Det drömmigaste drömhemmet vi sett!

Det drömmigaste drömhemmet vi sett!

Tänk dig att bo i en ljuvlig herrgård från 1700-talet med pampiga kakelugnar och vackra takmålningar. Och ändå ha så nära till storstan! Den här veckans drömhem på Hemnet är verkligen något utöver det vanliga.
25 mars, 2016

I Stockholms västra förorter ligger Råcksta, helt nära grönområden och tunnelbana. Här byggs och renoveras för fullt just nu. I en kulturhistorisktmärkt byggnad från 1722 har nu kommersiella lokaler förvandlats till moderna bostäder. Detaljer som kakelugnar, pardörrar, takbalkar och takmålningar har renoverats och bevarats och skapar en unik känsla i den här trerummaren som vi utnämner till veckans drömhem på Hemnet!

Foto: Peo Bengtsson för Bjurfors
Styling: Scandinavian Homes

Nyrenoverat trapphus med tjock, härlig matta som är ljuddämpande och ger en ombonad känsla.

Den gröna kakelugnen i vardagsrummet är sannerligen en imponerade pjäs. Genom de vackra dubbeldörrarna kommer men in i det stora sovrummet. Notera takmålningen!

Modernt möblemang möter 1700-tal på ett härligt vis. Marcel Breuers klassiska Bauhaus-stol, ryamatta och stora, gröna växter skapar stilen. Den fantastiska takmålningen är ett riktigt konstverk och en glädje att se att den är bevarad.

I ena hörnet av köket står en av bostadens fyra kakelugnar i magnifikt skick. Plats för flera runt det mindre köksbordet. Vackert furugolv med breda brädor genomgående i hela våningen. Bröstpanel och dörr målade i samma ljusgrå färg.

Extra breda dörrar med bevarade speglar syns överallt i våningen. Det moderna köket i ljusgrått med marmorskiva passar 1700-talsvåningen så väl.

Stilla ro och nära! Matrummet kan förstås också bli arbetsplats eller sovrum, och visst är det en fantastisk känsla i rummet med ljusinsläpp från flera håll, bröstpaneler, takmålning i original, ljust furugolv och härligt stilleben av gröna växter på matbordet. Korkbordet, bänken och pallarna kommer från serien Sinnerlig av Ilse Crawford för Ikea.

Även i det stora vardagsrummet finns en renoverad kakelugn med över 100 år på nacken och den vackra bröstpanelen syns även här. Pallen Sinnerlig får bli sängbord. Mysig dubbelsäng bäddad med grå linnelakan och ett vackert blått överkast.

Vill du se fler bilder från lägenheten? Hela annonsen hittar du här!