Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets horoskop 2016!

21 dec, 2015 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Plötsligt händer det! 2016 är året då du möter en snygg främling, får drömjobbet och oväntat vinner på triss. Eller? Lita på ELLEs astrolog Bernard Fitzwalter, han brukar inte ha fel.

Av Bernard Fitzwalter

2016 blir ett år att njuta av! För att förstå 2016 måste vi betrakta det i ett större sammanhang. Precis som årstiderna kommer och går, har också planeterna sina cykler, fast här rör det sig snarare om decennier än kvartal. Förloppet mellan cyklerna ligger till grund för allas vår livsrytm. För närvarande befinner sig flera av dem i samma stadium, med ungefär tre fjärdedelar avklarade, vilket ger det här året en distinkt prägel. I den årsbaserade cykeln har tre fjärdedelar gått när sommaren går mot sitt slut – när det är dags att ta hand om skörden, plocka frukterna och göra vinet. 2016 blir just så eftersom de cykler som påbörjades runt år 2000, plus några från sent 1980-tal, kommer att ha sitt slut i början på 2020-talet. Det som utvecklats under dessa perioder är nu redo att avnjutas.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Men som alltid måste en del viktiga beslut -fattas. Är det rätt läge för frukterna att plockas? Skulle ytterligare några veckor göra skörden ännu bättre eller kommer det första höstregnet att förstöra allt? Om du har lagt ner mycket tid och kraft på att lyckas med något bör du fundera över ifall du ska ta det ännu längre eller om du kanske helt enkelt ska nöja dig med det du har och luta dig tillbaka.

Under mitten av året uppstår det en tydlig paus i och med att Mars tappar fart och stannar till. Det är nu du ska se över var du befinner dig, hur långt du har kommit och vilka beslut som behöver fattas kring vad du ska hålla fast vid och vad du ska släppa.

Mot slutet av sommaren får Mars upp farten igen, och Jupiter går in i Vågen. Då infinner sig pånyttfödd entusiasm och stärkt självförtroende – du verkar nöjd med de beslut du har fattat.

Mot slutet av året går de yttre planeterna åter-igen i linje med varandra, men denna gång i ett nytt mönster och det blir tydligt att stämningen förändras. Även i de vidare cyklerna ingår dessa mönster i slutfasen av en period, vilket kommer att bli än mer tydligt under 2017. Men det finns ingen anledning att stressa: 2016 är ett år ämnat för nöjen och festligheter och handlar mycket mer om var du befinner dig än var du har varit eller vart du hoppas på att gå. Lev i nuet.

Annons

 

VÄDUREN 21/3–19/4

2016 är ett år då karriären och din bild utåt kommer gå före allt. Är du en klassisk energisk och ambitiös Vädur är detta inget som bekymrar dig. Det här är också ett år då du begrundar det du gör och exakt vart du vill ta din karriär. I maj och juni börjar du fundera över framtiden. En Vädur lever ofta för stunden men den här gången funderar du över var du kommer att befinna dig i slutet på decenniet, kanske till och med ännu längre fram i tiden. Det här är en helt ny sida hos dig – men så kommer du också att ställas inför ett helt nytt val under sommaren. Det är av privat karaktär och har att göra med en väg som alltid varit utstakad för dig men som du hittills har undvikit. Du inser nu att om du ska ta den vägen, så bör det inte dröja alltför länge. Du funderar över vad detta kommer att innebära, vad du kommer att få och vad det kommer att kosta dig; som vanligt kommer du att ge allt eller inget. Det verkar dock som att du vill – och mot slutet av året, när du väl har bestämt dig, kommer inget att hålla dig tillbaka.

Annons

Kärlek: Dina privata relationer ser stabilare ut nu än under 2015. Kärleks-planeterna Venus och Mars har mycket kontakt, ändå verkar det som om det är din partner som tar flest initiativ. Kanske beror det på att du riktar din uppmärksamhet åt ett annat håll. Det uppstår en avgörande situation i slutet av maj – en sorts ultimatum – där du måste ta ställning till relationens framtid och hur mycket du är beredd att satsa. Allt detta är en del av de inre stridigheterna som sommaren för med sig och de kommer inte att vara lätta att hantera, men betryggande nog kommer Venus och Mars att stå som närmast när 2016 går mot sitt slut.

Karriär: Dina karriärmöjligheter ser bättre och bättre ut och det du ska hålla fokus på är att få kontroll över situationen. Den bästa perioden är september till november, med en höjdpunkt i oktober som kan ta dig längre än du någonsin kunnat drömma om. Ekonomin förbättras efter en skakig inledning på året: under maj kan det se osäkert ut, men december blir spektakulär.

Väduren smycke

Smycke Väduren, Thomas Sabo (reklamlänk)

 

OXEN 20/4–20/5

Du kommer att röra dig framåt i jämn takt under hela 2016. När du ser tillbaka, i slutet av året, inser du hur långt du har kommit. Dessutom gör du allt detta på eget initiativ i stället för att vänta på yttre omständigheter. Alltför ofta har du sett förändringar som något som ska motstås snarare än omfamnas, vilket har inneburit att omvärlden gått framåt medan du har hamnat på efterkälken. Den här gången kommer du inte att låta det ske. Och någon gång i början på juni kommer det att märkas en tydlig skillnad. Du går från att ha varit en följare till att bli en ledare. Det här blir ett enormt steg framåt, och även om du kanske är för upptagen för att notera det under tiden, så kommer de som känner dig väl att tydligt märka av din förändring. I stället för att göra det du kan med vad som erbjuds kommer du att be om det du vill ha och förvänta dig att få det. Det handlar helt enkelt om självförtroende och att ha tydliga mål. Under årets andra halva är du ostoppbar. Faktum är att du kommer gå om alla andra, och inte förrän i början på 2017 lugnar du ner dig och låter de andra komma i kapp.

Annons

Kärlek: Eftersom årets solförmörkelser inträffar inom kärlekssektorn av din horoskopkarta, i mars och september, kommer du att ta stora kliv framåt även i privatlivet. De här omisskännliga astrologiska indikatorerna för alltid med sig nya möjligheter som ligger totalt utanför din egen agenda, men som ändå dyker upp vid exakt rätt tillfällen. Den första förmörkelsen, på våren, öppnar en ny social umgängeskrets för dig, och dina vyer vidgas. Sannolikt träffar du någon ny veckan därpå, och vänskapen utvecklas under sommaren, men det är inte förrän höstens förmörkelse inträffar som relationen fördjupas till något mer personligt och intimt. Det här är mer än en flyktig affär, ni har båda en känsla av att det var meningen att ni skulle träffas och att ert förhållande kan vara början på en ny framtid tillsammans. Du får känslan av att ditt liv har tagit en ny riktning. Vilket annat år som helst skulle du ha blivit förvirrad, men med ditt förnyade självförtroende ser du på framtiden med tillförsikt.

Annons

Karriär: Den största utvecklingen rent karriärmässigt sker i november och december. Du kommer att se fram emot en ny tillvaro, annorlunda jämfört med vad du en gång hade föreställt dig. Du inser att du inte kan nå det ena utan att släppa taget om det andra, så du släpper helt taget om det som varit – ett mycket modigt beslut. Ekonomiskt ser det bäst ut under juni och augusti. I november kan det bli lite kärvt, men med facit i hand kommer det att vara värt det.

Oxen smycke

Smycke Oxen, Thomas Sabo (reklamlänk)

 

TVILLINGARNA 21/5–20/6

2016 blir det viktigt att inte tappa fart. Det kommer att uppstå flera tillfällen då du befinner dig i en typ av situation som du trodde hörde till det förflutna och som du sedan måste lägga tid på att ta dig ur. I dessa situationer kommer det som drar dig tillbaka vara något påtagligt och praktiskt, till exempel ett åtagande som inte är fullgjort. De bakomliggande orsakerna är alltid personliga och känslomässiga och det är därför du har svårt att dra dig undan. Dessutom befinner sig inte de planeter som är drivande under 2016 i ditt tecken, utan på helt motsatt sida av himlavalvet. När detta projiceras på de personliga dilemman som fortsätter att hålla dig tillbaka, innebär det att din chans kommer när andra väljer att släppa taget om dig.

Annons

Kärlek: Privat uppstår stunder då du känner dig tillbaka- hållen. Det som framstår som enkla sociala åtaganden krockar med förväntningar från familj och vänner. I april återupptar du en gammal relation – intentionen är vänskaplig, men du märker att det ni en gång hade fortfarande är brännhett. Det uppstår ytterligare ett tillfälle i sommar då du kan bli pressad av folk runtomkring dig att acceptera något du tidigare har motsatt dig. Först i juli kan du vara helt ärlig och svara uppriktigt. Lyckligtvis blir det en förändring i september när Jupiter går in i din kärlekssektor. Det kan bli början på en ny kärleksaffär eller en helt ny fas i en befintlig relation. Oavsett vilket så innebär det en  lycklig period för dig och du upplever att förhållandet förbättrar framtidsutsikterna. Det uppstår en liten svacka i slutet av november när du befarar att allt kan gå fel, men du tar dig ur den utan problem. Stärkta av det kan ni mot slutet av året bestämma er för att ta förhållandet ytterligare ett steg framåt, redo för 2017.

Annons

Karriär: Yrkesmässigt är den bästa tiden mars, när en solförmörkelse i toppen av din horoskopkarta medför en oemotståndlig möjlighet som du genast nappar på. Det är precis vad du alltid har velat, men precis som förut kommer du trots viljan att axla den nya rollen känna att du dras tillbaka av den gamla. I juli börjar du göra stora framsteg. Ekonomiskt ser det ljusast ut i juni, juli och oktober. I september kan det finnas möjlighet till en stor investering.

Tvillingarna smycke

Smycke Tvillingarna, Thomas Sabo (reklamlänk)

 

KRÄFTAN 21/6–22/7

Om livet som det ser ut nu inte ger dig det du önskar är det dags att göra något åt det. Hela 2016 kommer du att fundera över din sysselsättning och undra hur de projekt som en gång inspirerade dig har blivit tråkiga rutiner. Men inget av det här är ditt fel. När du påbörjade din nuvarande bana gjorde du det med de bästa intentioner. Det som sedan hände är att höga ideal fick stå tillbaka för att spara tid eller pengar. Du höll fast vid dina principer och gjorde ditt bästa, men till slut började du göra det ingen annan ville och det blev slitsamt. I juni tar du ett steg tillbaka och betraktar allt du har gjort. Du begrundar också vad du kan förvänta dig av framtiden. Du kanske bestämmer dig för att du vill fortsätta, för du tror fortfarande att du kan åstadkomma det du har föresatt dig. Eller så kommer du fram till att du gjort allt du kunnat och att du vill ha förändring. Det uppstår ett naturligt avbrott i de planetära cyklerna och valet är ditt. Händelser i september kan göra ditt beslut oåterkalleligt, så du har ungefär tre månader på dig att fundera.

Annons

Kärlek: Ditt privatliv inleds med en intensiv period i januari och februari. Sedan börjar du grubbla över om det verkligen är vad du vill. Kanske är relationen lite endimensionell och du vill få det att fungera på mer än ett plan. Om du lyckas med det, skulle det förändra förhållandets temperament och reducera spänningen och passionen? Återigen måste du ställa det du har mot det du vill ha och försöka komma fram till om utgången är värd priset. I mars kommer du att känna dig förvissad om att du fattat rätt beslut, och juni blir också en bra månad.

Karriär: Karriärmässigt beror framgångarna på de val du gör i juni och september. Vad du än bestämmer dig för så kommer du att känna dig mer produktiv under årets andra hälft, förmodligen för att du har ett tydligt mål. Slutet på året blir utmärkt. Ekonomiskt är de bästa månaderna mars och juli, men var försiktig de sista dagarna i maj; låt inte känslorna gå före förnuftet.

Kräftan smycke

Smycke Kräftan, Thomas Sabo (reklamlänk)

 

LEJONET 23/7–22/8

Förtroende blir något centralt för dig under 2016. Framtiden ser ljus ut. I mars får du ett erbjudande som verkar fantastiskt och som skulle göra dig mycket framgångsrik, men du kan helt enkelt inte lita på det. Du inser att situationen är en sorts utmaning: du måste lita till dina egna förmågor. Om erbjudandet visar sig vara ett luftslott måste du själv skapa något att fylla det med. Trots allt kommer det du åstadkommer på egen hand att vara mycket bättre än något du blir serverad av någon annan. Den snåriga situationen uppstår på grund av Neptunus inflytande. Syftet med allt detta blir att tydliggöra att det finns en mängd olika svar på varje fråga. Den senaste tiden har du blivit alltför låst i dina tankar på framtiden, och under 2016 behöver du återupptäcka din spontanitet och kreativitet.

Annons

Kärlek: Det blir en gynnsam period för dina relationer. Saturnus, begränsningarnas planet, sätter press på ditt privatliv och inskränker din frihet. Men samtidigt bidrar planetens inflytande till att förhållandet utvecklas till något stabilt. Det ni går igenom tillsammans under 2016 för er närmare varandra. Efter en förvirrande period i juni, när du blir osäker på om det är ni eller inte, löser sig allt lagom till din födelsedag och mot slutet av året mår du väldigt bra.

Karriär: De karriärmässiga framstegen kommer sannolikt att hålla jämn kurs under hela året med undantag för ett misstag i februari. Du ställer genast allt till rätta, och fast det först och främst är din stolthet som fått sig en törn arbetar du mycket noggrannare under en period. Ekonomiskt ser detta ut att bli ett av dina starkaste år någonsin. Utnyttja de lyckosamma strömmarna klokt så kommer du att kunna känna av effekten också under 2017.

Lejonet smycke

Smycke Lejonet (reklamlänk)

 

JUNGFRUN 23/8–22/9

De sista månaderna på 2015 hade du Jupiter, den stora lyckobringaren, i ditt tecken. Kanske nappade du inte på de möjligheter han förde med sig utan ville i stället se allt han hade att erbjuda innan du bestämde dig. Du hade inte behövt vänta: du hade kunnat få exakt det du velat – och det kan du fortfarande. Jupiter finns där för din vinnings skull och du kan åstadkomma vad du vill. Som tur är stannar han i Jungfrun till i början på september. Låt 2016 bli året då du kliver utanför din bekvämlighetszon och lever livet till fullo! Inte mindre än två gånger tar Jupiter hjälp av den kraftfulla lilla planeten Pluto för att hetta till det för dig – på ett bra sätt. Självklart kommer det att uppstå tillfällen när du blir osäker på vart du är på väg, speciellt i januari och april. Jupiter kommer hela tiden att finnas där som en stärkande kraft och hjälper dig framåt. Jupiter kan vara lite vild ibland, men hans inflytande är alltid av godo och det är en planet du kan ha fullt förtroende för. Mot slutet av året kommer du att bli överraskad av hur långt han tagit dig.

Annons

Kärlek: Även i privatlivet blir detta en spännande tid. Årets solförmörkelser kommer att påverka dina närmaste relationer och närhelst en förmörkelse inträffar följer alltid någon form av förändring. Kanske en helt ny kärleks-affär – men framför allt kommer du sannolikt att omvärdera det du själv vill få ut av ett förhållande. Och som Jupiter förmedlar: varför nöja sig med mindre när man kan få mer? Början på september kommer att bli avgörande, för medan Jupiter förbereder sig på att vandra vidare inträffar den sista förmörkelsen i ditt tecken som knuffar dig framåt och du bryter med gamla relationsmönster för all framtid. Nu förväntar du dig att allt hädanefter kommer att vara större, bättre och mer passionerat. Och så blir det.

Karriär: Yrkesmässigt uppstår en situation i juni när dina förmågor och bedrifter ges fullt erkännande, vilket också kommer att vara en nyckelfaktor i din förvandling under det här året. Du kanske tror att Jupiter och förmörkelserna bara är tillfälligheter, men så det inte, de stärker ditt självförtroende enormt. Ekonomiskt borde du inte ha något alls att oroa dig för. Efter att Jupiter lämnat ditt tecken blir hans nästa uppgift att se över dina finanser. Kommentarer överflödiga.

 

Jungfrun smycke

Smycke Jungfrun, Thomas Sabo (reklamlänk)

VÅGEN 23/9–22/10

Om du försöker göra alltför många saker samtidigt tappar du fokus på det du faktiskt vill åstadkomma. Och om du ser det som ditt personliga ansvar att göra alla runt omkring dig nöjda och glada, så blir ditt eget välbefinnande lidande. Ifall du kan sakta ner tempot lite och ta ett steg tillbaka, så kommer du att återfå det perspektiv du förlorat och återta en känsla av mening och riktning. Det blir prio nummer ett under 2016 – att samla dina krafter. Under årets första månader försöker du frigöra tid att tänka framåt lite grann. I juni kommer en vändpunkt. Du ser på din situation med helt nya ögon och inser hur du kan förändra den. I september träder den kraftfulla planeten Jupiter in i ditt tecken och stannar till hösten 2017. Det här är den absolut bästa hjälp och uppmuntran du kan önska dig: Jupiter kommer att ge dig självförtroende och energi att prova nya saker och dessutom bidra med en rad möjligheter.

Annons

Kärlek: I kärlekslivet kommer du att ställas inför några avgörande beslut. Kanske kan du förnya relationen och få det ni har att växa i kapp. Om det inte fungerar kanske det är dags att bryta upp och söka efter något nytt. Hur du än gör indikerar planeterna med tydlighet att du kommer att vara lycklig även mot slutet av året, så du gör sannolikt det rätta. Om du sedan skulle ångra dig kommer du att kunna göra nya försök under 2017. Jupiter låter dig göra nästan allt både två och tre gånger, om så krävs, tills du upplever att du hamnat rätt.

Karriär: Karriärmässigt har du mycket goda chanser till befordran under hela sommaren. Juli blir allra bäst, men perioden kommer att sträcka sig ända fram till september. Ekonomin ser god ut i början på året men det kan uppstå en svacka under april och maj. Få inte panik och överge inte några nya projekt för att du tror att du inte har råd med dem, för under juni och juli återfår du full kontroll över finanserna och efter det ser allt bra ut.

Vågen smycke

Smycke Vågen, Thomas Sabo (reklamlänk)

 

SKORPIONEN 23/10–21/11

Den goda nyheten är att din styrande planet Mars återvänder in i ditt tecken i början på januari och stannar i hela sju månader. Den dåliga nyheten är att planeten byter riktning under tiden. Detta resulterar i att du velar fram och tillbaka, fattar beslut och ändrar dig. Inte förrän i juli känner du att du hamnat i rätt riktning. På sätt och vis är det du går igenom en utvecklingsfas. Kanske upplever du att du har uppnått de flesta av de mål du satt för dig själv och inte kan bestämma dig för vart du ska ta vägen härnäst. När Mars går ur Skorpionen i juli ökar du farten. Du har fått förnyat självförtroende och tillvaron känns meningsfull.

Annons

Kärlek: 2016 blir sannolikt ett år då ditt privatliv förändras. Du börjar se på ditt nuvarande förhållande ur ett nytt perspektiv och funderar över vad du verkligen vill. Du inser också att relationen är en del av en specifik livsstil och att det är svårt att behålla den ena utan den andra. För att komplicera saken ytterligare kommer du att ställas inför ett alternativ. Under en kort period kommer det att framstå som mer åtråvärt än det du har, även om du inser att en stor del av dragningskraften ligger i nyhetens behag. När sommaren går mot sitt slut måste du bestämma dig, och till din egen förvåning beslutar du dig för att behålla det du har – och förbättra det.

Karriär: Karriären är stabil det här året, med höjdpunkter i april och juni. Ett nyväckt intresse i september, vid sidan av ditt ordinarie arbete, kan vara början på en helt ny yrkesbana. Din ekonomi under 2016 kommer att behöva ses över, och under sommaren är det bra att undvika att slösa. I oktober och november stabiliseras inkomsten.

Skorpionen smycke

Skorpionen smycke, Thomas Sabo (reklamlänk)

 

SKYTTEN 22/11–21/12

Ska du stanna eller gå? Det är den eviga frågan för Skytten. Det finns så många platser du aldrig besökt, så många nya människor att lära känna. Varför inte unna dig själv den trygghet och långsiktighet som andra verkar må bra av? Under 2016 är det starka planetära krafter som manar dig att gå vidare. De huvudsakliga pådrivarna i detta är Saturnus och Neptunus. Saturnus vill att du ska inta en mer mogen hållning till livet, men om du ska slå rot någonstans så måste det vara på rätt ställe – och där du befinner dig just nu är det inte. Alltså måste du vidare. Men då kastar du bort allt du arbetat så hårt för att åstadkomma de senaste åren. Det blir ett mycket svårt val. I slutet av sommaren lägger sig dessutom din egen planet Jupiter i genom att träda in i den del av din horoskopkarta som har att göra med ambitioner och förhoppningar, vilket ger dig de bästa förutsättningarna på ett helt decennium att göra det du verkligen vill. Det är en möjlighet du inte kan missa.

Annons

Kärlek: Privat ägnar du första halvan av året åt att försöka återgå till något som en gång varit. Andra halvan går åt till att bryta dig loss. Den första fasen kan innefatta någon ur ditt förflutna som du fortfarande har känslor för. Red ut det som fortfarande är olöst mellan er så kan ni släppa taget om varandra. Eller så kan det vara ett försök att ta en befintlig relation tillbaka till en mindre komplicerad nivå för att återfånga den ursprungliga magin. Inte helt lätt. Oavsett, så tröttnar du i början på sommaren och satsar i stället på en framtid som inte bara är en upprepning av det förflutna. För en Skytt är det alltid rätt sak att göra – ditt tecken siktar alltid uppåt och framåt. I slutet av året blir du manad att ta ett riktigt stort kliv framåt, ett rejält uppbrott med det som varit. Om tiden är den rätta ska du inte tveka.

Karriär: Gällande karriären kommer 2016 att vara ett av dina bästa år. Jupiter befinner sig redan i toppen av din horoskopkarta när året inleds, vilket är en tydlig indikation på framgång. Framåt september kommer en solförmörkelse ha banat väg för din nästa stora satsning. Att kunna gå från en yrkesfas till en annan så smärtfritt är fantastiskt – det kan dock uppstå en kortare överlappningsperiod där du gör två saker samtidigt, men den varar inte länge. Det blir också ett toppenår rent ekonomiskt. Om du är beredd att ta en mindre risk så blir mars och juni mycket lönsamma, november blir också en bra månad.

Skytten smycke

Smycke Skytten, Thomas Sabo (reklamlänk)

 

STENBOCKEN 22/12–19/1 

Flexibilitet är ledordet i år. Om du stöter på ett hinder ska du fundera över ett bra sätt att ta dig runt det, i stället för att försöka riva det. Om du ställs inför en ny idé som verkar gå emot allt du står för, undersök ändå fördelarna. Din egen planet, Saturnus, försvagas av Neptunus under 2016. Året handlar om att du ska acceptera utveckling och förändring. Om du är öppen kommer du att få gott om nya insikter. Att acceptera förändringar är inte samma sak som att kompromissa med sina övertygelser. En av dina viktigaste grundstenar är traditioner. Håll fast vid dina värderingar samtidigt som du uppdaterar gamla vanor och rutiner. Neptunus är, liksom havet, inte en kraft som kan bortses ifrån, så när han är aktiv, som i år, ska du tillåta dig att flyta med.

Annons

Kärlek: Det blir nödvändigt med förändringar även i ditt privatliv under det här året. Om du fram tills nu har varit den som styrt i förhållandet, kan det vara bra att byta roller. Det uppstår en nyckelsituation i juni när detta sker, och det kommer att gjuta nytt liv i hela relationen. Venus, kärlekens planet, befinner sig i ditt tecken i början på året och sedan igen på slutet – men mycket kommer också att hända däremellan! Planeterna hjälper dig med varsam hand framåt hela tiden. Det är universum självt som stöttar dig.

Karriär: 2016 är året då Jupiter, framgångsplaneten, når den absoluta toppen av din horoskopkarta. Sannolikt kommer du att nå de mål du har satt upp för dig. Dessutom kommer en inblandning från Mars att ge dig ett mycket vidare perspektiv på livet. Om du vill att din yrkesbana ska ha en etisk dimension är det rätt tillfälle att rikta dina ambitioner åt ett nytt håll. Dina ekonomiska affärer ser som mest gynnsamma ut under årets allra första veckor och i juli. Däremot ser december ut att kunna liknas vid ett kasino, så var försiktig.

Stenbocken smycke

Smycke Stenbocken, Thomas Sabo (reklamlänk)

 

VATTUMANNEN 20/1–18/2

Under 2016 blir avståndet mellan det du vill ha och det du har råd med något du inte kan bortse ifrån. För dig handlar det om att ha möjlighet att gå din egen väg, att vara oberoende, kunna utveckla dina talanger och framför allt om att leva ett liv som är meningsfullt. Det som håller dig tillbaka nu är en rad begränsande omständig-heter, osäker ekonomi och förpliktelser. Försäkra dig om att du tar dig an problemet från rätt håll, så att dessa två gigantiska planeter kan arbeta för i stället för mot dig. Fokusera på ett specifikt mål. När du väl har hittat en riktning kommer du att få all hjälp du behöver. Det här årets förmörkelser inträffar i den ekonomiska sektorn av din horoskopkarta och det de för med sig kommer att överraska dig. Om det är något du bör lära dig av detta, så är det att följa ditt hjärta. Då kommer allt annat att lösa sig. Avståndet mellan var du är och vart du vill är inte så stort som du tror.

Annons

Kärlek: Dina privata relationer ser ut att vara stabila det här året, med några definitiva höjdpunkter i april och juni. Under sommaren verkar du planera för något stort steg ni ska ta tillsammans. Det blir en motsägelsefull tid, full av förväntan men ändå märkligt stillastående. I början på september slungas du vidare in i nästa fas, den du har väntat på. Sedan utvecklas händelserna i rask takt och ni går vidare framåt tillsammans, utan att blicka bakåt. Slutet på året blir fint och romantiskt, med Venus i ditt tecken: perfekt.

Karriär: Karriärmässigt kan det bli en tuff period i april och maj. Problemet verkar ligga i en arbetsplats som inte släpper taget om dig. Eller kanske är det du som inte vill ge dig av? Utan en tydlig slutpunkt får du svårt att gå vidare. Samtidigt erbjuds du något väldigt välbetalt, och hemligt, kanske börjar du arbeta för en tidigare konkurrent, men det kommer att dröja till november innan allt är klart. Ekonomiskt blir det ett lysande år – fast pengarna kommer inte från jobb utan från oväntat håll. Du blir tacksam, men en smula överraskad.

Vattumannen smycke

Smycke Vattumannen, Thomas Sabo (reklamlänk)

 

FISKARNA 19/2–20/3

2016 handlar om att hitta balans mellan att fullgöra förpliktelser och att hålla fast vid din identitet. Mäktiga Saturnus befinner sig nu i toppen på din horoskopkarta och tycker att du ska bevisa att du kan hantera pressen. Du kan axla rollen som ledare när det krävs. I stället för att undvika problemen när de dyker upp måste du lära dig att hantera dem på en gång och hitta nya lösningar. Om du lyckas med det kommer du att belönas. Att inta en så stark position kommer att vara nytt för dig. Du är mer benägen att röra dig vidare än att stå still. Dessa egenskaper har du fått från din styrande planet Neptunus som befinner sig i Fiskarna mellan 2011 och 2025. De här åren är en tid då du verkligen kan definiera dig själv och göra avtryck. Sett ur ett perspektiv på flera decennier kan 2016 bli en vändpunkt. Om du antar utmaningarna och visar vad du går för, kommer det att resultera i en upphöjd position. Men framför allt måste du prestera. Det är upp till dig att visa att du klarar av att styra – om du gör det får du också utnyttja några av dina speciella och kreativa egenskaper.

Annons

Kärlek: 2016 blir ett avgörande år för ditt kärleksliv, med solförmörkelser i ditt tecken i mars och i horoskopkartans relationssektor i september. Dessa kommer att föra dig framåt på ett högst oväntat sätt, precis som förmörkelser gör: om du inte har något förhållande för tillfället så kommer du att hitta någon, och om du är tillsammans med fel person kommer du att hitta den rätta. Men se upp så inte den kraft och energi du lägger på de övriga delarna av livet spiller över på kärlekslivet, för då kanske du börjar tänka mer på framtiden än på det ni har just nu. Låt kärleken leva sitt eget liv; försök inte att styra den.

Karriär: Yrkeslivet domineras av Saturnus inflytande, du kommer att jobba hårt – men blir också rikligt belönad. Du kommer att mötas av några motgångar i mars och april, men ta dig samman och gör nya försök – i juli kommer slaget att vara vunnet. Ekonomiskt ser det som ljusast ut i mars, april och september.

Fiskarna smycke

Smycke Fiskarna, Thomas Sabo (reklamlänk)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons