Du överlevde årets första merkurius retrograd – här är de andra viktiga astrologiska datumen att hålla reda på

merkurius retrograd

Årets första Merkurius retrograd är över, och vi kan äntligen pusta ut. Ett tag i alla fall. Här är alla viktiga astrologiska datum under 2022 och vad du bör tänka på.
04 februari, 2022
Bröllopsdatumet du bör undvika 2022 – enligt astrologin
1:26

Efter reklamen: Bröllopsdatumet du bör undvika 2022 – enligt astrologin

(1:26)

Slå på ljud

Merkurius retrograd kan vara skoningslös när det gäller att ställa till det med all sorts teknik, kommunikation och socialt samspel. I år har fenomenet precis svept förbi, så om du har haft ovanligt mycket krångel med datorer, mobiltelefoner eller digitala möten de två senaste veckorna kan retrograden vara en bidragande anledning.

Sedan igår är vi äntligen fria från fenomenet. En stund i alla fall, för under 2022 kommer Merkurius att gå i retrograd två gånger till. Dessutom är det en hel del andra datum att hålla koll på om du är intresserad av astrologi. Här är alla datum att hålla koll på under 2022!

Viktiga astrologiska datum under 2022

1 Februari: Imbolc

Imbolc är en stor, hednisk och keltisk högtid som handlar om fira vårens ankomst. Passa på att göra upp en lista över saker du vill göra och fira att ljuset och våren är här.

20 mars: Vårdagjämning

Den 20 mars är det vårdagjämning vilket innebär att solen står exakt lodrätt över jordens ekvator. Vid vårdagjämningen kan vi astronomiskt sett vinka farväl till vintern och hälsa vår, sommar och sol välkomna.

21 Mars: JUPITER FORMAR EN KONJUNKTION MED MERkURIUS

Den 21 mars formar Jupiter en konjunktion med Merkurius, planeter som bland annat styr resor och kommunikation. Det innebär att det är ett datum då du bör tänka över dina resor, att bredda dina vyer eller att gå på en social tillställning.

1 April: Nymåne i väduren

När det är nymåne i väduren är det dags att se över dina relationer, ditt schema, roller och dra igång nya aktiviteter och spännande projekt.

1 maj: Beltane

Den 1 maj firas den hedniska högtiden Beltane, som var en av kelternas största årsfester. Den var en fruktbarhetsfest där man firade sommarens början, och är ett perfekt tillfälle att fira hoppets högtid.

10 maj till 2 juni: Merkurius i retrograd

Den 10 maj till 2 juni går Merkurius i retrograd, så se som vanligt till att dubbelkolla allt du gör och att vara säker på dina beslut.

16 maj: Månförmörkelse i skorpionen

I maj blir det månförmörkelse i skorpionen vilket alltid är kraftfullt. När en månförmörkelse sker i skorpionen kan du passa på att verkligen gå på djupet med något som du verkligen tror på. Ställ frågor, sök efter information, gräv och se bortom fasaden för att få fram sanningen.

21 juni: Sommarsolståndet

Säsongen som verkligen andas liv och grönska är verkligen i full blom den 21 juni då sommarsolståndet inträffar. Sommarsolståndet är den tidpunkt då jordaxeln lutar som mest mot solen, och dygnet då sommarsolståndet inträffar (enligt lokal soltid) har årets längsta dag och under den dagen står solen som högst på himlen. Det här är helt klart en dag att fira allt du har åstadkommit under året, och den du har blivit.

28 juni: Neptunus i retrograd

Neptunus är en själslig planet och brukar även kallas för mysticismens, drömmarnas och idealens planet. Kanske känner du av extra mycket av din intuition den här dagen, och det är även idealt att utforska tarot, meditation, healing och se vad som fungerar för dig.

16 juli: MERKURIUS KONJUNKTERAr SOLEN I KrÄFTAN

Det här är ett nyckeldatum som kan få dig att känna dig extremt nostalgisk kring människor du mött och platser du besökt. Använd den här dagen till att minnas tillbaka och återkoppla till allt det du tidigare har älskat och förlorat.

1 August: Lammas

Lammas är ytterligare en hednisk högtid som tillkännager att sommaren går mot sitt slut och att det är dags att skörda allt det vi har uppnått. Det samtidigt som vi kan vända oss inåt och reflektera medan hösten närmar sig och nätterna blir längre och mörkare.

27 August1: Nymåne i jungfrun

När det är nymåne passar det bra att se över ditt liv och när nymånen sker i jungfrun passar det utmärkt att se över och förbättra allt jobbrelaterat i ditt liv. Uppdatera ditt CV och nätverk, se över dina åtaganden och ansök till allt du har planerat att ansöka till.

9 september till 2 oktober: Merkurius i retrograd

Den 9 september går Merkurius i retrograd igen.

23 September: Höstdagjämningen

Höstdagjämning innebär att dag och natt ungefär är lika långa, och den understryker övergången från en ljusare till en mörkare tid. Hösten är här vilket traditionellt sett brukar innebära en tid av skörd och tacksamhet.

8 November: Månförmörkelse i oxen

Under den här nymånen kan du fokusera på att reparera och återuppbygga dina viktiga relationer om du känner att de har präglats av spänningar under året. Passa på att förlåta och glömma och få tillbaka en bra energi. Acceptera folk som de är.

21 November: Merkurius konjunkterar Venus i Skytten

En perfekt dag att umgås med den du älskar och se till att få er relation på nästa nivå. En fantastisk kärleksdag, helt enkelt.

Foto: TT

Källa: Metro