Drömhem: Industri med eget orangeri

28 maj, 2016 
AvSanna Rossäng
Sekelskifteslägenheter i all ära, men den här veckan föll vi för en toppmodern lägenhet i industristil – med våra drömmars orangeri!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladfabriken Foto Fredric Boukari18
Chokladfabriken Foto Fredric Boukari23

Industricharm, högt i tak, unika, bevarade detaljer och ett orangeri utöver det vanliga. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Just nu är en drömmig trea till salu i Chokladfabrikens gamla lokaler på Kungsholmen där du får allt det i en och samma lägenhet!

Annons

Foto: Fredric Boukari för Historiska hem.
Styling: Åsa Copparstad.

Chokladfabriken Foto Fredric Boukari2

Chokladfabrikens gamla lägenheter, som denna drömmiga lägenhet ligger i, stod färdigt på 20-talet och företaget huserade i lokalerna fram till 70-talet. Detta faktum bidrar till ett unikt boende som inte minst syns i vardagsrummet med vackra spröjsade fönster med bevarade originalbeslag. Vardagsrummet går hand i hand med kök och matsal och är verkligen hemmets hjärta. De gamla bevarade takbjälkarna är fina i kontrast till de nya, ljusa brädgolven.

Annons
Chokladfabriken Foto Fredric Boukari4

Väggarna är enhetligt målade i vitt och gör att inredningen får ta plats. Här har den gamla industrikänslan tagits upp i inredningen i form av en vacker bänk i betong som får agera avlastningsyta för snygga stilleben, konstverk och böcker.

Chokladfabriken Foto Fredric Boukari8

Även i köket löper de ljusa trägolven och vita väggarna vidare. Här har ett specialdesignat kök av Kvänum valts ut för att matcha industrikänslan och till detta en stilren och avskalad köksö i marmor. Lägg märke till att det inte finns några överskåp – detta för att bevara den luftiga känslan. I stället har köket gott om förvaring längs det fasta köket. Den rostfria stålen är lika snygg som praktisk och gör sig fint mot de vita väggarna.

Annons
Chokladfabriken Foto Fredric Boukari10

Längs ena väggen finns tjusiga skåp utan beslag i en fin ljusgrå/grön kulör. Här finns gott om förvaring som överlåter plats åt den vackra köksön. I stället finns det gott om plats för stora sällskap, härliga mingel och middagar!

Chokladfabriken Foto Fredric Boukari5

I direkt anslutning till både vardagsrum och kök finns en vacker matsalsgrupp. Snyggt att bryta av industristilen med klädda stolar och ett rejält bord i en svart kulör.

Annons
Chokladfabriken Foto Fredric Boukari7

Bakom matgruppen har ett snyggt blått skåp placerats med tjusig konst på.

Chokladfabriken Foto Fredric Boukari13

Här har vi det: orangeriet! Precis så där drömmigt att man får nypa sig i armen och titta en extra gång. Från vardagsrummet och sovrummet kan man gå ut i orangeriet och njuta av att gå på ett härligt trädäck.

Annons
Chokladfabriken Foto Fredric Boukari14

Här är det som gjort för att odla, odla, odla! Vi tycker om att orangeriet är långsmalt och ger möjlighet att odla både längs väggar och i fönster. Vad sägs om lite egenodlade tomater och jordgubbar till lördagsfrukosten?

Läs också: Så odlar du på liten yta – 7 snygga tips

Chokladfabriken Foto Fredric Boukari15

Eller att helt enkelt få vakna upp här och direkt kunna gå ut i ditt alldeles egna orangeri? Vi hade inte tackat nej i alla fall.

Annons
Chokladfabriken Foto Fredric Boukari17

Även i sovrummet är det vitmålade väggar och ett ljus trägolv som står i fokus. Till detta naturnära färger och material och stora fönster som bidrar med ett härligt ljusinsläpp!

Chokladfabriken Foto Fredric Boukari22

I lägenheten, som är en trerummare, finns även ett till rum. Här används det som ett arbetsrum med fönster ut mot orangeriet, men det går lika bra att använda som ytterligare ett sovrum.

Annons
Chokladfabriken Foto Fredric Boukari26

Sist, men inte minst: badrummet! Ett lyxigt, helkaklat i ljusgrå klinkermosaik från Villeroy & Boch. Här får det även plats ett badkar som bjuder in till avkoppling. Trots att det är ett badrum är naturen närvarande även här med en fin bänk i trä, naturnära färger och materialval och snygga växter. Lägg märke till det snygga underredet på handfateti amerikansk valnöt från Grohe som i all sin enkelhet flirtar med den sparsmakade industristilen som genomgående syns i lägenheten.

Chokladfabriken Foto Fredric Boukari27

Vill du se fler bilder från lägenheten? Kika in här hos mäklaren!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons