Årets horoskop 2022

01 okt, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Årshoroskop 2022
Är det under 2022 som du får en ny vän för livet, träffar den stora kärleken eller byter karriärbana? Mycket kan – och kommer – hända under hela 2022. Faktum är att det står skrivet i stjärnorna. Läs ditt årshoroskop här!
Annons
Årshoroskop 2022Brand logo
Årshoroskop 2022

Efter två av de mest utmanande åren vi någonsin upplevt måste vi börja blicka framåt. Vi måste uppdatera våra målbilder och hitta nya vägar att förverkliga dem. Världen har förändrats, men det finns minst lika många möjligheter som förut, allt vi behöver är en knuff i rätt riktning och i år kommer den knuffen från Jupiter. Han för som vanligt handlingen framåt och uppåt, och vill att resultatet ska bli större och bättre, vilket är bra. Under årets första månader inträffar tre separata möten mellan Jupiter och yttre planeter och det är dessa som ger oss den energi, inspiration och nya riktning vi behöver.

Annons

Många tuffa beslut måste fattas

Hans första möte är med Uranus. Dessa två utgör en explosiv kombination och de var väldigt aktiva i början på förra året. I år närmar de sig slutet på cykel som inleddes 2010 och nu blir sammanstrålningen mycket mjukare. Nedmonteringen av det liv vi hade förut är till ända, så det Jupiter och Uranus gör nu är att hjälpa oss komma fram till vilka delar av det förflutna som är värda att bevara och som kan bli användbara i framtiden, och vad vi kan lämna bakom oss. Det blir mycket kreativt återbruk och upcycling den här perioden och många tuffa beslut som måste fattas när vi konstaterar att en hel del av det vi ägnade oss åt under 2010-talet inte alls passar in längre, så vi låter allt sådant förpassas till historien.

Mötet mellan Jupiter och Neptunus den 12 april blir årets viktigaste planetära händelse, men kan också vara den svåraste att identifiera och kanske märks vikten av mötet inte av förrän efter flera månader. Neptunus står för inspiration och idérikedom, sådant vi blir glada av och strävar efter, och i kombination med Jupiters positiva energi skapas en ny stil, ett nytt sound och nya värderingar att förhålla oss till. Det här mötet inträffar var 13:e år och genererar alltid nya strömningar inom konst och musik. I år möts de i Fiskarna, ett tecken där båda planeter är som mest kraftfulla, så effekterna borde bli märkbara. Alla möjliga nya idéer kommer cirkulera, några tynar snabbt bort medan andra utmynnar i tongivande trender – vissa kanske verkar en smula märkliga till en början, men till slut blir de mainstream och ger oss alla något nytt att njuta av och ta sikte på.

Annons

2022 har mycket att erbjuda alla stjärntecken

Jupiters sista möte under året är med Pluto och tillsammans kan de ge upphov till en sorts vild och dumdristig allt-eller-inget-känsla. Plutos kraft höjer volymen på Jupiters redan tilltagna energi, men vi behöver inte vara oroliga. Det här är bara inledningsfasen på deras cykel och nu säger de i stort sett bara ”god morgon” till varandra. Stämningen är förhållandevis tillbakalutad – kraftfull och optimistisk, men behärskad. Det vi bör ta med oss är att vi måste var djärva och knuffa handlingen framåt, skapa en ny tillvaro efter två år av oro och stillastående. Vi kan, och vi borde, våga ta risker igen och sjösätta nya projekt – men samtidigt måste vi vara försiktiga och inte försöka göra allt på en gång. Detta är inledningen på en ny era och grunden läggs under hela återstoden av det här decenniet, så det finns ingen anledning att skynda på.

Om vi sammanfattar allt det här så ger Jupiter och Uranus en känsla av avslut och att gå vidare, medan Jupiter och Pluto gör oss modiga och beslutsamma. När en cykel gått mot sitt slut påbörjas en annan och däremellan bidrar Jupiter och Neptunus med en störtflod av nya idéer från som kommer sätta prägel på hela 2020-talet, vilket gör att vi kan lämna 2010-talet bakom oss utan att se tillbaka. Men 2022 har ännu mer att erbjuda. De stora planeterna må vara de som definierar epoker och världsomvälvande skeenden, men det är de mindre som formar vår vardag – i synnerhet Venus och Mars, vars evigt föränderliga vals sätter prägel på vårt kärleksliv. Vanligtvis befinner sig dessa tu inom räckhåll för varandra under bara några få dagar, tillräckligt för att mötas och väcka en glöd, men inte mer. I år håller de sig tätt intill varandra under hela två månader, februari och mars. En såpass ihållande hetta kan lägga grunden för många djupa och starka relationer, och med den gnista som Jupiter och Neptunus adderar garanteras nya möjligheter för framtiden. Precis vad vi behöver.

Annons

Väduren 21/3-19/4

2022 ser ut att bli ett framgångsrikt år för dig, men du måste vara vaksam på rytm och timing när tempot skiftar framåt vintern. Under större delen av året rör sig din styrande planet Mars genom den sektor som handlar om yttre framgång och karriärmässiga bedrifter, här finns alltså utrymme för rejäla framsteg. I sommar tar Mars dessutom vägen genom ditt eget tecken, något han bara gör vartannat år och självfallet mår du bättre under de perioder då han stärker dig med sin närvaro.

Allt det här sker under årets första hälft, så om du har en att-göra-lista ska du börja bocka av den så tidigt som möjligt – vilket inte borde vara några problem eftersom Vädurens metod oftast går ut på att agera snabbt. I mars och april stöter du på lite motstånd – som du sannolikt övervinner – och i maj kommer du fram till att ibland är det helt enkelt bäst att bara backa.

Tillvaron flyter på fint genom hela sommaren och när Mars saktar ner gör du det också. Kanske har du haft lite för bråttom och nu behöver du återhämta dig, eller i alla fall ta igen allt det du lade åt sidan under vårens hets. Om du förvaltade den tiden väl och har nått dina mål, så bir den här lugna perioden både fruktbar och härlig, men om du bara lät tiden gå i förhoppning om att komma i kapp nu under hösten så får du svårt att hinna med allt du föresatt dig.

Annons

Även privat får du ett fantastiskt år, där de inledande månaderna blir allra bäst. Troligen inleder du en väldigt stark relation med en kollega – till en början var ni konkurrenter, men när ni började jobba som ett team blev det uppenbart att det ni skapar tillsammans vida överstiger allt ni kan åstadkomma på egen hand. Ni tillbringar alltmer tid tillsammans och relationen övergår från professionell till privat, men medan din partner gärna är öppen med ert förhållande vill du hellre vara mer diskret. Du håller känsloläget på sparlåga och när det allmänna tempot lugnar ner sig senare på året får du möjlighet att fundera över hur du vill gå vidare. Sannolikt kommer ni båda fram till ett svar i början på oktober.

Karriärmässigt blir det här ett av dina bästa år någonsin. Utöver den energi och det flyt som Mars för med sig får du också en unik möjlighet på våren som kan komma att förändra ditt liv i grunden. Det är den sista av sitt slag, så om du vill ta chansen är det nu eller aldrig. Årets finansiella situation motsvarar dina framgångar, i maj blir det ett rejält uppsving och hösten ser också bra ut, men i november blir du påmind om att inte leva över dina tillgångar.

Annons

OXEN 20/4-20/5

Det du behöver allra mest nu är att tro på dig själv. Tidigare har du nöjt dig med att bara försvara din egen position i väntan på bättre tider, ungefär som att vänta ut en regnskur. Men den senaste tiden har du fått signaler om att du behöver bli mer aktiv när det gäller att flytta fram dina positioner, vilket bara är att acceptera. När du tror att du har hittat en ny riktning kommer du på dig själv med att undra om det verkligen är rätt, om du har vad som krävs för att anta utmaningen. Du har alldeles för mycket självtvivel och för lite tro på dina egna motiv, detta håller dig tillbaka. Under årets två första månader har du fullt upp med att älta den här inre konflikten, men till slut lyckas du komma fram till något som du tycker är både praktiskt och genomförbart, och som samtidigt inte krockar med din inre övertygelse – du kan äntligen gå vidare.

Utvecklingen är ganska långsam till en början men tempot ökar med tiden och i november befinner du dig på en plats du aldrig har nått förut, såväl bokstavligt som känslomässigt. Du ser fram emot en ljusnande och spännande framtid och får god hjälp av de sol- och månförmörkelser som inträffar i ditt tecken, något som bara händer vart tionde år. Förmörkelser ger upphov till stora förändringar och även om de ofta kan vara omskakande, så är de också nödvändiga – och alltid av godo i det långa loppet.

Annons

Förmörkelserna inträffar runt din födelsedag och då har du redan påbörjat din resa mot framtiden. Om du är redo att ta fasta på de möjligheter som uppstår kommer du märka att hela tillvaron uppgraderas. Det ser mycket bra ut. Dina privata relationer ser ut att falla in i två tydliga faser under året. De inledande månaderna bjuder på en nära relation mellan Venus och Mars, viket kan innebära att en lång vänskap övergår i något djupare. Det är intensivt, men samtidigt väldigt välbekant. Du har en känsla av att detta är något som borde ha skett för länge sedan och kanske är det ni gör nu bara att få det hela överstökat. Nu får ni veta hur ni fungerar som både vänner och älskare – och med facit i hand, vad händer då? Om ni ska vara mer än goda vänner så borde det väl ha framgått för länge sedan? Och med alla nya möjligheter inför framtiden som uppstår på andra ställen, så känns det som att allt detta hör hemma i det förflutna. Kanske är det därför du tillåter dig att involvera dig i något helt nytt framåt årsskiftet. Det är lekfullt snarare än djupt, vilket du trivs med. Dessutom är ni båda framåtblickande och det är bra.

Annons

Din karriär ser ut att vara stabil, i alla fall för tillfället. Om du vill ha något tryggt och pålitligt när allt annat i livet förändras så är detta något positivt, men i september känner du en slitning mellan att vara trygg och att vara begränsad – de val du gör nu kommer få långtgående konsekvenser. I april ska du lägga pengar på sådant du älskar men var extremt sparsam i november!

Tvillingarna 21/5-20/6

Du är alltid bland de första som anammar det nya och du blir lätt uttråkad. För att må bra och hålla den egna kreativiteten behöver du ett konstant flöde av nya impulser. 2022 kommer både leva upp till och överträffa alla dina förväntningar. När Jupiter sammanstrålar Neptunus ger de upphov till en störtflod av nya idéer och möjligheter och du kommer älska att ta del av allt, vrida och vända på varje aspekt för att komma fram till vad du kan få ut det hela. För en del tecken finns risken att bli allt för involverade i nya projekt som ändå inte leder till något, för att sedan hoppa på ytterligare ett några veckor senare, men du är mycket smartare än så. Du kan gå från ett projekt till ett annat utan vidare ansträngning och du kan avgöra vilka som är värda att lägga energi på. Och någonstans mitt i det här flödet av framtidsutsikter finns den väg som är helt rätt för just dig, den du kommer färdas längs under resten av årtiondet. Din intuition brukar vara pålitlig i sådana här situationer, så ta chansen när den uppstår.

Annons

Tänk om ditt privatliv hade samma goda förutsättningar … Det verkar som att dina relationer under större delen av året domineras av osäkerhet, nervositet och rastlöshet. Och ibland bara dålig tajming, vilket är väldigt ovanligt i ditt fall. I början av året har du allvarliga samtal med din partner om huruvida ni har en framtid tillsammans, eller om det finns skillnader mellan era inre övertygelser och livsinställningar som inte kan överbryggas. När den ena av er är villig att kompromissa så nekar den andra, och sedan vice versa. Ni är uppenbarligen inte synkade. Sannolikt skulle ni bara kunna glida isär, men attraktionen mellan er är fortfarande stark och ni delar en passion som inte är lätt att avstå från. Det är mycket förvirrande. Mönstret upprepar sig i både maj och oktober. Varje gång tror du på en lösning, för att sedan dra dig tillbaka full av nya tvivel. Framåt årsskiftet börjar du tröttna på processen – mycket passion men ingen utveckling. Det som faktiskt har hänt är att ni har börjat ta allt på för stort allvar och på så sätt förlorat den lätthet som genomsyrar resten av ditt liv. Om ni kan göra relationen rolig igen så löser sig nog problemen av sig självt.

Annons

Rent yrkesmässigt kommer du sannolikt att byta riktning i år, kanske väntar till och med total nystart. Jupiter befinner sig högst upp i din horoskopkarta och dina förutsättningar är bättre än någonsin, när du får tillfälle att visa upp dig och ditt arbete för en större publik blir det svårt att inte tacka ja. Vad gäller ekonomin verkar det som du betalar av på gamla skulder och gör nya investeringar för framtiden, i synnerhet i november. Det är kostsamt, men helt rätt om du vill göra plats i livet för din nya karriär.

KRÄFTAN 21/6-22/7

Ibland förändras tillvarons premisser helt utan förvarning. Sådant som tidigare var fullt acceptabelt ses nu som förkastligt och något som kunde betraktas som extremt blir vardagsmat. I stort sett sker den här sortens förändringar varje gång Jupiter och Neptunus möts, vilket de gör i år, eftersom båda bidrar med nya idéer och tankebanor. Dessa tu befinner sig på den plats i din horoskopkarta som handlar om hur du resonerar, vad du tror på och hur du blir klokare och mer lyhörd över tid. Men också om resor – den sortens resor som för dig till helt nya platser och ger dig ett helt nytt förhållningssätt till livet. 2022 blir med andra ord ett år då du lär dig att tänka annorlunda och tillåter dig själv att anamma nya influenser. Gamla fördomar smulas sönder och du accepterar de nya förutsättningarna. Framåt slutet av året kan detta innebära ett resolut avsked till det förflutna och början på ett nytt kapitel i livet – fullt ut på ditt eget initiativ, vilket inte är helt oväsentligt.

Annons

Vad gäller ditt privatliv blir årets första veckor en period fylld av starka känslor, men de är samtidigt ganska formella, nästan som i ett kostymdrama. Du verkar vänta på att något ska hända och när det väl sker blir du besviken på utfallet. Vid en annan tidpunkt hade du säkert nöjt dig, men inte nu. Din syn på relationer och vad du vill få ut av dem har förändrats och eftersom årets förmörkelser har direkt inverkan på ditt kärleksliv och dina önskemål – njutning snarare än förpliktelser – uppmuntrar planeterna till att vara sann mot dina känslomässiga behov. Under årets första halva är du kanske inte fullt förvissad om vad du vill ha, men du är helt säker på vad du inte vill ha och det är ett bra utgångsläge. Solförmörkelsen i slutet av oktober och fullmånen som följer kan mycket väl markera inledningen på ett nytt och betydelsefullt förhållande, något som kanske leder till en helt ny och oanad färdriktning i livet.

Annons

Karriärmässigt blir det här året inledningen på en väldigt framgångsrik period som sträcker sig ända in i 2023. Oroa dig inte om dina första ansatser inte blir lyckade, du har gott om tid att backa och göra det som krävs inför ett andra försök senare på året. Sakernas tillstånd är helt klart till din fördel, planeterna radar i det närmaste upp sig för att bistå med sina tjänster. Det innebär att du kan vara mer äventyrlig i dina val och inte bara ta det säkra före det osäkra, som du kanske har gjort tidigare i livet. Tänk på allt du aldrig har gjort men verkligen skulle vilja prova. En förmörkelse i slutet av april kan knuffa dig i en riktning framåt som du aldrig ens har funderat över, sådant som andra människor kan göra, men inte du. Fast nu är det din tur, så om det verkar lockande … varför inte? Rent ekonomiskt ser allt bra ut. De starkaste perioderna uppstår i mars och augusti, med en eventuell nedgång i april, men inget du behöver oroa dig för.

Annons

LEJONET 23/7-22/8

Under flera år har Neptunus befunnit sig i den sektor av din horoskopkarta som handlar om din avlägsna framtid. Hans kraft är alltid spännande och intressant, men samtidigt lite vag, så eftersom det han erbjudit hittills inte haft tydliga utdelningar har du ignorerat honom. I år får han sällskap av Jupiter, som färdas genom samma sektor, och du lärde dig för länge sedan att när Jupiter finns med i bilden så garanteras framsteg, vinst och njutning – alltså måste du vara uppmärksam. Tillsammans skapar de här två mäktiga planeterna en sorts intensiv ljuskälla som riktas mot framtiden och visar vilken riktning du ska ta. Ljuset är samtidigt irriterande oklart och bländande, så du kan inte riktigt se vad som finns där framme. Det är väldigt frustrerande, men det enda du kan göra är att chansa. Du måste tro på att en oprövad nystart – och därmed att ämna allt du åstadkommit och allt som gett trygghet bakom dig – faktiskt kan leda till liknande framgångar framöver. Frågan är, varför ge upp något som har fungerat så bra hittills? För att den perioden av ditt liv inte kan pågå för alltid, du måste blicka framåt. Jupiter och Neptunus kommer ge dig inspiration och i sinom tid belönar de dig också. Men först är det hårt arbete som gäller och eftersom du är både begåvad och självsäker kommer du klara det.

Annons

Ditt kärleksliv ser ut att pendla mellan stabilt och förutsägbart å ena sidan, och stormigt å den andra. Antingen är det en långvarig relation som prövas av svåra diskussioner, eller så håller en sorts kärlekstriangel på att utkristallisera sig – inte med någon ny, utan snarare någon som du inte helt har kunnat släppa taget om. Läget blir extra spänt precis efter din födelsedag, då du känner att du måste göra ett val. Men plötsligt förändras omständigheterna som föranledde krisen och den känslomässiga pressen avtar. Dramats sista akt utspelar sig i november när en överraskande sanning avslöjas – vid det laget har utgångsläget förändrats och det som förut kändes svårt blir nu väldigt lätt. Allt som hör till det förflutna kan stanna där. Framtiden är ett oskrivet blad och det uppskattar du.

2022 är ett viktigt år för din karriär och yrkesbana. Årets förmörkelser inträffar högst upp och längst ner på din horoskopkarta och påverkar bland annat den du är på jobbet, vilken riktning du ska ta, den stabila grund dina framsteg vilar på och hur du uppfattas av dina kollegor och konkurrenter. Det kommer bli stora förändringar med två huvudsakliga spår. För det första, oförutsägbarhet: utfallet bir inte i närheten av det du planerat och du byter helt riktning i livet. För det andra, besvikelse: en utmärkelse som skulle ha gått till dig tillfaller någon annan, eller så visar sig en belöning vara mindre betydelsefull än utlovat. Tack vare Jupiter ser dina långsiktiga finanser utomordentliga ut, men det kan hända att plånboken sinar något i september. Inget större problem, bara lite skralt i en vecka eller så.

Annons

JUNGFRUN 23/8-22/9

För att få ut det mesta av 2022 måste du tänka i nya banor. I år befinner sig den kraftfulla duon Jupiter och Neptunus precis mitt emot ditt tecken på himlavalvet och de delar generöst med sig av sin kreativitet. Det är fantastiskt, men inte särskilt lätt för dig att dra nytta av. Din styrka ligger i precision och detaljer, medan Jupiter och Neptunus fungerar tvärtom. För att tala i konsttermer, till exempel, är Jungfrun en hyperrealist som avbildar minsta detalj minutiöst noggrant, medan Jupiter och Neptunus föredrar gigantiska abstrakta verk med tjocka färglager. För att uppskatta sådana verk krävs att vi låter färgerna sjunka in i oss och förhoppningsvis väcks vår fantasi. Det handlar om själva sinnebilden av inspiration och helt olika tolkningar beroende på vem som är betraktaren. Väldigt olikt Jungfrun, men det behöver inte vara något dåligt. Tillåt dig själv att tänka stort. Tänk på platser du skulle vilja besöka och saker du skulle vilja göra, men undvik att omvandla dessa fantasier till tydligt begränsade planer. Låt dem breda ut sig och växa. Det här ska inte bli ett år där din väg framåt och dina åtaganden redan är utstakade – om de ändå skulle vara det, ska du göra allt du kan för att rucka på ramarna. Ge dig själv utrymme och tid så de här kraftfulla planeterna kan bistå med sin magi och ge dig inspiration inför framtiden.

Annons

Även i privatlivet är det här ett år då du ska låta dig svepas med och se vad som händer. Planeternas fokus ligger på din partners sida av horoskopkartan, inte din egen, vilket betyder att alla initiativ i en relation kommer från den andre. Om du inleder en ny romans är det den andre personen som tar första steget. I ett långvarigt förhållande blir det din partner som föreslår nästa steg mot en gemensam framtid. Du måste givetvis inte gå med på alla initiativ, det står dig helt fritt att säga nej eller föreslå egna alternativ. Men det är som sagt inte du som är initiativtagaren och det verkar vara tongivande för hela året. Låter det lite tråkigt? Inte nödvändigtvis … Under årets inledande månader är ditt förhållande nästan ohanterligt passionerat, du når pulserande höjder och djup som du aldrig har upplevt förut. Även i slutet av året hettar det till. Som med allt annat i år gäller det att inte gå in på detaljnivå vad gäller relationens förutsättningar, då får du varken mer eller mindre än du kan förvänta dig. Försök i stället att tänka och känna i ett större perspektiv – då kommer du bli överraskad av såväl utfallet som din egen respons.

Annons

På jobbet verkar du vara lite osäker på en ny position som du har blivit erbjuden, men efter lite övervägande och förhandling bestämmer du dig för att tacka ja. Sluttampen på året innebär en enorm mängd extra arbete och tungt ansvar, men det trivs du ganska bra med eftersom du kan vara säker på att saker blir gjorda på ditt sätt. Ekonomin ser ut att vara god under hela året, men i oktober ska du förvissa dig om att du får ut det du förtjänar.

VÅGEN 23/9-22/10

2022 är året för din stora återkomst. Vägen framför dig ligger ljus och kommer ta dig högre och högre, medan ditt självförtroende växer och når sin fulla potential runt din födelsedag. Lätthet och rörelse är Vågens signum och de kommande tolv månaderna ska återgälda det som har saknats i ditt liv under alltför lång tid. Men först och främst måste du ta itu med ett oavslutat projekt från 2021, något som rör själva fundamentet i din tillvaro. Utan en stabil grund att stå på blir det nämligen svårt att klättra uppåt. Det kan vara att hitta en ny bostad på en plats som ger näring åt dina ambitioner eller att du etablerar ett nytt nätverk av människor som du älskar och litar på och som verkligen ställer upp när det gäller. Oavsett så vet du vad som måste göras. Du behöver fatta en del svåra beslut, sådana som kan verka drastiska i stunden men ändå visar sig vara helt rätt. När väl detta är gjort kan du äntligen ta dig vidare framåt och – framför allt – uppåt.

Annons

Rent privat ser det ut som att du är i inledningen av något rätt fantastiskt. Årets första månader är fyllda av sex och blir därmed också väldigt njutbara. När den initiala passionen lagt sig överväger ni att göra relationen mer permanent, men när året går mot sitt slut kommer saker i vägen och ni låter allt vara som det är ett tag. Under de allra sista dagarna tar utvecklingen fart igen, så det ni inte kunde göra under 2022 kanske kan förverkligas året därpå. Tiden spelar egentligen ingen roll här, du har bestämt dig för att relationen är något att satsa på och har inte bråttom åt något håll. Det finns också tydliga tecken på att din älskare, eller partner, känner likadant och gör det sortens anpassningar som inte behövs i en kortare affär, utan snarare är väsentliga på längre sikt. Det här betyder mycket för er båda.

Yrkesmässigt är det dags att omvärdera det du gör och varför. Årets möte mellan Jupiter och Neptunus inträffar i en av de arbetsrelaterade sektorerna av din horoskopkarta och signalerar att du inte kommer till din fulla rätt, det finns andra positioner för dig som är mer engagerande och tillfredsställande – samt med högre lön. Jupiter hävdar å det bestämdaste att du är värd mer, ur alla aspekter, än det du får nu. Vågen låter ofta andra ta större plats än de förtjänar, eller erbjuder sig att arbeta mer när ingen annan gör det, och till slut når du den punkt då det inte längre finns något utrymme för din egen utveckling eller tid över. Lösningen är att kliva ut ur buren som du har byggt åt dig själv, må vara oavsiktligt, och börja om från början. Det här året ger dig inte bara möjligheten utan också den energi som krävs. Rent ekonomiskt kan du förbereda dig på några överraskande drag i april och maj, både uppåt och nedåt. Andra halvan av året blir tack och lov lugnare.

Annons

SKORPIONEN 23/10-21/11

2022 blir ett viktigt år – fyra förmörkelser infaller i antingen ditt eller ditt motsatta tecken, så ödets makter kommer oundvikligen påverka ditt liv. Det finns inget du kan göra för att undkomma det. En förmörkelse i ditt eget tecken för dig normalt sett framåt, vare sig du vill eller inte, och en förmörkelse på motsatt sida har en tendens att dra dig bakåt, eller få dig att ändra dina planer.

För att få ut det mesta av en förmörkelse gäller att inte kämpa emot, utan snarare att acceptera förloppet. Oftast levererar förmörkelser ändå det du vill ha, men kanske inte vid just den tidpunkt du önskar. Efter ett tidsspann på två eller tre år kommer tajmingen ändå vara ovidkommande och du är tacksam för att förmörkelsen bidrog till din utveckling. På samma sätt kan en förmörkelse som verkar motarbeta dig, eller som får dig att ställa in något du planerat, i själva verket förhindra att du begår ett stort misstag. Återigen, efter några år inser du att förmörkelsen faktiskt gjorde dig fri eller räddade dig från att bli instängd. Kortsiktigt verkar en förmörkelse under några månader, men effekten av de förändringar du gör utifrån dem varar i flera år, förmodligen ända tills förmörkelserna sveper genom ditt tecken år 2031. Så betrakta det här året som en sorts återställning, ditt liv anpassas efter en ny era och riktningen för resten av årtiondet stakas ut.

Annons

Ditt kärleksliv blir händelserikt och underbart romantiskt i år – men precis som med förmörkelserna är planeternas budskap att du ska låta dig svepas med i händelseförloppet och inte försöka styra det. Jupiter och Neptunus är en inspirerande duo och när de befinner sig i kärlekssektorn på din horoskopkarta tar de din relation till en helt ny nivå, men de bidrar också med en lite drömlik och flyktig stämning som du kanske inte uppskattar. Du föredrar förhållanden som är intensiva och kontrollerade, en relation som verkar sakna syfte eller riktning är i det närmaste slöseri på tid enligt dig. Men Skorpionen är ju som bekant ett vattentecken, och precis som att plaska runt i vatten finns det mycket positivt i en relation som inte fyller något annat syfte än att ha roligt och som inte följer någon utstakad riktning, utan bara flyter med strömmen.

Yrkesmässigt verkar det som du funderar över framtiden, vilket mycket väl kan bero på de förändringar som förmörkelserna för med sig. Din styrande planet Mars är lika upptagen som vanligt, men i år löper hans bana aldrig ovanför toppen på din horoskopkarta, det vill säga själva framgångssektorn. Kanske strävar du inte längre efter en befordran, utan siktar på att karriären ska byta riktning i stället, och medan du undersöker de möjligheterna stannar du gärna där du är i några månader till. Rent ekonomiskt ser det särskilt stabilt ut i mars och maj, men de stora förbättringarna kommer i slutet av året då du fokuserar helt på att lägga en trygg och långsiktig grund för dina finanser. Så när Mars börjar accelerera i början på nästa år är du sannolikt redo att gå vidare.

Annons

SKYTTEN 22/11-21/12

Teoretiskt sett är årets möte mellan Jupiter och Neptunus rena drömmen för dig. Jupiters sprudlande optimism i kombination med Neptunus ändlösa flöde av idéer och möjligheter – vad kan gå fel? En hel del, men framför allt två saker. Med all ny energi och kraft som du får tillgång till riskerar du att kasta dig huvudstupa in i ett nytt våghalsigt projekt, givetvis övertygad om att detta är nyckeln till framtida lycka och framgång, men som ändå kan resultera i platt fall. Glöm inte att Neptunus också är illusionernas planet och kan mycket ge upphov till rena fantasier, inte enbart genuina visioner. Det kan också bli så att du får så många möjligheter att välja mellan, att du inte kan fokusera fullt ut på någon av dem – allt verkar ju kunna utvecklas till något bra. Följden blir då att du inte väljer något alls och alla möjligheter går förlorade. Vägen till lycka och framgång är alltså rätt smal och ligger någonstans mitt emellan överdriven entusiasm och inaktivitet – det är upp till dig att sätta gränserna. Varje gång Neptunus vill få dig att förverkliga en dröm ska du fråga dig själv hur realistiskt det egentligen är. Om det verkligen verkar genomförbart och du fortfarande vill, så ska du ge det en chans. Om inte: fortsätt sökandet, för under ett år som detta kommer det alltid att finnas attraktiva alternativ. Var äventyrlig, för all del, men inte dumdristig.

Annons

Även i privatlivet uppstår en balansgång mellan två extremer, du känner dig osäker på om du ska satsa på en viss relation eller fortsätta på en mer lättsam nivå. Att bara vara vänner är inte tillräckligt men att bli ett seriöst par väcker frågor om långsiktighet, vilket förtar den frihetskänsla som du uppskattar. Det kan hända att du ägnar hela året åt att vela fram och tillbaka – några trevande steg åt ena hållet, för att sedan ångra dig och vända om – och i juni och juli kanske du gör en ansats som ni inte mogna för. Under årets sista månader har förhållandet hetta, men även en ilska, eller frustration, som inte fanns där förut. Kanske är detta en helt annan relation än den förra, men oavsett så har ni mycket energi, en hel del högljudda diskussioner och verklig passion. Du gillar att ni betraktar allt som en sorts lek och om det funkar för er båda, varför inte?

Eftersom Jupiters inflytande är starkt i år har du goda chanser att avancera i din karriär, men även här gör Neptunus att du får svårt att välja, så processen kan bli lite omständlig. Årets förmörkelser inträffar i sektorer av din horoskopkarta där de fungerar som dörrar, de öppnar och stänger vägar till såväl det förflutna som till framtiden. Om du hade hoppats på att kunna ta dig igenom dem obemärkt, kanske lämna dem på glänt ifall du skulle vilja återvända senare, så går inte det. De här dörrarna är massiva och högljudda, varken du eller någon annan missar när de slår igen. Ekonomiskt har du som mest flyt i februari och december.

Annons

STENBOCKEN 22/12-19/1

Hur konstigt det än kan låta så är det bästa med 2022 något som inte inträffar. Uranus och din styrande planet Saturnus närmar sig återigen varandra, precis som de gjorde tre gånger under 2021, men i år når de inte ända fram, utan de glider långsamt ifrån varandra igen. Saturnus får möjlighet att vila och återhämta sig, vilket innebär att du slipper den sortens vedermödor som du genomlevde förra året. Planeterna går vidare och alltså kan du göra detsamma, du kan få ordning på tillvaron igen och ta sikte på framtiden. Det kan komma en period halvvägs in på året då det känns som allt står still, men det hör helt enkelt till Saturnus rytm och inom några månader tar han fart igen, precis som alltid. Du behöver inte oroa dig och definitivt inte återgå till gamla invanda mönster.

Utifrån betraktat kan ditt liv verka lugnare jämfört med i fjol, men rent privat och känslomässigt har du sannolikt en hel del på gång. Årets första veckor är ovanligt tillbakalutade och romantiska och även om det inte brukar vara din grej, så trivs du verkligen. I februari blir tillvaron väldigt intensiv och om du inte redan befinner dig i en relation, så gör du sannolikt det när månaden är slut. Årets förmörkelser adderar också förnyad energi till ditt privatliv, med nya människor i umgängeskretsen och intensifierade känslor. Det verkar som att planeterna har bestämt sig för att kärleken återvända till ditt liv i år och att du ska dra ner på arbetstempot. Novembers månförmörkelse inträffar i kärlekssektorn på din horoskopkarta och sätter fokus på såväl de känslomässiga problem som du har förträngt de senaste två åren, som alla farhågor du har inför framtiden. Nu förpassas allt detta till det förflutna och ditt förhållande får en helt oväntad skjuts framåt. Du hade aldrig ens kunnat föreställa dig att livet kunde se ut så här, men det gör det, och du älskar det. Som så ofta är fallet med förmörkelser elimineras andra möjligheter som låg öppna tidigare och det som återstår är inte bara ett enda alternativ, utan det allra bästa. Det innebär att det blir väldigt lätt för er att fatta gemensamma beslut inför framtiden. Dessutom återvänder Venus till ditt tecken i slutet av året – ett tydligt bevis på att lyckliga slut inte bara återfinns i böcker och filmer, de finns i verkliga livet också.

Annons

2022 är inte något optimalt år för större förändringar i ditt yrkesliv och du fortsätter arbeta hårt, särskilt under årets andra halva. Det är inget du inte har gjort förut, utan den sortens projekt där du bara behöver fokusera och göra det du ska, och det är helt okej. Den fruktbara alliansen mellan energiska Mars och din egen planet Saturnus varar i flera månader och det har du nytta av. Din ekonomi stabiliseras under hela året och Saturnus assisterar längs hela vägen. Mars och augusti blir extra gynnsamma och du undkommer helt bakslag, vilket är fantastiskt.

VATTUMANNEN 20/1-18/2

2022 kan bli ett av dina bästa år hittills. Jupiters kontakt med din egen planet Uranus i februari har de allra bästa av förutsättningar: konfrontation ersätts av samarbete och eftersom detta är det sista mötet innan deras nästa cykel påbörjas 2024, känns allt du ägnar dig åt välbekant och oproblematiskt. Äntligen upplever du att du får utdelning efter allt du har tampats med de senaste åren och du börjar också fundera över vad den här perioden har gett dig – vad har bestående värde och vad har det inte. Du gör helt enkelt en inventering av ditt liv behåller bara det allra bästa. Det här kan appliceras även rent bokstavligt, eftersom Jupiter befinner sin i den sektor av din horoskopkarta som hanterar materiell tillvaro. Så allt det du omger dig med – favoritprylar, värdesaker, kläder och även själva hemmet, får en uppgradering av Jupiter, samt en ny twist av Uranus. Ditt liv är i det närmaste komplett – njut av det fullo.

Annons

Ditt privatliv blir minst lika intressant. Venus och Mars möts hela två gånger under årets första veckor, varav en gång i ditt eget tecken, vilket inte kräver någon vidare förklaring. Däremot finns en del att fundera kring mötet de har några veckor dessförinnan, i sektorn där dina innersta hemligheter huserar. Kanske signalerar det inledningen på en ny fas i ditt förhållande, något ni väljer att inte berätta för andra förrän ni är helt på det klara med vad ni gör. Varför så hemlighetsfulla? Antagligen för att ingen av er riktigt vet hur ni förhåller er till situationen. Om du är singel kanske du i stället befinner dig precis i början av ett förhållande och om du har en etablerad relation kanske ni fattar ett gemensamt beslut som överraskar er båda. Att berätta för era närmaste vänner blir ett stort steg. Övriga planeters positioner antyder att ni har långa diskussioner innan ni gör slag i saken och ni kan komma att ångra er flera gånger längs vägen. Även om ni har fattat ett gemensamt beslut så blir processen inte helt bekymmersfri – i juni vill ni helt olika saker, men tack och lov enas ni i september. Allt löser sig. Det inträffar också något speciellt i slutet på året, men den här gången berättar ni inte för någon.

Annons

FISKARNA 19/2-20/3

För dig kommer det här året bli helt unikt i sitt slag. Möten mellan Jupiter och Neptunus, dina två styrande planeter, är ovanliga – senast var 2009. Att de möts i ditt eget tecken är ännu ovanligare, det hände senast 1856! Innebär detta att du kommer bli serverad allt du vill ha i år? Inte direkt. Det innebär att allt du vill ha kommer finnas tillgängligt, om du är beredd att anstränga dig. Året blir fullt av möjligheter, snarare än garanterade framgångar. Men inget du tar dig för under 2022 kommer misslyckas. Inte en endaste planet motarbetar dig och du möter inga oöverstigliga hinder. Himlavalvets planetära konstellationer nollställer på sätt och viss alla personliga parametrar, vi får nya idéer och nya mål att ta sikte på. Vissa människor anpassar sig snabbare till skiftningar i omvärlden och eftersom källan till alla de här nya strömningarna befinner sig i ditt tecken, blir du den första att känna av dem och att anamma dem. Du befinner dig i förändringens framkant, det är till och med så att dina åsikter och preferenser kommer fungera som mall – Fiskarna tar täten och sedan följer alla andra efter. Att stå i händelsernas centrum på det här viset kan vara mer än du egentligen är bekväm med, men om du alltid har längtat efter en stund i strålkastarljuset så är det nu det gäller. Problemet är förstås att du inte har någon utstakad väg att följa, allt är ju helt nytt. Lösningen finns i din egen fantasi och kreativitet, och som väl är lider du inte brist på något av detta. Jupiter bistår dessutom med sin hjälp och ingen kan undgå resultatet.

Annons

Eftersom du verkligen befinner dig i allas blickfång behöver du en trygg plats att återhämta dig på och i år motsvaras det av dina privata relationer. Om du redan befinner dig i ett förhållande så vill du att ni ska fortsätta förvalta det ni har – tryggheten, stabiliteten och framför allt bekvämligheten. Om du är singel hittar du en ny vän, någon du trivs med, men du vill inte komplicera situationen genom att utveckla relationen till mer än just vänskap. Ljuvligaste tiden för romantik är förmodligen april, precis innan Jupiter och Neptunus möts. När året går mot sitt slut tänker du tillbaka på den här perioden som underbart okomplicerad – gör det mesta av den medan du kan.

Ditt yrkesliv kan utvecklas precis så som du vill i år. Jupiter, som indikerar framgång, befinner sig i ditt tecken och det innebär att du har fria händer – så länge du mäter framgång i hur mycket du trivs med något. Sannolikt byter du helt riktning, det vore till och med ett misstag att inte göra det nu när omständigheterna är så ovanligt gynnsamma. Det som kan betraktas som våghalsiga beslut kommer visa sig vara de rätta, om du bara litar på din intuition. Ekonomiskt blir maj och juli de bästa månaderna, men ett år som detta behöver du inte oroa dig alls.

Foto: Imaxtree

Annons