Drömhemmet: Ljust sekelskifte med designklassiker

03 december, 2015

Varför gå över ån efter vatten när man kan hitta drömhemmet i Göteborg vecka efter vecka? Ännu en gång ramlar vi rakt in i en drömfin tvåa inredd med designklassiker, en skön planlösning och ett underbart flöde av dagsljus, denna gång på Kungshöjd.

Foto: Anders Bergstedt för Entrance

Här har man rivit väggar för att få till ett kök, en matsal och ett vardagsrum i ett enda stort rum som gjort för umgänge och härligt häng. De stora fönstren och de slipade och vitsåpade brädgolven bidrar till den ovanligt ljusa känslan.

Dessutom saknar köket överskåp vilket ger ett luftigt intryck. En mindre köksö agerar arbetsyta, förvaring och till viss mån rumsavskiljare. På köksbänken ligger en vacker marmorskiva.

Möbler och belysning är valda med omsorg; bland annat PH-lampa i fönstret och magnifika Kotten i taket. Klassiska Kotten designades av Poul Henningsen 1958 till en restaurang som heter Langelinie Pavillonen i Köpenhamn.

Det runda matbordet är Superellips från Fritz Hansen och runt det står Arne Jacobsens ikoniska Sjuanstolar i karmmodell.

Ljus soffa är för den modige, men denna ljusbeige passar så fint in. Kul idé med lågt soffbord av glas på hjul.

På flera ställen finns mindre garderober som blir till finurlig förvaring av till exempel skor. En annan idé att sno är att sätta orkidéer i glaskrukor, vackert att låta rötterna synas. Och att dekorera med stora blad i enkla vaser är en inredningsdetalj vi ser mycket av just nu.

Här kan du läsa hela annonsen och här kan du se alla bilder!

Av Cecilia von Mentzer

Läs fler populära Hemnet-reportage här!
Unika 1960-talshuset tar Hemnet med storm
Makalösa våningen från 1600-talet som får dig att tappa andan
Supermoderna lyxvåningen som får dig att tappa andan
Gamla stallet blev ett lyxigt townhouse – mitt i centrala Stockholm

Och fler drömhem på Hemnet hittar du här!
ELLE Decoration utser Veckans drömhem på Hemnet