Vackra fönster och pampigt lantkök

Vackra, välvda fönster och ett pampigt, elegant lantkök. Den här veckan föll vi pladask för en ljuvlig trerummare med ett ljusinsläpp utöver det vanliga.
23 januari, 2016

3,6 meter i takhöjd och välvda fönster med närmast sakral känsla gör ljusinsläppet i denna vackra trea till något utöver det vanliga. Vinterljuset behöver inte leta sig in utan får ta plats och förstärker de vita väggarna och det hårdvaxoljade vackra brädgolvet. Varsågoda, här är Veckans drömhemHemnet!

Styling: Malin Simson
Foto: Anders Bergstedt för Entrance

I fokus i vardagsrummet är det imponerande kyrkvalvslika fönstret med sina djupa fönsternischer Perfekt att bygga små stilleben i. Väggfästa lampor som tar plats ser vi mycket just nu. Liknande denna finns till exempel hos Lampe Gras. Skön soffa och fåtölj i grått, kraftigt tyg med sittpuff i Howardmodell, finns till exempel hos Mio.

Från vardagsrummet når du köket från två dörrar vilket skapar en spännande rörelse och får ljuset att nå ännu längre.

Den härliga takhöjden och det välvda fönstret skänker köket en riktig ljusdusch. Pampigt lantkök i grått med bänkskiva i valnöt och vitt kakel möter det hårdvaxoljade golvet på ett fint sätt. Charmigt att mixa pinnstolar i olika färger runt det rejäla bordet.

Skåpen går hela väggen upp till taket med plats för mycket förvaring. Vedum och Lidhult har snarlika lantkök i sitt sortiment. Härligt att de glasade originaldörrarna finns kvar och skapar känsla.

I det välvda fönstret med sitt djup får det plats att krypa upp och sitta. Fint skapa visst insynsskydd med stilleben med en grupp gröna växter i olika höjd.

Snyggt perspektiv! Man sugs in i sovrummet med den mörkmålade väggen som sängen och de kaxiga sängborden vilar mot. Rejält med förvaring med garderobsvägg. Sängen står på äkta matta och den vackra sittpuffen får agera hem åt kuddar och överkast på natten.

I det lilla sovrummet ligger mörkbetsad askparkett som tillsammans med den gråmålade väggen ger en varm känsla. Snyggt med nätt arbetsbord placerat under de djupa nischerna.

Från det ena sovrummet finns en extra utgång till en mysig uteplats. Här får precis ett nätt litet cafébord med stolar plats.

Vill du se fler bilder från det här vackra hemmet? Se alla bilder här hos mäklaren!