Drömhem: Gotlandsdröm med alla rätt

Putsade väggar, kalkstensgolv och en ljuvlig trädgård i riktigt Gotlandsanda. Den här sommardrömmen har verkligen alla rätt!
05 juni, 2016

Sommaren närmar sig med stormsteg och med det förs tankarna mer och mer åt lediga dagar, vackra sommardagar och framför allt: ljuvliga sommarhem. Ett som mer än väl faller in i den sistnämnda kategorin är detta ombloggade hem på södra Gotland. Det är så vackert att vi knappt finner ord, det här hemmet får du inte missa!

Foto: Emma Jönsson Dysell för Fantastic Frank.
Styling: Åsa Copparstad.

Huset byggdes redan 1771 och är hela 250 kvadratmeter stort. Det är så vackert i all sin enkelhet med vit putsad fasad, rött tak och enkla i gråa toner.

På baksidan finner man denna ljuvliga plats som är helt perfekt för varma, sena sommarkvällar och härliga sommardagar. Vi tycker om hur trädet används som inramning och skydd och hade mer än gärna suttit här varje kväll i sommar!

Väl inne i huset har den perfekta kombinationen av bevarade detaljer från byggåret och modern renovering skapats på ett otroligt smakfullt sätt. Vackra takbjälkar har bevarats och kombinerats med snygg väggputs i riktigt Gotlandsanda. Lägg märke till hur naturen fått bli en naturlig del i inredningen med den öppna spisen och veden under den platsbyggda soffan!

Snyggt kök med gråa skåpsluckor och en generös köksö. Här finns det gott om plats för stora sällskap och härliga middagar. Snyggt hur den gråa färgen på skåpsluckorna har kombinerats med en bänkskiva i ljusare toner.

Det här rummet är så vackert att vi tappar andan. Så där drömmigt att man knappt tror det är sant – ett rum med alla rätt helt enkelt. Vackert kalkstensgolv, putsade väggar, vackra tak och djupa nischer.

Huset består av tre ljuvligt vackra sovrum – det ena ännu vackrare än det andra. Så snyggt med generösa och väl tilltagna ytor som tillåter allt från vackra sänghimlar, snygga soffor och stora lampor. Här hade vi gärna spenderat hela sommaren – och bjudit in ett helt kompani att göra oss sällskap!

Sist men inte minst – badrummet. Den ligger i anslutning till ett av sovrummet och en härlig walk in closet och bidrar med en otroligt lyxig känsla till det i övrigt sparsmakade huset.

Får du inte nog av huset och vill se fler bilder från denna Gotlandsdröm? Kika in här hos mäklaren!