Veckans snyggaste hem: Arkitektritad villa vid Mälarens strand

I Nacka öster om Stockholm finns det en hel rad av snygga villor att inspireras av. Den senaste i följden är en arkitektritad villa på Graningevägen med en magisk utsikt och stilfull inredning.
07 juli, 2017

Det är arkitekten Bengt Lindroos som står bakom formgivningen till en av Nackas troligtvis finaste villor. Villan säljs med hjälp av fastighetsmäklare Gustav Sandström och mäklarbyrån Bjurfors.

Villan är högt belägen och har stora fönsterpartier som vetter mot Baggensfjärden. Planlösningen är väl planerad och öppen, något som symboliserar Bengt Lindroos filosofi.

Vill du se fler bilder och läsa mer om villan? Här kan du läsa annonsen.

I köpet som den troligtvis mycket lyckliga köparen kommer att göra får hen även två sjöstugor med tillhörande bastu, dusch, relaxavdelning och sovloft. Perfekt om man har gäster som vill stanna över natten. I huset ingår även en egen brygganläggning.

Arkitekten Bengt Lindroos har varit verksam inom sitt yrke sedan 1930-talet och bland hans verk finns bland annat Kaknästornet i Stockholm. I denna stilrena villa har han ritat all inredning inkluderat specialbyggda dörrar, förvaring i svartbetsad ek och trappor i furu.

Läs också:

Underbar sommaridyll – med en helt ljuvlig matplats

200 år gammal lägenhet – med detaljer att dö för

Fantastiskt Londonhem – helt inrett i grönt och blått