVILLINGARNA 21/5–20/6

Den första höstmånaden innebär att du måste hitta en vardag igen. Tidiga mornar och vardagsmat är inget du egentligen uppskattar, men det är ändå skönt med fasta rutiner och en struktur i livet. Det ser ut som att det finns en uppdelning i ditt horoskop under augusti. Första delen handlar om att njuta av livet och ta dagen som den kommer. Senare delen av augusti fokuserar mer på ansvar, pengar och struktur.

KRÄFTAN 21/6–22/7

Sista sommarmånaden börjar stillsamt. Du känner dig lite uttråkad och har inte så lätt att aktivera dig. Är du singel drömmer du mycket om kärleken. Månen gör dig romantisk och frånvaron av passion skapar en hunger inom dig. Du sätter upp din förälskelse på piedestal och förtränger hens sämre sidor. Under mitten av augusti träffar du den här personen igen och det väcker mycket starka känslor inom dig.

LEJONET 23/7–22/8

Du är inne i en period som andas förändring. Här gäller det att hänga med oavsett om det sker på arbetet eller i privatlivet. Du är lite loj efter sommarmånaderna så det kan hända att allt det nya känns ovant. Vanligtvis är Lejonet väldigt flexibel och gillar när det händer saker i livet, men just nu föredrar du trygghet och det invanda framför allt nytt. Här gäller det att hitta en balansgång som fungerar för dig. Tillåt dig att ta ut svängarna och testa dina gränser, men unna dig också att inte ändra på det som fungerar.

JUNGFRUN 23/8–22/9

Augusti handlar om nystart. Det blir en händelserik period, kanske lite väl händelserik för din smak. Du stöter dig med en kollega som hela tiden tänjer på gränserna mot det som är oetiskt. Du är en person som tror på rättvisa och det gör att din kollegas beteende sticker i dina ögon. Under slutet av perioden går du in i några riktigt stressiga veckor. Här gäller det att inte slarva med sömnen.

VÅGEN 23/9–22/10

Under augusti känner du dig nöjd med livet. Du har gjort ett besvärligt val och oavsett utfall är du nöjd med att komma vidare i livet. Det blir en blandning av nöjen och arbete den här månaden. Du sätter ditt sociala liv väldigt högt och ofta får jobbet stå tillbaka för vännerna. Under mitten av månaden får du ett spännande besked. Oavsett vad det rör sig om så är det inte alls det besked du förväntat dig.

SKORPIONEN 23/10–21/11

Under augusti förändras ditt liv på ett positivt sätt. Du börjar hitta dig själv och du känner dig mer säker på vad du vill med livet. Ditt nya självförtroende speglas i allt från din klädstil till din utstrålning. Dina kollegor som inte sett dig på ett tag slås av den totala metamorfosen som du genomgått under sommaren. Lägg till en nyförälskelse så har du en fantastisk period att se fram emot.

SKYTTEN 22/11–21/12

Just nu har du svårt att ta det lugnt. Du vill så mycket och du planerar in saker från morgon till kväll. Oavsett om du arbetar eller är ledig under den här månaden har du ett fullspäckat schema. Du slarvar med vila och sömn och glömmer att njuta för stunden. Du drivs av en stark känsla av att ödet påverkar ditt liv, och vill samtidigt hinna med så mycket som möjligt. Det här är en känsla som försvinner med tiden.

 

STENBOCKEN 22/12–19/1

Augusti blir ganska uppdelat. Den första perioden är lugn och harmonisk. Du dagdrömmer en del och njuter verkligen av livet. Under de första veckorna börjar du göra små försök att återknyta till vardagen genom att träffa vänner, förbereda en jobbstart och komma ikapp mentalt. Sista del av perioden blir fantastisk. Du överraskas av alla som plötsligt vill vara dina vänner.

MISSA INTE DAGENS HOROSKOP – NYTT ASTRO VARJE DAG PÅ ELLE.SE >

Foto: Hanna Stefansson

Läs mer:

Så blir året för dig och dina vänner – läs hela årshoroskopet för 2019!

Nu släpper Spotify spellistor baserade på ditt horoskop

Så kommer du dejta 2019 – enligt ditt stjärntecken