Årets horoskop 2021

28 okt, 2020 
AvRedaktionen ELLE
AvMikaela Råberg
Årshoroskop 2021
Är det under 2021 som du tar nästa kliv i karriären, inleder en ny kärleksrelation eller får en vän för livet? Det står redan skrivet i stjärnorna och det är mycket som kommer hända under astroåret 2021. Läs ditt årshoroskop här!
Annons
Årets horoskop 2021: Så blir året för ditt stjärnteckenBrand logo
Årets horoskop 2021: Så blir året för ditt stjärntecken

Den mycket ovanliga sammanstrålningen mellan Jupiter, Saturnus och Pluto i början på 2020 resulterade i ett år utan motstycke. När nu detta år går mot sitt slut ställer vi oss givetvis frågan: Blir 2021 bättre? Ja, det blir det. Men inget kommer att bli som förut, världen har förändrats för alltid.

Vilken lärare som helst skulle säga att om tre stökiga elever sitter bredvid varandra längst bak i klassrummet, så resulterar det i kaos. Bästa sättet att hantera bråkstakarna är att hålla dem isär, ju längre ifrån varandra de befinner sig, desto mindre risk att de ska störa. Det fungerar precis likadant med himlakroppar.

Alla tre planeter uppehåller sig i olika tecken

I början av 2020 befann sig Jupiter, Saturnus och Pluto väldigt nära varandra i Stenbocken – och vi vet alla hur det gick. När nu 2021 tar sin början befinner sig Jupiter och Saturnus visserligen fortfarande nära varandra, men de har förflyttat tig till Vattumannen och lämnat Pluto bakom sig. Jupiter rör sig väldigt snabbt och i slutet av maj kommer han befinna sig i Fiskarna, vilket innebär att alla tre planeter uppehåller sig i olika tecken – i olika rum, så att säga – och förhindras därmed att ställa till det igen.

Annons

Det kan uppstå problem i januari när Mars blandar sig i en liten stund, men precis som åskans muller när stormen har passerat är detta inget att oroa sig för. Det är fullt förståeligt att vi oroar oss för Saturnus, Pluto och hela coronapandemin, men det finns ytterligare en planetär sammanstrålning att ta i beaktning och den kommer ha inverkan på vår värld långt efter den nuvarande krisen har blåst över och övergått till en fotnot i historien.

Framtiden kommer se helt annorlunda ut

Alldeles i slutet av 2021, den 21 december, strålar Jupiter och Saturnus samman. Detta gör de var tjugonde år och nu sker det i Vattumannen, som är ett lufttecken. Ända sedan början av 1800-talet har de mötts i jordtecken, men nu övergår de alltså till luft och i slutet av 2100 börjar de mötas i vattentecknen. Hela cykeln genom de fyra elementen tar ungefär 800 år och har använts ända sedan medeltiden för att markera viktiga faser i historien. Vi har lämnat jordtecknens era med stora maskiner, industrier och fossila bränslen bakom oss och har gått in i den digitala, högteknologiska tidsåldern – istället för att göra slut på jordens resurser månar vi om att bevara och upprätthålla dem. Framtiden kommer se helt annorlunda ut. Effektivare, renare och rättvisare. Allt detta hör samman med lufttecknen, så vi dra nytta av och följa dem.

Annons

2021 blir återuppbyggandets år

Med ett fruktansvärt 2020 som läggs till handlingarna och en ljus framtid att gå till mötes, hur ser då allt ut där vi befinner oss just nu? Hur blir 2021? Föga förvånande blir det ett återuppbyggandets år, men där det behövs ges också utrymme för demolering. Saturnus ägnar större delen av 2021 åt en rad konfrontationer med Uranus. Två stora planeter som möts ger alltid märkbara resultat, men medan Saturnus alltid försöker arbeta stadigt och pålitligt för att skapa hållfasta grunder som består, vill Uranus riva barriärer, tänka nytt och göra framsteg med hjälp av revolution och omvälvning. Det blir mycket damm och oväsen, helt klart, men där Uranus raserar gamla strukturer kan förhoppningsvis nya och bättre saker uppstå. Och när Saturnus stabiliserar något är det för att ge grogrund åt långsiktig utveckling, snarare än ett försök att återskapa det som varit. Om Uranus blir alltför destruktiv håller Saturnus honom tillbaka och om Saturnus klamrar sig fast alltför mycket i det förflutna tvingar Uranus honom att prova något nytt.

Annons

En rejäl dos romantik väntar

För många av oss blir detta en period då vi släpper taget om det som varit och börjar om, kanske inte för att vi vill – utan för att vi måste. Det blir mycket hårt arbete, men också ett väldigt bra resultat framöver. Kanske borde vi agera likadant lite oftare? Flexibla tankegångar och en vilja att prova nya saker är allt som behövs för att lyckas. Dessutom är Saturnus alltid mycket lättare att ha att göra med när han befinner sig i Vattumannen än i Stenbocken, mer av en vän och ett stöd än en motståndare och bromskloss. Nu är sådant som tidigare stått i vägen för utveckling borta och allt ser ut att vara möjligt. Men det bästa av allt är att Mars och Venus strålar samman under 2021. Förra året lyckades de inte mötas men i år håller de sig intill varandra i flera veckor under sommaren. Det är så verklig pånyttfödelse uppstår, när människor möts och börjar bygga på en framtid tillsammans.

Annons

2021 har med andra ord allt: möjligheter, innovationer, en chans att göra om och göra bättre och slutligen en rejäl dos romantik. Vi måste ta vara på allt som erbjuds – med öppen famn och utan farhågor.

Väduren

Din styrande planet Mars har nu tillbringat ett halvår i ditt tecken, något som är mycket ovanligt eftersom han vanligtvis rör sig genom ett tecken på ungefär sex veckor. Men att vara tillbakahållen under så lång tid har ändå inte varit uteslutande negativt för dig. Som 2020 såg ut var förmodligen att stanna hemmavid det bästa du och Mars kunde göra – för att vila, ladda batterierna och börja fundera över vad som ska hända härnäst. Men för att förverkliga dessa idéer och få livet i rullning igen krävs att Mars börjar röra på sig.

Lyckligtvis är det precis vad som händer under 2021. Han inleder året i Väduren men efter några dagar går han in i Oxen och under följande månader färdas han genom hela nedre delen av din horoskopkarta, för att sedan klättra mott toppen igen. Han avslutar året väldigt högt upp, nära framgångssektorn, som han når i början på 2022. Under färden höjer han såväl tempo som nivå, vilket innebär att du får motivation och framåtriktning igen och att det blir ett med flyt i tillvaron, även om du kanske måste vänta till nästa år för att kamma hem belöningarna. Det har du inget emot, för det du har saknat mest är att vara aktiv och 2021 har mycket av den varan att erbjuda. Dessutom behöver du inte trampa upp gamla fotspår eller återuppbygga det du hade förut.

Annons

Mycket av det du gör i år kommer ske på okänd mark, vilket medför sina egna utmaningar. Istället för att behöva kämpa mot den svåra duon Saturnus och Pluto, som under förra året, involverar sig Mars med Uranus, de oväntade förändringarnas planet. I början av året innebär detta nya fantastiska möjligheter för dig medan sommaren kommer med problem som du inte kunde förutse när du så ivrigt sa ja i januari. Men så ser livet ofta ut och du löser problemen så som du alltid gör: med den kombination av energi och initiativrikedom som kännetecknar dig.

Även i privatlivet är det här ett år då tillvaron utvecklas i rätt riktning, oavsett om det gäller en ny relation eller en redan befintlig som tappat lite styrfart. April och september ser ut att bli extra härliga och en väldigt speciell period under sommaren innehåller allt du kan önska dig och lite till. När året går mot sitt slut behöver du kanske stanna upp en stund och fundera över om du är redo för ett långsiktigt engagemang eller om ni ska låta förhållandet vara som det är. När tiden är inne kommer du fatta rätt beslut.

Annons

Det faktum att Mars tar sig fram så snabbt under 2021 innebär att det blir ett oerhört produktivt år för din karriär. Men försök inte göra allt på en gång. Ta tid på dig. Det kan också hända att du har problem kvar från förra året att hantera, något du behöver ha i åtanke. Dessa dyker troligen upp i januari och juni, med en viss genklang i oktober, men deras inverkan på dig avtar ju mer flyt du får. Ekonomiskt ser april och augusti ut att bli gynnsammast. Ett orosmoln i slutet av november är förmodligen inte så illavarslande som det först verkar – men håll dig till det du kan och undvik riskabelt slöseri, så blir allt bra.

Oxen

Det dominerande planetära skeendet under 2021 är en rad sammandrabbningar mellan Saturnus och Uranus. Eftersom Uranus befinner sig i ditt tecken och Saturnus i den översta sektorn på din horoskopkarta hamnar du mitt i frontlinjen. Allt det här året bär med sig kommer alltså att landa hos dig först, något som inte kan undvikas. I och med förra årets tumult och hur det fick dig att tänka över vad som verkligen är viktigt, känner du en stark vilja att återgå till en tillvaro som den såg ut förut.

Annons

Oavsett var Saturnus befinner sig försöker han alltid bidra med regelbundenhet och stabilitet, och när han är i den översta sektorn – den som handlar om samhällsposition, status och hur människor ser dig – kommer han vilja reparera det som trasats sönder, en process du gärna ger dig in i. Trygghet och säkerhet är Oxens kärnvärden och Saturnus pratar ditt språk. Men Uranus, som befinner sig i ditt tecken, vill det motsatta. Han menar att du måste röra på dig och inte göra samma sak i alla evighet – ibland måste du våga lite, ge dig ut i okänd terräng och ta risker. Eftersom förra året var så tumultartat att till och med du började fundera i nya banor angående framtiden, så blir 2021 det perfekta tillfället att påbörja det där nya livet. Du ska alltså inte luta dig mot det förgångna även om Saturnus får det att framstå som det enda vettiga. Han kommer givetvis att lägga fram ett ännu bättre erbjudande och sockra med allt sådant du är svag för, medan Uranus drar med dig framåt igen genom att visa hur omodernt allt det där är i vår nya värld som den ser ut efter Corona. Och så kommer dragkampen fortlöpa, ända tills de allra sista dagarna i december. Kanske har du fattat ett beslut vid det laget, eller åtminstone hittat en kompromiss som du kan leva med.

Annons

Privatlivet blir fantastiskt i år, ända från början. Januaris första veckor överraskar dig med intensitet och allt sker helt oväntat. Inte förrän i mitten av februari börjar du fundera på vad det är du gör och kanske sätter du upp några regler. Sen kastar du dig in i leken på nytt.

Höjdpunkten nås i juli och fram till oktober flyter allt på fint, men sen kommer tvivlen. Kanske är det nu relationen blir seriös, så du måste verkligen överväga vad du är beredd att acceptera och vad som inte är förhandlingsbart. Framåt nyår fattar du ett stort beslut men ångrar dig genast. Du behöver uppenbarligen tid på dig att tänka och ditt slutgiltiga besked låter vänta på sig till början av 2022.

Karriärmässigt är 2021 ett år med enorm potential. Jupiter befinner sig högst upp på din horoskopkarta, första och enda gången det här årtiondet, och som alltid för han med sig den sortens möjligheter som du inte bör blunda för. Ta chanserna medan du kan, för redan innan året är slut kommer det vara för sent. Ekonomiskt ser det ut att bli någon form av större omorganisation i juni eller juli, vilket inte bara stärker ditt bankkonto, utan ger dig också möjlighet till helt ny livsstil – något du har längtat efter länge.

Annons

Tvillingarna

Alla är vi som lyckligast när livet ger oss möjlighet att utnyttja våra förmågor på bästa sätt och för dig innebär det en livsstil i högt tempo med många järn i elden, Tvillingarnas särskilda talang är som bekant kreativitet och mental flexibilitet. Dessutom är det viktigt för dig att kombinera arbete och nöje – du behöver underhållning på samma sätt som du behöver mat och vatten. Men under 2021 har allt det roliga av någon anledning försvunnit, vilket verkligen inte är något du tar lätt på. Kanske drabbades du särskilt hårt av kaoset under 2020. Tidigare tyckte du om att satsa och ta risker, ibland vann du och ibland förlorade du, men hela tiden med vissheten om att något nytt och spännande skulle dyka upp. Möjligen blev insatserna förra året för höga och förlusterna större än du klarade av. Följden är att du under det nya årets början är väldigt försiktig, du anstränger dig för att varje drag du gör ska vara det rätta.

Annons

Du har tappat din äventyrslystnad och, framför allt, din humor. 2021 handlar främst om att återuppbygga ditt självförtroende, våga ta risker och hitta tillbaka till skrattet. Allt hänger ihop och det ena leder till det andra. Men hur ska det gå till? Kanske med hjälp av den allra enklaste metoden, som inledningsvis verkar väldigt riskabel men som faktiskt inte är det: förlita dig på turen och låt dig svepas med. Vart du än hamnar så är det på en ny plats och det i sig kommer räcka för att ge din kreativitet en vitamininjektion. Kanske behöver du en hårdare knuff i rätt riktning och i så fall har du tur, för årets förmörkelser inträffar både i ditt tecken och på motsatt sida himlavalvet – de kommer antingen hjälpa dig framåt vid rätt tillfälle, eller spärra av vissa vägar för att hindra dig från att hamna fel.

Du kommer fortfarande ha perioder när du tvivlar – en i februari, en runt din födelsedag och en till på hösten – men vid varje tillfälle får du möjlighet att tänka över det gör, stärka dig och sedan fortsätta med förnyad kraft och självförtroende. Årets förmörkelser förorsakar även vissa förändringar i ditt privatliv. Det kan hända att du kommer fram till att ett förhållande som du förut trodde skulle vara en stabil trygghet i svåra tider egentligen håller dig tillbaka. Det behöver lättas upp. Kanske kan du avlasta relationen lite genom att släppa taget om förväntningarna, eller den historia som ligger inbakad i den, för att istället skapa något som är luftigare, ljusare och roligare.

Annons

Särskilt lekfulla perioder är april och maj och några mer passionerade mellan augusti och november – då har ni framåtrörelse, starka känslor och mycket humor. Du sitter inte fast längre och det är bra. Yrkesmässigt ser det ljusast ut i februari och mars, men egentligen handlar det här året om att hitta en ny riktning snarare än att prestera – det får vänta till nästa år. Din ekonomiska situation ser ut att variera, men slutet av året kan bli oväntat gynnsamt. Vad det än är, ta chansen och förvalta den väl.

Kräftan

Det kanske är en märklig sak att påpeka i tider när tillvaron är begränsad för så många, men det du främst kommer upptäcka under 2021 är hur mycket frihet du har. De senaste tre åren har Saturnus befunnit sig i Stenbocken, det tecken som är beläget precis mitt emot ditt, och varje gång du har tagit ett initiativ har han dykt upp för att hålla dig tillbaka och signalerat att du inte kan göra vad du vill. Men nu har han flyttat på sig. Han har gått vidare och det kan du också göra. Livet kanske inte har exakt samma uppsättning möjligheter som tidigare, men nu har du åtminstone valmöjligheter och det känns underbart.

Annons

Alla som någon gång lyckats skaka av sig begränsningens bojor måste börja fundera över sin framtid och det gäller även dig – åt vilket håll ska du gå? Till hjälp har du den optimistiske Jupiter som tillbringar året i den sektor på din horskopkarta som handlar om just framtid, ekonomisk trygghet och att förverkliga sina planer och drömmar. Det kommer uppstå en del dispyter, främst med dig själv, kring vad du ville en gång i tiden och om det fortfarande är realistiskt eller om du helt enkelt ska släppa taget om de gamla drömmarna för att istället skapa nya. Ibland är det svårt att säga farväl till den person man alltid strävat efter att bli, även om det är en lång väg kvar. Det kan kännas som en sorts svek att låta den gamla fantasibilden förpassas till historien, men i själva verket är det en befrielse.

I juni inträffar en solförmörkelse som mycket väl kan vara signalen för ditt beslut – i så fall, ta ett djärvt steg framåt och blicka inte tillbaka. Din nyvunna frihet märks även i privatlivet. Om du inte har haft förmåga att låta ditt förhållande utvecklas som det normalt sett skulle ha gjort, utan hållits tillbaka av omständigheter som du inte kunnat påverka, så befrias du från allt det i år. Du kan låta relationen andas igen, båda får det utrymme ni behöver och nya planer kan smidas. Det handlar inte om separation, såvida det inte är vad du vill, utan om nya förhållningssätt gentemot varandra. Det kan låta lite torrt, men året bär också med sig mycket känslomässig värme, speciellt efter midsommarens förmörkelse. Som tur är hindrar ditt sunda förnuft allt att gå för långt – du har precis återvunnit din frihet och kommer vara väldigt försiktig med allt som kan tänkas sätta den på spel igen. Du har läget under kontroll, på dina villkor.

Annons

Karriären ser ut att tuffa på framåt snarare än uppåt. Du har befunnit dig tillräckligt länge på samma plats och bevisat att du gör ett bra jobb, men kanske vill du inte ägna dig åt samma sak längre. Det är dags att hitta något nytt. Bästa perioden är sannolikt februari och i maj eller juni, men var beredd på några felsteg. Möjligen är det inte förrän i slutet av året som du hittar något som verkligen passar dig. De kortsiktiga finanserna behöver nog lite uppsikt, men de långsiktiga ser mycket gynnsamma ut – så du kan lugnt planera för framtiden.

Lejonet

Skulle du välja att vara lycklig eller framgångsrik? Självfallet både och, men om inte det går, hur skulle du helst se att proportionerna såg ut? Hälften av varje eller någon mer noggrant uträknad procentsats? Tanken i sig är helt befängd, ändå handlar det här året om precis det – att hitta en fungerande balans mellan arbete och privatliv. Det verkar som att framsteg inom det ena området bara kan ske med hjälpa av uppoffringar i det andra och det blir väldigt svårt för dig att avgöra vad som väger tyngst.

Annons

Det kan också vara så att du måste göra förändringar inom båda områdena, fast utan lika många valmöjligheter som du hade förut. Istället för friheten att välja vad du vill göra, och hur, så kanske du måste välja mellan enbart en eller två väldigt begränsade alternativ. Tanken på att åstadkomma mer med mindre tilltalar dig inte alls. Kanske känner du att bästa sättet att hantera läget är att låta allt vara som det är och inte göra någonting alls, men du har kraftfulla planeter i såväl arbets- som relationssektorn på din horoskopkarta och de manar hela tiden på dig att agera – du har inget annat val än att ta det som erbjuds och försöka vända det till din fördel.

De största förändringarna sker i dina privata relationer. Du har inte känt av Saturnus påverkan i den här delen av din horoskopkarta sedan 1990-talet och du har förändrats en hel del sedan dess. Han bidrar med stabilitet i förhållanden som är utstakade och stadiga, men kan också tynga ner de kärleksrelationer som fortfarande är i sin linda genom att hålla dem tillbaka när de behöver rörelsefrihet för att hitta sin rätta nivå. Saturnus kommer alltså addera en obekant känsla av seriositet och ansvar till ditt förhållande. Tidigare har du kanske kunnat fatta beslut i vetskap att ditt förhållande kunde anpassas efter vilka förändringar som helst, eller att du kunde ta med förhållandet oavsett vart du begav dig. Nu arbetar Saturnus för att förankra relationen, hålla den på plats, vilket gör det svårare för dig att fatta spontana beslut. Detta kan vara antingen positivt eller negativt, men oavsett något du måste ha i åtanke och så kommer det förbli i två år framöver.

Annons

Det finns renodlat goda influenser här också, för Jupiter – utvecklingens planet – befinner sig även han i samma sektor under hela 2021. Om du har en etablerad relation och är redo att tänka riktigt långsiktigt, så kan det här vara rätta tillfället. Medan Jupiter och Saturnus bearbetar ditt privatliv så fortsätter Uranus att verka för spännande, men krävande, karriärmöjligheter. Det finns flera uppslag, men det i början på juli kan vara ett sånt när du helt enkelt bara måste blunda och hoppas på att du fattar rätt beslut. Om du av någon anledning missar den chansen så inträffar en månförmörkelse i november som kommer visa vad du ska göra. Rent ekonomiskt ska du ta det försiktigt i år, stora utgifter i mars är inte den där investeringen för framtiden som du intalar dig – det är helt enkelt bara vanlig njutning.

Jungfrun

Under 2020 var du ett av de få tecknen som frodades mitt i allt tumult. Det kan bero på att du av naturen är försiktig och anpassningsbar, men också för att du är bra på det småskaliga, vilket innebär att till och med minsta tänkbara arena fungerar för dig. I år ligger fokus på att göra det du gör, fast mer och större. Göra mer, men utan att ge avkall på den detaljkänslighet och det personliga engagemang som kännetecknar dig. Självklart finns det gränser för den här expansionen – du är en människa och inte en fabrik – men framåt slutet av året borde allt rulla på fint, du trivs med det du gör och får uppskattning för dina insatser. Den sortens uppskattning är av stor betydelse, för om det är något som tynger dig i år, så är det den konstanta oron över att du kanske inte ägnar dig åt rätt sak.

Annons

Lite dovt mullrande från de tunga planeterna i bakgrunden på din horoskopkarta antyder någon sorts motivationskris. Rör du dig i rätt riktning eller har du gjort något misstag? Gör du saker av rätt anledningar eller tar du bara den enkla vägen fast du egentligen borde göra något mer utmanande? Nej, du är på rätt väg. Men för att maximera din potential behöver du kanske en ny miljö där du får utrymme att växa. Det här gäller inte bara ditt arbete, utan också ditt privatliv.

Årets förmörkelser – högts upp och längst ner på din horoskopkarta – är perfekt belägna för att åstadkomma precis det, vilket bidrar. Men som med alla förmörkelser kan det de för med sig vara oväntat och deras omedelbara favörer svårupptäckta. Oavsett så är de förmånliga för dig i långa loppet, så kämpa inte emot, även om de ruckar på dina rutiner. Allt kommer lösa sig.

Dina privata relationer ser ut att bli lite lugnare i år jämfört med 2020 – men inte mindre njutbara. Förra året hade Jupiter och Pluto ett explosivt möte i kärlekssektorn på din karta, något som lyste upp ditt kärleksliv, men samtidigt var Saturnus i närheten vilket höll dig tillbaka. Blandningen av passion och förnekelse ökade garanterat trycket, men i slutändan blev du bara frustrerad. I år har både Jupiter och Saturnus rört sig vidare, så nu kan du välja tempo helt själv och det känns mycket bättre. Om du inte har något förhållande har Venus en klassisk liten romans i bakfickan som sträcker sig över hela året – ni umgås på våren, glider isär under sommaren, fast ingen riktigt kan förklara varför, och återförenas igen när året går mot sitt slut.

Annons

Om du siktar på att avancera i karriären måste du som vanligt agera i rätt tid. Slutet av mars och början på april ser ut att vara en gynnsam period och du får ytterligare några planetära knuffar i maj och juni som hjälper dig att hamna rätt. Väl framme på nästa nivå kanske du behöver stanna till ett tag för att vänja dig vid din nya roll, istället för att försöka rusa upp för ännu en trappa. Ekonomin ser bra ut under våren men kanske lite svajigare under hösten. Oroa dig inte, ditt ordningssinne löser allt.

Vågen

2021 kommer bli ditt bästa år på länge. Inte bara bättre än förra året – vilket nog inte är så svårt – utan verkligen, verkligen bra. Varför? För att din styrande planet Venus rör sig snabbt och fritt under nästan hela året.

Inledningsvis färdas hon genom de relationsrelaterade sektorerna av din horoskopkarta, för att sedan gå vidare uppåt och genom framgångssektorn. I augusti susar hon genom ditt tecken innan hon faktiskt sluter cirkeln och har färdats hela himlavalvet runt. Först när året går mot sitt slut saktar hon ner och du speglar hennes rörelsemönster: lätt, graciöst, nästan svävande och definitivt utan att fastna eller älta. Så ser också Vågens ideal ut, att kunna dansa sig genom livet – och nu var det ett tag sen sist du kunde göra det. I år kan du.

Annons

Som grädde på moset befinner sig Jupiter i horoskopkartans mest uttrycksfulla och njutbara sektor, där han verkligen kan hjälpa dig att nå framgång i allt du gör och samtidigt ha roligt. Förutom under några veckor på sommaren så håller han sig på plats hela året, vilket innebär att närhelst du behöver stärka ditt självförtroende eller få lite mer flyt, så finns Jupiter där till din undsättning. Försäkra dig om att Vågens berömda förmåga att se till båda sidor i ett resonemang inte håller dig tillbaka. Visserligen stämmer det att man inte bara ska leva för stunden, utan att vi också måste tänka långsiktigt, men det här året är så speciellt att det du gör nu även lägger grunden för en bättre framtid. Det går alltså inte att misslyckas.

I år frodas också kärlekslivet. Venus och Mars, de eviga älskarna, sammanstrålar i mitten på sommaren och de år när det händer har alltid potential att föda nya romanser. Den här gången sker det inte på arbetet utan i ditt sociala liv och scenariot är sannolikt det enklast möjliga: någon som redan finns i din bekantskapskrets bjuder ut dig på en date och sedan utvecklas allt därifrån. Inga komplicerade intriger eller hemliga affärer, bara två människor som trivs i varandras sällskap. Bandet mellan er stärks i september och oktober, vilket du tycker om, men gör inget som inverkar på den känsla av frihet och rörlighet som gör det här året så speciellt. Om det är en verkligt seriös relation du vill ha, så kan det vänta till 2022.

Annons

Med Jupiters assistans längs vägen borde yrkesmässiga framsteg inte vara särskilt otänkbara i år. Som Våg väljer du ofta positioner med tydliga riktlinjer att följa, men nu är det läge att bli mer kreativ och entreprenörsmässig. Har du en idé du verkligen tror på så ska du stå för den, sälja in den och göra den till en succé. Det är precis det Jupiter är till för!

Början på året är bäst och i juni eller juni kan du få någon form av erkännande för dina ansträngningar. Ekonomiskt går kurvan spikrakt uppåt genom hela året, med november som gynnsammaste månaden.

Skorpionen

Något som är väldigt karaktäristiskt för skorpioner är att göra en sak i det offentliga, och en helt annan när ingen ser. Inte av oärlighet, utan för att du vill hålla vissa delar av livet privat – och så vill du att det ska förbli. Just den splittringen mellan offentligt/privat blir en av nyckelfaktorerna under 2021.

Din styrande planet Mars tillbringar nästan hela året precis ovanför horisonten på din horoskopkarta, alltså där folk kan se dig. Detta brukar innebära massor av hårt arbete, men också framgångar när alla ansträngningar du gjort under flera månader äntligen ger resultat – och profit. Om du inte bara vill vara framgångsrik utan dessutom ha en livsstil som matchar, så är bästa tillfället när Mars befinner sig i högläge. Det ser bra ut och det känns bra – ett fantastiskt utgångsläge som du verkligen förtjänar. Men längre ner i botten av din karta infinner sig nu nya och starka energier.

Annons

Saturnus är på besök och kommer stanna de två kommande åren. Saturnus tyngd, inflytande och känsla av mening är något du kan relatera till – hans närvaro i den delen av horoskopkartan betyder att du lägger en helt ny grund för en avlägsen framtid. Du planerar inte bara för året som kommer, utan funderar också på var du vill befinna dig om tio eller till och med tjugo år – även rent geografiskt. Ska du bo i villa eller lägenhet, flytta till en ny stad eller kanske ett nytt land? Framför allt tänker du på dina vänner och din familj, de människor som verkligen betyder något för dig. Det är en diger uppgift, men du måste ha allt detta i åtanke samtidigt som du briljerar i de mer offentliga delarna av livet, vilket kräver mycket energi. I år har du den energin. Om du ändå skulle tröttna senare under året kan du trösta dig med att Mars återvänder till ditt tecken under november och december för att ladda dina batterier.

Annons

Under 2021 kan inget stoppa dig. Eftersom du har så mycket annat på gång kan det hända att privatlivet hamnar lite i skymundan i år. Om en befintlig relation redan har känts lite spänd, så kan dispyter som legat dolda under ytan blomma upp i februari och juni. I slutet av året kanske du kan konstatera var förhållandets gränser verkligen går och du gör bäst i att inte testa dem. I maj och början på oktober får du några fina stunder då ni är lyckliga tillsammans med nyväckt tro på en gemensam framtid. Skorpioner som är singlar kan bli involverade i en affär på jobbet – men räcker tiden till? Du kanske har för mycket att göra och helt enkelt är mer intresserad av andra saker.

När Mars befinner så högt upp under en så stor del av året är din karriärmässiga framgång i det närmaste garanterad. Men efter att ha ansträngt dig så hårt för att nå toppen, kan det verka en smula förvånande att du genast vill rusa vidare med nya projekt. Så mycket att göra, så lite tid! Rent ekonomiskt kommer årets förmörkelser ge dig de pengar som behövs att finansiera de stora projekten du är involverad i. Siffrorna kan se oroväckande ut, men du behöver inte oroa dig.

Annons

Skytten

Mötet mellan Jupiter och Saturnus precis i slutet av 2020 kommer som en befrielse för dig. Under hela förra året befann sig din styrande planet Jupiter på ett sälle där han inte ville vara, det vill säga i ett tecken där han inte kunde ge uttryck för sin kraft på rätt sätt och Saturnus höll honom hela tiden i schack. Hela året fick du vänta på någon sorts slutgiltig uppgörelse, eller beslut, precis som de två planeterna. Det gick inte att gå vidare innan allt klarades upp, så när de äntligen möttes i december blev det en enorm lättad. Väntan är över och du är redo för en nystart. Den nya era som mötet signalerar har tjugo år på sig att visa sina styrkor, så det är inget du behöver lägga tankekraft på i nuläget. Värt att notera är dock att mötet äger rum i ett lufttecken, vilket ger gott om syre till ditt teckens eldsflammor. De kommande tjugo åren blir helt enkelt mycket enklare för dig än det decennium som just har avslutats. Ta till dig det!

Annons

Befriad från Saturnus grepp skyndar Jupiter vidare så fort han kan under 2021 och i en del av himlavalvet som han tycker om. Tillvaron får flyt och andas en optimism och framåtrörelse som du verkligen har saknat. Du känner att du kan åstadkomma bra saker. Det bästa av allt är att det inträffar såväl sol- som månförmörkelser i Skytten i år. Förmörkelser innebär alltid oanade möjligheter och du kan påbörja nya kapitel i livet. De för också med sig saker du aldrig kunnat förutse, sådant du aldrig hade kunnat åstadkomma helt på egen hand. Rena turen, skulle många säga. Men faktum är att förmörkelserna är schemalagda, precis som allt annat i solsystemet – och i år är det din tur. Var redo.

Även i privatlivet finns fullt av fantastiska möjligheter. Om du söker en genuint meningsfull relation, där du kan ge uttryck för helt nya sidor av dig själv och skapa en framtid tillsammans med någon verkligt speciell, så kan det här året mycket väl vara rätt tidpunkt. Det beror återigen på förmörkelserna och de förändringar som uppstår. Du har alltid vetat att om du ska träffa den rätte, måste du vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Den senaste tiden så har ju ingen kunnat resa eller förflytta sig på samma sätt som förut, men nu går det. Det finns några starka romantiska indikationer under mitten av året och i den delen av horoskopkartan som handlar om avlägsna platser – kanske en ny relation som börjar spira på en romantisk plats? Eller är det bara Skytten i dig som förälskar sig i tanken på att kunna resa igen? Kanske både och.

Annons

Att ta sig framåt och uppåt rent yrkesmässigt borde inte vara så svårt, men sker det i rätt riktning? Har du valt rätt? I oktober ser du ut att börja tvivla. Om du verkligen tror att du har begått ett misstag så kommer du vidare med hjälp av förmörkelsen i december. Finansiellt får du en sällsynt möjlighet i slutet av året, men det kan hända att du tackar nej. Som alltid finns det andra aspekter än den ekonomiska att ta hänsyn till och det är de som är viktigast för dig.

Stenbocken

När 2021 inleds har din styrande planet Saturnus precis lämnat Stenbocken och rört sig vidare till Vattumannen. Efter tre år med honom i ditt tecken kommer livet kännas märkligt, ungefär som att göra något för första gången utan en lärare som hela tiden rättar dig. Du har säkert lärt dig all teori och klarat proven, men att omsätta kunskapen till situationer i verkliga livet kan vara något helt annat. Saturnus är den som bestämmer regler och förhållningssätt för hur du lever – hans krav är mycket höga och det är därför du driver på dig själv så hårt. Inget annat tecken arbetar så hårt som du. Men efter tre års intensiv träning, när du haft massor av tid att tänka på vem du är, vad du vill och hur du ska nå de mål du har satt upp, infinner sig plötsligt en tillvaro där inget riktigt är som det ska.

Annons

Förra årets linjering mellan Saturnus och Pluto, den stora omvälvaren, har inte bara förändrat dig, utan hela världen. Den regelbok du studerade så flitigt gäller alltså inte längre. Under större delen av året kommer Uranus, den revolutionära planeten, uppmuntra dig till frigörelse från Saturnus gamla tankegångar och att följa dina drömmar och intuitioner. Det lockar till viss del, men du vet att du aldrig skulle kunna leva ett totalt ostrukturerat liv eller utan mål att arbeta för. Men om du inte tillåter dig själv att prova nya saker nu, när ska du då göra det? Det finns många nya idéer i omlopp just nu, vissa blir säkert inte särskilt långlivade men några kommer garanterat att vara allmängods inom kort och varför inte passa på att bli en del av en växande trend? Någonstans mitt emellan ett defensivt nej till allt och ett vidöppet ja till allt och lite till, finns en sorts kompromiss: nya influenser tas emot, men under vaksamhet och kontroll.

Annons

Din huvuduppgift i år blir att hitta fram till den kompromissen och placera dig där. Den ligger förmodligen längre bort än du kan föreställa dig, så var inte rädd för att ta riktigt stora kliv: det är lättare att gå lite för långt och sedan ta några steg tillbaka, än tvärtom.

Privatlivet kan mycket väl spela in i den här ommöbleringen av ditt liv och dina mål. En ny relation i april, med någon vars åsikter och preferenser är helt skilda från dina egna, kan vara det perfekta utgångsläget för att ta till dig de nya influenserna. Förhållandet kan förändra er båda två och även om det inte håller, så lär du dig mycket. Bråket som uppstår i juni är inget att oroa sig för, relationen växer sig bara starkare.

I yrkeslivet är det viktigt att du lösgör dig helt från det som varit. Kanske blir du lockad av att sikta på något nytt men utan att släppa taget om det gamla, fast då ska du tänka om. Förhoppningsvis kan årets förmörkelser i juni och december hjälpa dig att bryta upp.

Annons

Ekonomiskt ser det ut att bli ett väldigt bra år – och eftersom vinsten kommer från nya vågspel snarare än gamla investeringar, borde du förvissas om att du är på rätt väg.

Vattumannen

När det bara är två veckor kvar på 2020 går Saturnus in i ditt tecken och han stannar där i två år. Detta är lika viktigt som ovanligt – senast ha befann sig där var under tidigt 1990-tal. Oavsett hur gammal du är eller vad du gör i livet, så är Saturnus närvaro i ditt tecken av stor betydelse. Det är då milstolparna uppstår, du betraktar din livsresa hittills och funderar över hur långt du har kvar att gå.

Saturnus tenderar att förtäta såväl dig som din livsstil – alla de där överflödiga sakerna du egentligen inte behöver kastas bort och det som bevaras utgör grundkärnan för din framtid. Ungefär som att gå till gymmet: du tappar kilon, men får förnyad styrka och uthållighet. Det är inte så trist som det kan låta, för Saturnus är en av dina styrande planeter och att ha en av dem i ditt eget tecken resulterar alltid i att du hamnar i fas med dig själv. Du gör det du är ämnad för, istället för att bara följa med strömmen. Det har ändå aldrig varit Vattumannens grej. Du är känd för att gå din egen väg och den självständigheten kommer från din andra styrande planet, Uranus.

Annons

I år kan detta ge upphov till lite svårigheter, för de här två potenta planeterna befinner sig i en knepig vinkel gentemot varandra och deras konflikt varar året ut. Detta gäller alltså även dig – mestadels en konflikt med dig själv. Å enda sidan har du Saturnus rättvisa och logiska tankesätt, ständigt med konsekvenserna av ditt handlande och allas väl i åtanke. Å andra sidan har du Uranus radikala och okonventionella sida, tron på att total och plötslig förändring är enda sättet att utvecklas och att dina idéer måste få gehör, oavsett vad alla andra tycker. Den här konflikten kan inte lösas på några minuter och den slutgiltiga uppgörelsen mellan Saturnus och Uranus inträffar inte förrän under de sista veckorna i december. Men när du väl kommer fram till ett svar kan du vara säker på att det är det rätta, noga genomtänkt och väl underbyggt. Saturnus ser till att oavsett vilken väg du tar, så kommer du vara stark nog för att klara av dess prövningar och Uranus borgar för att den är tillräckligt annorlunda jämfört med allt du gjort förut, så du verkligen sticker ut från mängden.

Annons

I privatlivet däremot kommer allt flyta på fint, nästan helt utan bekymmer. Venus och Mars befinner sig tillsammans i relationssektorn på din horoskopkarta och årets förmörkelser sätter fokus på de områden som handlar om drömmar och förhoppningar inför framtiden. Oavsett om du är singel, precis har träffat någon eller har ett långvarigt förhållande, så är det nu allt utvecklas till nästa nivå. Oavsett relationsstatus och vad du vill få ut av den så är sannolikheten hög att det blir som du vill. Bättre än så kan det knappast bli.

Yrkesmässigt kan det här bli ett av dina bästa år någonsin. Jupiter befinner sig i ditt tecken för att hjälpa till med nya projekt och ger dig nästan obegränsad energi. Det finns tydliga indikationer på framgång i slutet av året som gör allt hårt arbete mödan värd. De ekonomiska höjdpunkterna inträffar i maj och juni medan augusti kan bli lite svagare.

Fiskarna

För en utomstående betraktare kan det verka som du inte är särskilt aktiv under 2021, men inget kunder vara mer fel. Du kanske inte jobbar på att återställa allt som det var innan 2020, eller bygger upp en ny karriär, men du ligger inte på latsidan. Ditt tecken lär sig tidigt i livet att det bästa sättet att utvecklas är att låta sig svepas med i samtidens strömningar, lite som fiskar i ett vattendrag. Efter förra årets restriktioner och tumult skapar omvärldens frisläppta energier, som hållits tillbaka så länge, rena flodvågor av förnyad aktivitet – något som omformar allas våra liv. Det uppstår nya möjligheter som vi aldrig har kunnat föreställa oss, och för dig som tillhör det mest anpassningsbara tecknet är detta bra. Du har en förmåga att tränga dig igenom de allra mest finmaskiga nät och att tillvarata minsta lilla tillfälle.

Annons

Någon gång under årets virvlande ocean av förändringar kommer du hitta exakt det du har letat efter. Men det är också ett år då du ska vila och återhämta dig, för nästa år – 2022 – kommer bli oerhört avgörande. Det utgör nämligen inledningen på en viktig fas i ditt liv, vilket innebär att det här året – 2021 – ger utrymme för eftertanke och förberedelse. Nu måste du få tid för dig själv utan att behöva låtsas vara någon du inte är. Återbesök gamla favoritplatser och hälsa på gamla favoritmänniskor. Det kanske är dags att säga hej då till några av dem – du kommer märka direkt om det är så. Allt det här kanske låter som slöseri på tid, men det är det verkligen inte. Det är både nödvändigt och känslomässigt utvecklande – så lägg din energi på här.

Vad gäller dina åtaganden i den yttre världen kan du låta tidens strömningar göra jobbet åt dig. Rent privat är det sannolikt inte läge för känslomässiga investeringar eller att inleda en ny relation. Åtminstone inte en seriös sådan. En förnyad kontakt med någon från ditt förflutna ger en tillfredsställande blandning av välbekant och intimt – varmt, men inte krävande. Ni känner varandra väl, så det finns inga vassa kanter att slipa ner. Under årets andra hälft kan det uppstå stunder då ni kommer varandra riktigt nära, men ni är båda tillräckligt smarta för att känna igen varningstecknen så ni varvar ner innan allt blir för komplicerat. Precis som mycket annat i år blir detta mer av ett kärt farväl än ett nytt engagemang med sikte på framtiden.

Annons

Dina yrkesmässiga förutsättningar är lysande i år. Under några veckor i maj och juni ger Jupiter en föraning om en ljus framtid, men samtidigt signalerar en förmörkelse högst upp på din horoskopkarta att du förmodligen har kommit så långt du kan i din nuvarande position. Alltså behöver du gå vidare, men innan du ens har haft tid att tänka på det inträffar en till förmörkelse som lyfter dig och knuffar på. En tredje förmörkelse i slutet av året öppnar dörren till en helt ny karriär för dig – ett resultat av rent flyt: Fiskarnas strategi att låta sig svepas med till rätt plats fungerar uppenbarligen för dig.

Ekonomisk ser året ut att börja bra för att sedan bara bli bättre – vad mer kan du önska dig?

Annons