Drömhemmet: Idyll med ljuvlig trädgård

Drömhemmet: Idyll med ljuvlig trädgård

Röda hus med vita knutar är den svenska sommaridyllen – och den här veckan föll vi för just ett sådant hem!
27 juni, 2016

Lagom till midsommar kan vi inte hålla oss från att drömma oss bort till det här ljuvliga hemmet på Resarö strax utanför Vaxholm. Huset är byggt 1910 och har kvar all den charm man kan förvänta sig av ett hus från början av 1900-talet. Kika in!

Foto: 1st Street Stockholm för Historiska hem.
Styling: Wida design. 

Det första man möts av är den lummiga trädgården, den liggande röda träpanelen med vita knutar och den idylliska verandan med stora spröjsade fönster.

Från trädgården leder två stora pardörrar in till verandan. Här är det som gjort för långa frukostar, fikastunder och middagsbjudningar! Lägg märke till att fönstren är målade i en ljusgrå kulör. Klassisk och vackert, tycker vi!

I hemmets hjärta, köket, finns många vackra bevarade detaljer som vedspis, vacker panel och tapeter i traditionella mönster.

Och så snyggt med öppen förvaring på väggarna!

Vi kan verkligen inte få nog av den klassiska, vitmålade panelen som syns genomgående i huset. En vacker inredningsdetalj som ger huset en enhetlig känsla. Snyggt att inreda mot rustika material som pallen nedan.

I sovrummet fortsätter vackra tapeter i klassiska mönster att pryda väggarna. Inredningen är vacker i all sin enkelhet med en härlig sänghimmel, äppellådor som sängbord och höga fotlister! Tummen upp, säger vi!

Vidare i vardagsrummet finns bevarade takbjölkar som bidrar till den idylliska känslan. Även här är inredningen sparsmakad – och vi älskar det. Ilse Crawfords dagbädd Sinnerlig för Ikea får stå i centrum och kompletteras med terrakottakrukor med grönväxter i överflöd, trasmattor och vitmålad panel. Bättre än så här blir det inte!

En modern vedspis smälter in väl mot den i övrigt klassiska inredningen! En perfekt plats att njuta av en bra bok.

Huset har genomgående ett vackert ljusinsläpp som vi tycker otroligt mycket. Det bidrar med en vacker och avslappnad känsla till huset – precis som ett lantligt och idylliskt hus ska!

Vill du se fler bilder från det ljuvliga hemmet? Kika in här hos mäklaren!