3 känsliga stjärntecken du säkert inte hade koll på

27 aug, 2020 
Känsliga stjärntecken
Vissa stjärntecken är känsligare än andra – och några är känsliga i hemlighet. ELLE listar 3 känsliga stjärntecken du kanske inte hade koll på.
Annons
Så blir kärleksåret 2021 – enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Så blir kärleksåret 2021 – enligt ditt stjärntecken

Att vara känslig och överhuvudtaget visa känslor är förstås A & O, men precis hur känsliga vi är och hur tydliga vi är med det kan faktiskt (som så mycket annat) stå skrivet i stjärnorna. Vattentecken, som kräftan, skorpionen och fiskarna, är kända som riktiga känslotecken – och det märks utåt sett. Men vissa stjärntecken är lite mer hemlighetsfulla när det kommer till just känslor.

ELLE har kikat närmare på hur det ligger till med stjärntecken och känslor. Här kommer tre stjärntecken som är väldigt känslostyrda, men som inte nödvändigtvis visar det.

Lejonet: Ett hårt skal med mjuk insida

Många tror att alla lejon är omöjliga att nå fram till, men icke. Detta dominanta stjärntecken är full av känslor och tar lätt illa vid sig. Lejonet känner alltid ett behov av bekräftelse och pepp och älskar att bli älskade, men lilla minsta negativitet kan snabbt skada egot och självförtroendet. Det finns en tydlig självsäkerhet i tecknet, men lejonet är inte så hårdhudad som man lätt kan tro. Alla vet vi att ord kan göra skada, däremot skulle ett lejon aldrig erkänna det. Lejonet behöver uppmärksamhet för att blomstra och utvecklas och om det känns snålt av den varan blir det snabbt jobbigt – men räkna inte med att det syns på utsidan.

Annons

Jungfrun: Det blir lätt för mycket

För en jungfru är det helt naturligt att visa omtanke och det finns inget de älskar mer än känslan av att andra faktiskt behöver en. Problemet? Deras omtanke och vilja att hjälpa till kan bli för mycket att hantera. När en jungfru känner att deras hjälp inte uppskattas så blir de snabbt sårade – även om de förstås aldrig skulle erkänna det. Jungfrun övertänker precis allt, från konversationer till ansiktsuttryck. Samtidigt undviker de konflikter till varje pris, vilket gör att de håller all oro och osäkerhet inombords. Bara för att jungfrun inte visar känslor betyder det inte att de inte har några, för de har massor i hemlighet.

Stenbocken: Inte en skämtare

Om det finns ett stjärntecken som verkligen inte kan ta ett skämt (oavsett hur litet och oskyldigt det kan tänkas vara) så är det stenbocken. Precis som sitt kära jordtecken-in-crime jungfrun så visar stenbocken sällan några känslor utåt sett, men de är egentligen väldigt lättkränkta. En stenbock som inte känner sig respekterad eller bara ignorerad reagerar alltid – men bara på ett väldigt passivt aggressivt sätt. Som de lojala personerna de är kan du alltid lita på att de finns där för dig. Om någon däremot får för sig att svika en stenbock så är det inte bara ”lite irriterande” för personen i fråga – det är ett totalt svek. Men, precis som för lejonet, så finns det en viss stolthet som gör det omöjligt att visa sina känslor.

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons