ELLEs stora sommarhoroskop 2018 – fyllt av kärlek och passion!

Sommarhoroskop 2018

Enligt vår astrolog väntar (äntligen!) en sommar för drömmare och romantiker! Planeternas banor gör att allt är möjligt. Räkna med kärlek, passion och äventyr. Se hur sommaren blir i vårt stora sommarhoroskop.
19 juni, 2018

Väduren 21/3–19/4

Det blir en ovanlig sommar för dig. Vanligtvis har du en tydlig bild av vad du vill ha ut av ett förhållande och vad du måste göra för att få det. Om det inte går som du vill har du inga problem med att bryta upp, hitta någon annan och börja om på nytt. Men inte den här gången. Om du noterar var du befinner dig i början, och sedan i slutet på sommaren, så kommer du märka att du nästan inte har rört dig framåt alls. Kanske har du till och med backat.

Vad beror detta på? Möjligen försöker din partner ta förhållandet i en riktning som du inte är intresserad av. Eller kanske har ni stött på ett oväntat hinder och i stället för att hitta en väg runt väntar du på att det ska försvinna av sig självt, vilket självklart inte händer. Du är fast besluten att göra saker på ditt sätt i stället för att ta emot hjälp eller råd från någon annan och resultatet kan mycket väl bli att du inte kommer vidare. Kanske har du en fix idé om hur du vill att det här specifika förhållandet ska vara, men alla relationer förändras med tiden och det är inte säkert att du kan få som du vill. Flexibilitet och viljan att prova nya idéer är avgörande. Det här blir du medveten om i juli och det uppstår ett avgörande ögonblick i slutet av månaden som visar klart och tydligt att framtiden inte kan se likadan ut som det förflutna, hur gärna du än vill. Men det är inte förrän i augusti som du till slut ger efter och går med på att låta förhållandet förändras.

Augusti är en period fylld av intensiva, om än förvirrade, känslor. Händelser i slutet av juli har fört dig och din relation i en väldig annorlunda riktning. Det du har framför dig är inte bara ett annorlunda förhållande, utan ett nytt liv. Det finns såväl ekonomiska som känslomässiga frågetecken, har du råd att fortsätta det du har påbörjat? I filmens värld hittar kärleken alltid hem och pengar är inget problem, men i verkligheten ser det inte alltid ut så. För att hitta förnuftiga och praktiska lösningar måste man tänka i logiska och lite känslokalla banor, men eftersom Venus och Mars är som mest aktiva just nu blir det svårt att åsidosätta passionen. Dina svar kommer lika mycket från hjärtat som hjärnan, du måste göra vad som känns rätt i stunden och se vad som händer. Försök inte åstadkomma för mycket på en gång, det finns inga snabba svar.

Mot slutet av sommaren kommer din inställning att ha förändrats. I stället för att envist försöka styra tillbaka förhållandet mot den bana du var inne på tidigare under året provar du försiktigt den nya vägen framåt – ett steg i taget för att känna efter hur du mår och för att förvissa dig om att du är tillfreds innan du tar nästa. Det är en väldigt långsam process, men du rör dig framåt i stället för att sitta fast i det förflutna – och det är positivt.

Oxen 20/4–20/5

Ibland kan det ta månader innan du får några allvarligare tankar på att tillbringa framtiden ihop med den du är tillsammans med. Ibland ringer du bröllopsplaneraren efter andra dejten. Tidigare har du alltid väntat på att förhållandet ska mogna och har inte riktigt trott att det där med kärlek vid första ögonkastet var något för dig, men det här året ser ut att bli annorlunda.

Uranus, förändringarnas planet, befinner sig i ditt tecken för första gången någonsin under din livstid. Du har ingen erfarenhet av hans inflytande och vet inte vad du kan förvänta dig. Men du kommer att känna av hans energi och konstanta vilja att förändra ditt liv. Allt som är nytt och annorlunda framstår som oerhört lockande, och du har bättre självkänsla än någonsin. Detta får dig att vilja ta risker, något du aldrig har vågat förut. Med tiden kommer du att lära dig hantera Uranus inflytande och förstå när det är läge för förändring. Men nu är allt nytt och du flyter med i allt som erbjuds. I juli befinner du dig i en situation där du verkar få precis allt du drömt om och du funderar på att stadga dig permanent, det kan inte bli bättre än så här, tänker du. Men det kan det, så om du binder dig till förhållandet som det ser ut nu begränsar du dina möjligheter i framtiden. Du måste också ha i åtanke att en avgörande orsak till den starka attraktionen är att förhållandet skiljer sig så mycket från dina tidigare relationer. Detta har givetvis med Uranus att göra, men du borde avvakta ett tag och se vad som händer när nyhetens behag har lagt sig. Det verkar också som att ditt privatliv och ditt yrkesliv överlappar varandra i viss mån, vilket medför lite strul. Återigen, du borde inte involvera dig så djupt att det blir omöjligt att ta dig loss – om du skulle behöva.

Att ha en avvaktande inställning betyder inte att du ska ha tråkigt. Första halvan av augusti är underbar, med allt vad en kärleksrelation skall innehålla, och om du kan hålla isär privatliv och yrkesliv blir det ännu bättre. Under senare delen av månaden blir förhållandet mer strukturerat, ni har det fortfarande bra, men utan fräschören och spontaniteten. När september kommer märker du för första gången hur långt du har kommit under Uranus påverkan och att det kanske är dags att själv återta kontrollen. Du vill fatta de relationsmässiga besluten på egen hand, snarare än att låta dig svepas med. Så när sommaren går mot sitt slut drar du ner på tempot, men bara i några veckor. Du ger inte upp förhållandet, du gör det bara mer hanterbart. Det blir bättre så.

Tvillingarna 21/5–20/6

Distraktion är alla Tvillingars förbannelse. Du fokuserar på det du vill åstadkomma, men precis när du börjar närma dig distraheras du av något annat och målet hamnar utom synhåll. När du sedan upptäcker att distraktionen inte var så intressant som du trodde återgår du till ursprungsplanen – men du måste börja om från början och befinner dig längre från målet än någonsin. Framför allt stämmer detta in på ditt privatliv och den här sommaren utgör det perfekta exemplet.

I början på sommaren involverar du dig i en lättsam och flirtig vänskap och medan veckorna går blir avståndet mellan de två planeter som representerar dig på himlavalvet mindre. Väldigt snart upptäcker du att vänskapen kommer att utvecklas till något djupare. Allt går bra, men då avslöjar någon annan sina känslor för dig vilket ger upphov till en klassisk kärlekstriangel med dig i mitten, oförmögen att välja. Samtidigt måste du fatta viktiga beslut angående din framtid, så när den pågående romansen får en fnurra på tråden mot slutet av juli ser du det inte som en utmaning, utan som ett tecken på att det ändå inte var något för dig. Du backar och låter avståndet mellan er bli större och större, och till slut har ni ingen kontakt alls. Just då kanske du tänker att ni bara ger varandra mer utrymme till egna projekt, men sanningen är den att ni egentligen inte har något intresse av att komma varandra nära igen.

Början av augusti går åt till att få styrfart på resten av ditt liv igen och romantik är det sista du tänker på. Ändå är det nu som den falnade gnistan tänds igen, ni träffas på nytt och upptäcker att ni fortfarande har känslor för varandra. Någon gång under andra halvan av månaden bestämmer ni er för att ni har en seriös kärleksrelation som är värd att hålla fast vid. Distraktionen som uppstod i och med den andra beundraren var bara tillfällig förvirring och de turbulenta problemen är nu lösta, alltså kan du lägga all kraft och energi på att reparera förhållandet.

Du är medveten om att ni har en lång väg att gå, men några ljuvliga stunder i början på september stärker din beslutsamhet. Nu försöker du inte bara återskapa det underbara ni hade förut, utan också aktivt arbeta mot framtiden. Det är precis den sortens engagemang du behöver. Mot slutet av sommaren får du möjlighet att återgälda det stöd din partner gav dig i augusti och eftersom ingen av er backar för att stötta den andra ser det här verkligen ut att vara mer än en sommarromans – ni har uppnått djup hängivenhet.

Kräftan 21/6–22/7

Precis som alla andra är du väl medveten om skillnaden mellan vinter och sommar, men under de kommande två eller tre åren kommer du att känna av den mer än vanligt. Med varje vinter kommer nya förpliktelser i de privata relationerna och du måste fatta viktiga beslut med tanke på framtiden. Varje sommar lösgörs du från de förpliktelserna – eller så hamnar de i skymundan en period. Du märker att du får tid över till lek, kanske till och med en ny kärlek. Den första av dessa frihetens somrar är årets och om inte det räcker som motivation så inträffar dessutom en förmörkelse i ditt tecken den 13 juli. En förmörkelse står för förändring, och när den inträffar i ditt eget tecken förändrar den dig. Du kommer sannolikt att börja fundera över att förändra ditt liv och bli mer ärlig och öppen med dina känslor och ditt sanna jag. Förmodligen öppnar du dig sällan fullt ut – en Kräfta är ofta vaksam – men kanske vill du leva på ett sätt där du tycker mer om dig själv, där du gör mer av sådant du verkligen vill och mindre av det som andra vill. Framför allt vill du leva ett liv där du inte bara ser på när andra har kul, utan själv ger dig in i leken. För att åstadkomma en sådan förändring krävs såväl motivation som tajming – det bidrar förmörkelsen med och allt du behöver göra är att ta chansen när den dyker upp.

Samtidigt börjar Jupiter – lyckans och framgångarnas planet – röra sig framåt i din kärlekssektor. En sommarförälskelse, alltså. Den kommer att vara spännande, som ju förälskelser alltid är, men också lekfull och rolig. Dessutom kommer den att vara lärorik. Själva syftet med förälskelsen är inte att du ska hitta en partner för livet, utan att du ska få tillfälle att ge uttryck för ditt sanna jag, visa prov på dina talanger och bli mer säker på den du är. Oavsett hur länge det varar – veckor, månader eller år – så blir relationen en av de bästa i ditt liv och du kommer alltid tänka tillbaka på den med värme och på sommaren som den då du äntligen hittade dig själv.

Augusti är rena drömmen. Du har aldrig känt dig så levande eller inspirerad och du vill att känslan ska vara för evigt. September ser ut att erbjuda en chans för drömmen att bli sann, om du är modig.

Lejonet 23/7–22/8

Vad brukar du göra när någon säger att du inte kan få det du vill ha? Kräver du det högljutt ändå? Ber du om förklaringar från personen som har sagt nej? Tar du saken i egna händer? Eller accepterar du att det du anade skulle inträffa nu faktiskt händer och börjar se dig om efter något annat? Inledningsvis kan sommaren ge sken av att bara erbjuda motgångar i stället för möjligheter, men mot slutet av perioden upptäcker du att du är lyckligare än på länge.

Inledningen på sommaren går lätt. Du befinner dig på familjär mark och allt är som du vill ha det. Jupiter – tillväxtens och rikedomarnas planet – bidrar med sitt inflytande, vilket innebär framgång vad du än tar dig för. I slutet av månaden inträffar en förmörkelse i din kärlekssektor. Det kan bero på yttre omständigheter eller så vill du och din partner olika saker. Resultatet är ändå detsamma. Det tar ett par dagar innan du inser vad som faktiskt har hänt, och kanske hoppas du att det bara var en tillfällig svacka som snart är åtgärdad, men dagarna går och till slut förstår du att läget är som det är. Du måste acceptera det. Samtidigt verkar det som att det stöd du hade från familj och vänner avtar, de tycker inte att du hanterar krisen på rätt sätt.

I mitten av augusti inträffar ännu en förmörkelse. Det blir en väckarklocka, du ser dig själv med nya ögon och som den du verkligen är och du tvingas omvärdera dina motiv. Vid det här laget har du insett att det du hade tidigare ändå aldrig skulle ha utvecklats på rätt sätt, så du börjar titta på de alternativ som förmörkelsen erbjuder. Det viktigaste är att du inte gör om samma misstag i hopp om ett bättre resultat. Den 25:e hamnar du i ett klassiskt vägskäl och kan ta vilken väg du vill – men inte vända om. En av möjligheterna du ställs inför kretsar kring en bekant situation, fast med människor du inte känner än. Den andra handlar om en person du känner väldigt väl, men i en obekant miljö. Du kan välja precis den du vill, eller i stället ta en helt ny väg.

I början av september är du fortfarande osäker på om du har gjort rätt val, men då träffar du någon ny och känner att allt kommer lösa sig. Ett förhållande? För tidigt att säga. När sommaren går mot sitt slut är ni goda vänner, men också jämlikar, och det är bra. Fortsätt så.

Jungfrun 23/8–22/9

Lyckliga tider väntar dig – allt du behöver göra är att vända det förflutna ryggen. Vilket är lättare sagt än gjort och det kommer att ta minst halva sommaren innan du känner dig helt fri. Problemet verkar vara en blandning av ansvar och skuldkänslor, när något går fel i ett förhållande har du en benägenhet att ta på dig skulden och tro att det är din skyldighet att göra allt bra igen. Om du upplever att du har gjort ett misstag och är tillsammans med fel person vore väl det självklara att göra slut? Du känner att du måste hänga kvar vid förhållandet och försöker få det att bli bättre i stället. Lika mycket för den andres skull som din egen.

Det som gör ditt privatliv komplicerat i sommar är att någon ny kommer in i bilden. Du söker inte aktivt efter en ny relation, men kemin mellan er är så påtaglig och förutsättningarna för just er två är mycket bättre. Plötsligt bryter du mot alla dina egna regler och försöker hitta ett sätt att frigöra dig från ditt tidigare förhållande. Den här processen tar en månad fylld av plågsam längtan, dåligt samvete över ditt agerande och spänning inför löftet om en ny kärlek. Du försöker få till en smidig övergång mellan de två – vilket visar sig vara omöjligt. Du inser att du en gång för alla lämnar ditt gamla liv bakom dig och att det inte finns någon återvändo. Du ägnar mycket tid åt att betrakta delar av ditt gamla liv för sista gången och du undrar om du kommer att känna saknad. Gång på gång frågar du dig själv om du gör rätt. Du försöker analysera situationen rationellt i hopp om att få ett sanningsenligt svar – fast allt du behöver göra är att söka svaret i ditt hjärta. Känslomässiga sanningar är omedelbara och självklara och kan inte kalkyleras fram.

När du har gjort ditt val blir livet mycket lättare. I slutet av augusti känner du dig tillräckligt stark för att berätta om vad som är på gång för familj och vänner och du visar din nya kärlek öppet. Energin mellan er är underbart vital och varje ny dag innebär nya glädjeämnen. Det råder en enorm kontrast mellan detta och första halvan av sommaren, då du hade svårt att ta dig vidare. I början av september fattar ni ett gemensamt beslut angående förhållandets framtid och det ni kommer fram till är mindre viktigt än det faktum att ni gör det tillsammans. För första gången erkänner du att detta är mer än en sommarflirt – det är ett seriöst förhållande med allt vad det innebär. Samtidigt rör sig den mogna och ansvarstagande planeten Saturnus framåt i din kärlekssektor och tydligare indikation på att den nya relationen är allvarlig finns inte. Känner du dig trängd? Nej, du känner att du är på rätt plats.

Vågen 23/9–22/10

Den här sommaren är en av de där perioderna när varken du eller den du är känslomässigt bunden till får till det med tajmingen. De kommande månaderna pendlar du mellan att inte vara säker till att vara nyförälskad igen. Din partner upplever samma sak – fast i omvänd ordning och från ett helt annat perspektiv. Det är väldigt förvirrande och förmodligen är det bara som hastigast ni är helt överens och har samma positiva känslor för varandra. Trots detta är ni fortfarande tillsammans när hösten närmar sig, så helt hopplöst verkar det ändå inte vara.

I slutet av juni är det uppenbart att ni har väldigt olika uppfattningar om hur förhållandet bör fortskrida. Sannolikt är du den som vill att relationen ska vara lättsam och utan förpliktelser. Din partner är förnärmad och ser det som början på slutet – vilket inte nödvändigtvis är sant. Du inser att du har sagt något du inte borde och i ett försök att ställa saker tillrätta föreslår du ett antal kompromisser. Detta är ett typiskt beteende för Vågar, när en situation blir obalanserad gör du genast allt du kan för att uppnå balans igen, oavsett hur svårt eller kostsamt det blir. Din partner gör det dessutom ännu svårare genom att ställa fler krav på dig. I slutet av juli lyckas ni på något sätt hitta en lösning genom att återgå till det ni hade innan meningsskiljaktigheterna började. I och med det säger ni farväl till alla planer för framtiden, ni fixerar relationen vid det förflutna och omöjliggör en utveckling framåt. Du inser att detta är en dålig idé i det långa loppet men det verkar fungera som temporär lösning – ni får åtminstone lite andrum och betänketid. Du hoppas på det i alla fall.

Augusti blir ljuvlig. Ni trivs med varandra och allt är som det brukade vara. I mitten av månaden inträffar dessutom en förmörkelse, vilket kan ge upphov till en ny gemensam riktning, kanske ett långsiktigt projekt som ni kan ägna er åt tillsammans. Men det finns också tecken på att din partner blir alltmer misstänksam, du börjar känna dig tillbakahållen av att låtsas leva i det förflutna och känner på dig att det snart kommer att brista. Tjafsandet bryter ut i början på september – men det finns också hopp, för i de smärtsamt uppriktiga och känslosamma utbrotten framkommer att din partner har ändrat sig igen och vill utveckla förhållandet i tron att det är vad du vill. Det kanske är sant, men om det ska fungera måste det vara bådas vilja, inte bara den enas.

I slutet av september fattar du ett udda och oväntat beslut angående framtiden. På sätt och vis handlar det om att nöja sig med mindre för att få ett fungerande resultat, men du verkar nöjd med det.

Skorpionen 23/10–21/11

Blir det här sommaren när du äntligen ska ta det där stora steget framåt i privatlivet som du har undvikit så länge? Kanske, fast under större delen av juni och juli vill du fortfarande bara tänka tanken, snarare än faktiskt göra något. När Jupiter knuffar dig framåt i augusti och september gör du en ansats.

Jupiter har befunnit sig i ditt tecken sedan slutet av förra året, vilket har gett dig en mängd möjligheter till utveckling. Från mars har han långsamt färdats bakåt i tecknet och du har inte haft samma press på dig. Detta har du utnyttjat för att kunna halka tillbaka i gamla mönster där du bara ger dig in i nya relationer om allt är på dina villkor. Som att spela ett spel där vinsten alltid är given. Det kanske fungerade tidigare, men nu är det en ny period i livet och framför allt styrs du av Jupiter – som alltid kräver uppriktighet och jämlikhet. Du vet att han har rätt, men har fortfarande svårt att acceptera faktum.

I augusti förändras allt. Du blir utmanad av en ny bekantskap som fascinerar dig men som samtidigt verkar onåbar. Det finns utan tvekan en attraktion mellan er, men du kan inte se hur ni ska kunna ta det vidare. Till en början retirerar du, men sedan märker du att du faktiskt inte kan släppa taget. När sommaren har nått så långt har Jupiter vänt om igen och knuffar på dig, uppmanar dig att ta risker, att bryta mönster, att prova en relation som skriver om alla regler och tar dig till platser du aldrig varit på förut. Det känns nästan som en blinddejt, där dina vänner har hittat en ny partner åt dig och genast vill veta hur det går. Eller värre, din dejt verkar inte särskilt imponerad av dig, medan du å andra sidan är jätteintresserad. Det avgörande ögonblicket kommer i mitten av augusti. Tänker du låta Jupiter knuffa ut dig i det okända? Vågar du ta risken? Inte bara Jupiters krafter spelar in här, utan även Neptunus – han bidrar inte bara med fler möjligheter, utan får även drömmar att bli sanna. Alltså beror utfallet på hur du vill att det ska bli, och med så pass massiva planetära energier att tillgå finns det ingen anledning att hålla tillbaka. Tänk stort och tro på att allt är möjligt. Det som händer kommer att överraska dig.

Det uppstår ett annat avgörande ögonblick i september, den här gången mer hanterbart. Efter risktagandet i augusti kommer du kanske fram till att relationen du gick in i är mer än du mäktar med, så du återvänder till en tidigare kärlek som nu verkar helt rätt för dig. Ibland måste man utforska alternativen innan man inser hur mycket det man redan har är värt.

Skytten 22/11–21/12

Den här sommarens kärleksrelation verkar inte riktigt vara förankrad i nutiden. Det beror inte bara på dig, din partner verkar också vilja ha det så, men det innebär att hur mycket du än upplever att du har träffat den rätte så blir det väldigt svårt att ta romansen med in i vardagslivet när sommaren går mot sitt slut.

Din styrande planet Jupiter återvänder in i ditt tecken i slutet av året och det innebär början på ett nytt kapitel. Fram tills dess befinner du dig i slutskedet av den gamla cykeln och därför blir det mer av tillbakablickar än planer för framtiden. Du känner dig nostalgisk hela sommaren och återupplever favoritstunder med en person du tycker om. Det blir en bonus om personen ifråga är densamme som du upplevde dem med första gången. Oavsett hur hur härligt det är kommer en ny fas vid årsskiftet och det betyder att det du gör nu inte bara är förankrat i det förflutna, utan dessutom har sitt eget slutdatum. Somliga skulle kanske mena att det faktiskt förstärker känslan av romantiskt vemod och gör upplevelsen mer speciell. Oavsett hur du väljer att se på saken så hör sommarens romantik till en annan tid.

Det ligger också en del fokus på avlägsna platser, eller åtminstone platser som skiljer sig från dina vanliga. Kanske behöver du känslan av frigörelse från det vanliga livets alla måsten för att fullt ut kunna vara dig själv. Samma sak gäller för personen som du tillbringar sommaren med. Ni flyr båda från verkligheten i några veckor och det känns underbart busigt. Det fungerar bara så länge du håller dig undan från dina sedvanliga rutiner, men det är du medveten om.

Du upplever en ljuvlig period i mitten av augusti när allt är precis perfekt. Genom att återuppleva det förflutna har du funnit vad du sökte, du har besvarat din egen fråga och därmed behöver du inte gräva djupare i historien. Det är dags att återvända till nutiden.

Redan i början av september känns de magiska upplevelserna från månaden innan väldigt avlägsna. Rutiner och måsten är tillbaka och du har inte tid över till lekfull romantik. Först vill du inte släppa taget om sommarens återupptäckt och du leker med tanken på att kunna fortsätta relationen senare. Men den 16:e inträffar något som gör det tydligt att tiden är ute för er. Förbli vänner och njut av minnena.

Stenbocken 22/12–19/1

När du ser tillbaka på den här sommaren kommer du att betrakta den som en av ditt livs stora vändpunkter. Det är nu du finner det du saknat i livet, den där ingrediensen utöver arbete och karriär som gör dig lycklig och hel, snarare än bara framgångsrik. För första gången på nästan 30 år är din styrande planet Saturnus tillbaka i ditt tecken för att hjälpa dig forma de kommande årtiondena. Framför allt befinner sig Uranus, de oväntade händelsernas planet, i din kärlekssektor för första och enda gången – gemensamt bidrar dessa två med den mest markanta utvecklingen i ditt känsloliv som du någonsin upplevt.

I och med en förmörkelse i mitten av juli påbörjas processen med att du inleder ett nytt förhållande, som kan visa sig vara ditt livs viktigaste kärleksrelation. Det finns alla förutsättningar för att relationen ska bli långvarig och kanske till och med är det livslånga partnerskap som du har längtat efter. Men även om förhållandet bara varar i några månader så lär du dig mycket om dig själv och hur tvåsamhet fungerar – en lärdom du har nytta av för all framtid. Som Stenbock förstår du dig instinktivt på strukturer och hierarkier. För dig handlar det alltid om att klättra till toppen och nå dina mål. Men för din nya partner ser livet helt annorlunda ut och handlar inte om uppåt utan om utåt, att vidga horisonten och hitta nya samband. Ni kommer från helt skilda världar och er enda gemensamma nämnare är den attraktion ni känner för varandra. Om ni kan utgå från den och sedan utforska varandras världar, lära er förstå den andras principer och prioriteringar, så kan förhållandet bli fantastiskt! Ni kan bidra med vad den andra saknar och era förmågor skulle komplettera varandra i stället för att konkurrera. Ni kan lära er så mycket om varandra – och om er själva. Förhållandet skulle bygga på samförstånd och mogna under en väldigt lång tid. Planeternas banor indikerar att det lätt kan hålla under större delen av nästa årtionde, om inte längre. Och givetvis skulle ni älska varandra. Allt som krävs är att du kan acceptera att det finns andra synsätt än dina – och att du visar intresse för dem. Samma sak gäller för din partner. Er gemensamma framtidspotential är enorm.

Ska du våga satsa på ett livsomvälvande förhållande? Svaret är ett försiktigt ja. I juli nöjer du dig med att njuta av det på en ytlig nivå. Det är nytt och ni tycker om att vara tillsammans, vad mer behöver man? Fast i augusti, efter ert första gräl, inser du vilket djup din nya älskare besitter och i slutet av månaden tar du förhållandet på största allvar och ser det – med rätta – som något att satsa på, precis som du skulle göra med en ny karriär. I mitten av september bestämmer du dig, det får bära eller brista – men nu gäller det.

Vattumannen 20/1–18/2

Den här sommaren börjar väldigt bra med välvilligt inflytande från kärleksgudinnan Venus. I slutet av juli inträffar en månförmörkelse i ditt tecken som signalerar att du inte kan fortsätta längre. Det kommer som en chock, men ju mer du tänker på det, desto mer inser du att det stämmer. Du har spelat en roll, och intalat dig själv att det här var det liv och det förhållande du ville ha. Nu inser du att du har en djupare identitet, sedan länge undertryckt, som nu kräver att bli sedd och uppskattad. Du bestämmer dig för att hädanefter bara göra sådant som får dig att må bra och där du kan få utlopp för ditt sanna jag. Nu räcker det inte med det näst bästa eller att slösa tid på människor som är så självupptagna att de inte kan se vem du egentligen är.

Vilken inverkan kommer det här beslutet att ha på din intimaste relation? Passar den nya versionen av dig själv i förhållandet? Om inte, är förhållandet så flexibelt att det kan anpassas för att du ska få det du vill ha och behöver? Kan din partner också anpassa sig så relationen kan leva vidare? I så fall innebär det en ny riktning för er. Båda omvärderar vad ni vill få ut av förhållandet i allmänhet. Kanske kan ni ge varandra känslomässigt stöd, förståelse och framför allt tid att tänka. Sannolikt utvecklas ni åt skilda håll under en period, vilket får dig att tro att det ni hade är över. Och det stämmer, men det kan också vara så att ni efter att ha vänt och vridit på allt för att få en klar bild av vad ni båda vill, faktiskt hittar tillbaka till varandra igen. Det låter hoppfullt, men återigen, det är förmodligen bara ett sammanträffande. Om det i slutändan blir ni igen ska du inte ta för givet att ni är tillbaka på banan igen. Det ni inleder nu är ett helt nytt förhållande – fast med varandra.

Behovet av att rensa ut och starta om börjar ebba ut några dagar in i augusti och ersätts med viljan att ställa allt till rätta igen, fast självklart inte så som det var innan. Din partners svacka verkar också vara över och ni får en givande period i september. Om ni går skilda vägar gör ni det åtminstone som vänner. Om ni i stället påbörjar en ny relation tillsammans är det nu ni fastställer de nya premisserna. Oavsett så ser det ut att gå bra.

Fiskarna 19/2–20/3

Som bekant utgörs symbolen för ditt tecken av två fiskar som simmar i motsatt riktning. Kanske är det så ditt liv känns ibland, åtminstone är det så ditt kärleksliv kommer se ut i sommar. Nästan alla planetära influenser för dig varsamt i riktning mot en ljus framtid, med en ny relation och all romantik som hör till. Men samtidigt är du tillbakahållen av det förflutna, där något inte alls är lika skimrande, men med inneboende passion och livskraft också gör anspråk på din uppmärksamhet – och ditt hjärta.

Det är alternativ två som dyker upp först, helt oväntat någon gång i juli. Förmodligen är det inte mer än en social invit eller dejt som bara är tillfälligt menad. Dina förväntningar är låga, men kanske är det just därför du har så roligt, och snart utvecklas det till något du inte vill vara utan. Men samtidigt håller du relationen hemlig för dina vänner. Du vet, innerst inne, att det förmodligen inte är någon bra idé att fortsätta, vilket också är en del av spänningen. Det finns inget som går upp emot en hemlig romans för att få passionens eld att brinna intensivare. Nyckeln kanske ligger i att du befinner dig i en fas där inget nytt är på gång och flirten blir en välkommen distraktion. Kanske har du ett annat av-och-på-förhållande som för tillfället är av. Hur som helst är det här lilla äventyret det du behöver för att känna dig levande igen. Det är också möjligt att ni faktiskt är bekanta sedan tidigare, kanske inte intimt, men ni känner till varandras bakgrund och det innebär att relationen kan utvecklas snabbt. Kanske er nyvunna relation kan ge svar på frågor som ni hade tidigare men aldrig fick möjlighet att ställa. Passa på nu.

I augusti verkar allt flyta på i rätt riktning, såväl arbete som privatliv. Den generella känslan av utveckling är bra, men det får allt som är knutet till det förflutna, som din hemliga romans, att upplevas som daterat och irrelevant, och du kan inte låta bli att tycka att det som håller er samman börjar bli lite slitet. Samtidigt dyker den nya kandidaten upp – smartare, mer uppdaterad och med löften om en fantastisk framtid. Du kan föreställa dig hur bra ni skulle ha det tillsammans och alla i din omgivning håller med. Men att säga ja innebär att släppa taget om den relation som har betytt så mycket för dig. Sista veckan i augusti blir det känslomässigt turbulent för dig i och med något som är väldigt typiskt för Fiskar, du förklarar hur mycket du älskar din partner men också att ni måste gå skilda vägar. Det kan också vara så att du säger samma sak två gånger, fast till olika personer. Gör du rätt val? I det långa loppet, ja. Uppbrottet med det förflutna var oundvikligt, det visste du. Huruvida du antar erbjudandet om den fantastiska framtiden, eller inväntar något ännu bättre, är upp till dig. Att vila lite efter några så intensiva veckor kan vara en bra idé.

Av Bernard Fitzwalter Foto IBL

Läs mer: Hur ond du är enligt ditt stjärntecken