Ljust och stilrent i modedesignerns hem

14 mar, 2017 
AvELLE Decoration
Atmosfären i modedesigner
 Anna Valentines ljusa 
Londonvåning är näst intill sakral. Men enkelheten 
i inredningen är långt 
ifrån någon tillfällighet – varje 
kvadratmeter är lika 
genomtänkt som hennes sobert 
smakfulla kläddesign.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En lägenhet i centrala London bor den brittiska mode- designern Anna Valentine tillsammans med maken Jonathan Berger och hunden Djingis. När de köpte

lägenheten för drygt 12 år sedan var det framför allt läget i innerstadsdelen Marylebone som lockade, med bara ett stenkast till Annas studio och Jonathans jobb.

Styling: Luanne Toms/Frank Features
Text: Kerryn Fischer
Foto: Elsa Young/Frank Features

– Marylebone ligger väldigt centralt precis bakom Oxford Street, men känns ändå som ett eget litet sam hälle med en fantastisk bondens marknad och olika specerihandlare, säger Anna.

Annons

Anna Valentine har jobbat inom modeindustrin i nästan tre årtionden och är kanske mest känd för att tillsammans med Antonia Robinson ha utformat den kappa och klänning som hertiginnan av Windsor bar när hon gifte sig med prins Charles år 2005.

– Jag vill att mina kläder ska se avslappnat naturliga ut, samtidigt som de ska kännas lyxiga och genomtänkta när du bär dem. Samma sak gäller för mitt hem. Jag vill att folk ska kunna komma in här och känna sig avslappnade. Ingenting ska kännas alltför dyrbart, även om det är det.

Annons

Annas och Jonathans hem ligger på första våningen i ett gammalt hus i georgiansk stil med utsikt mot ett gröns- kande torg. Lägenheten, som mäter hela 380 kvm, har en lugn atmosfär och överallt syns de naturliga materialvalen; köksbänkar i marmor, ett överdimensionerat träbord, en vackert sliten skinnsoffa och en samling handgjord keramik är bara några exempel.

– Jag väljer gärna organiska, mer taktila detaljer som kan mjuka upp de hårda kanter som ibland finns inom inredning och arkitektur.

Annons

När Anna och Jonathan flyttade in var lägenheten mer traditionell i sin karaktär och utrymmet var fördelat på många rum. Efter några år valde paret att låta det Londonbaserade arkitektkontoret DRDH se över lägenhetens planlösning. Resultatet blev en betydligt mer öppen och ljus yta när flera väggar togs bort. I enlighet med Annas och Jonathans önskan skapades ett stort och generöst rum som innefattade både vardagsrum, kök och matplats.

Färgpaletten i lägenheten är inspirerad av en 1900-talsmålning av den danske konstnären Vilhelm Hammershøi. En behaglig benvit nyans ligger som ett mjukt täcke över väggar, skåp och möbler i våningen. I köket finns inte ett enda handtag och tekniken är väl dold. Underskåp såväl som väggar och lampor går i vitt, men som en finstämd kontrast löper en bänkskiva och ett stänkskydd i grå marmor över hela arbetsytan.

– Jag tycker om färger, men jag föredrar ändå sparsamt färgsatta rum. Jag njuter betydligt mer av ljuset och utsikten från fönster än av färgstark inredning, avslutar Anna.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons