Drömhemmet: Ljust sekelskifte med designklassiker

03 dec, 2015 
AvSara Ångström Burling
Annons

Varför gå över ån efter vatten när man kan hitta drömhemmet i Göteborg vecka efter vecka? Ännu en gång ramlar vi rakt in i en drömfin tvåa inredd med designklassiker, en skön planlösning och ett underbart flöde av dagsljus, denna gång på Kungshöjd.

hemnet–vardagsrum

Här har man rivit väggar för att få till ett kök, en matsal och ett vardagsrum i ett enda stort rum som gjort för umgänge och härligt häng. De stora fönstren och de slipade och vitsåpade brädgolven bidrar till den ovanligt ljusa känslan.

Annons
hemnet–kok

Dessutom saknar köket överskåp vilket ger ett luftigt intryck. En mindre köksö agerar arbetsyta, förvaring och till viss mån rumsavskiljare. På köksbänken ligger en vacker marmorskiva.

hemnet_matbord

Möbler och belysning är valda med omsorg; bland annat PH-lampa i fönstret och magnifika Kotten i taket. Klassiska Kotten designades av Poul Henningsen 1958 till en restaurang som heter Langelinie Pavillonen i Köpenhamn.

Annons
hemnet_matplats

Det runda matbordet är Superellips från Fritz Hansen och runt det står Arne Jacobsens ikoniska Sjuanstolar i karmmodell.

hemnet_soffa

Ljus soffa är för den modige, men denna ljusbeige passar så fint in. Kul idé med lågt soffbord av glas på hjul.

Annons
hemnet_forvaring

På flera ställen finns mindre garderober som blir till finurlig förvaring av till exempel skor. En annan idé att sno är att sätta orkidéer i glaskrukor, vackert att låta rötterna synas. Och att dekorera med stora blad i enkla vaser är en inredningsdetalj vi ser mycket av just nu.

Av Cecilia von Mentzer

Annons

Och fler drömhem på Hemnet hittar du här!
ELLE Decoration utser Veckans drömhem på Hemnet

Annons
Innehåller annonslänkar