Drömhem: Trendigt, ombonat sekelskifte

Drömhem: Trendigt, ombonat sekelskifte

Tavelvägg, speglar, platsbyggda hyllor och trägolv! Alla trender på en gång.
14 februari, 2016

Modernt och ombonat sekelskifte med skurgolv, lantkök och ett säkert färgval får oss att trycka på gilla knappen denna vecka. Här är vår favoritkandidat till denna veckas Drömhem på Hemnet.

 

Vilket ljusinsläpp, vilken rymd. I det stora vardagsrummet finns plats för soffhörn och matbord med plats för många framme vid det magnifika fönstret. Jättesnyggt med tre pendellampor som ljuskällor över bordet. Och minsann, anar vi inte en grammofon i högra hörnet? Så rätt!

Åh, så vackert med mörkblå sammetssoffa och kuddar i grått och duvblått till. Golvlampa från 1940-talet sätter stilen Och tavelväggen är hetare än het, mixa olika storlekar och motiv, här både konstkort och affisch från Fotografiska.

Bredvid vitrinskåpet har en del av väggen prytts med speglar i olika stilar, trendigare blir det inte just nu. Det vackra, skavda matbordet i lite mörkare trä möter det ljusa trägolvet.

Platsbyggd bokhylla runt dörrkarmen är ju både snyggt och smart. Sno den idén! Bord med marmorskiva och liten pendellampa med kristallglas är fortsatt starka trender. Fåtöljen är klädd i Maria Åströms fina tyg för Ljungbergs Factory.

En del av köksväggen är målad i en matt, ljusblå pastellfärg, så rätt just nu. Runt det nätta, runda matbordet står två ”spisestolar”, Wegners CH23. På den enkla konsolhyllan skapas blickfång med några vackra utvalda ting. De skira gardinerna silar ljuset så fint.

Här ser man hur fint den stockholmsvita väggen möter den dovt ljusblå, som får bilda en fondvägg vid matplatsen. Brädgolvet är slipat, lutat och behandlat med hårdvaxolja, vilket ger ett vackert ljust golv med skurgolvskänsla. Kök i en klassiskt, lantlig stil med vitrinskåp, bänkskiva i mörkt trä.


En gammal hylla fyndad på loppis har sin självklara plats ovanför kakelväggen. Smart idé att fästa krokar undertill och hänga mått, koppar och penslar där. I terrakottakrukorna förvaras örterna, lätt att ha framme och lätt att vattna. Marmorbricka och mortel har till exempel Åhléns liknande.

Klart veckans drömhem har ett ljuvligt, ombonat sovrum med sängen bäddad i linnelakan. Gilla på den!

Romantiska spetsgardiner klär in dörren ut mot balkongen med utsikt över gården. Ikeas fina korgstol under New York-kartan, också den Ikea. På andra sidan en spegel med rejäl ram som skapar ljusblänk. Den nötta målarspegeln vilar mot väggen och kan få agera hem åt sjalar, tunna filtar och ett och annat plagg.

 

Gråa väggar i sovrummet och en fondvägg i kaxigt svart! Sköna kontraster. Den vita garderobsväggen linjerar snyggt med dörrfodret. Vackra askar för småpryttlar, spana efter sådan hos till exempel Granit, Papp Limited och Åhléns.

Vill du se fler bilder och veta mer om lägenheten? Här är hela annonsen!

Foto: Fredric Boukari för Historiska Hem

Inredningstips: Jonna Sommarhed