Veckans snyggaste hem: Arkitektritad villa vid Mälarens strand

07 jul, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
I Nacka öster om Stockholm finns det en hel rad av snygga villor att inspireras av. Den senaste i följden är en arkitektritad villa på Graningevägen med en magisk utsikt och stilfull inredning.
Annons

Det är arkitekten Bengt Lindroos som står bakom formgivningen till en av Nackas troligtvis finaste villor. Villan säljs med hjälp av fastighetsmäklare Gustav Sandström och mäklarbyrån Bjurfors.

Villan är högt belägen och har stora fönsterpartier som vetter mot Baggensfjärden. Planlösningen är väl planerad och öppen, något som symboliserar Bengt Lindroos filosofi.

Annons

I köpet som den troligtvis mycket lyckliga köparen kommer att göra får hen även två sjöstugor med tillhörande bastu, dusch, relaxavdelning och sovloft. Perfekt om man har gäster som vill stanna över natten. I huset ingår även en egen brygganläggning.

Annons

Arkitekten Bengt Lindroos har varit verksam inom sitt yrke sedan 1930-talet och bland hans verk finns bland annat Kaknästornet i Stockholm. I denna stilrena villa har han ritat all inredning inkluderat specialbyggda dörrar, förvaring i svartbetsad ek och trappor i furu.

Annons
Annons

Läs också:

 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons