Drömhemmet: En magisk sekelskiftestvåa

15 apr, 2016 
AvCecilia von Mentzer
Det finns bara ett ord att säga om den här lägenheten – och det är MAGISK! Välkommen att kika in i Veckans drömhem på Hemnet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I ett hus från slutet av 1800-talet, byggår mellan 1879-1889, hittar vi den här ljuvliga 2,5-rummaren som får bli veckans härliga drömhem på Hemnet. Här finns gott om originaldetaljer kvar såsom kakelugnar, rikt utsmyckad stuckatur och brädgolv. Och inredningen är en modern mix av gammalt och nytt. Häng med in!

Styling: Malin Simson
Foto: Anders Bergstedt för Entrance Fastighetsmäkleri

dromhem_vardagsrum_introbild

Prata om socialt rum! Och vilket ljusinsläpp. Gäster och värdfolk samsas alla i det integrerade kök och vardagsrummet där väggen rivits för att skapa ljus och luft.

Annons

Läs också: 10 största trenderna på Hemnet just nu

dromhem_byra_spegel

Här ser man tydligt hur stora ytor det handlar om och vilken rörelse det blir i rummet med den höga takhöjden och de öppna ytorna. Intill badrumsdörren en modern byrå och en äldre, sirlig spegel.

dromhem_matplats

Härlig känsla i köket med det rustika brädbordet och svarta pinnstolar till. Det finns en luftighet i hela våningen. Öppna hyllplan bidrar förstås till det.

Annons
dromhem_kok

Luftig känsla med öppna, gråmålade hyllplan som är fina mot kakelväggen som går ända upp till stuckaturlisten. Köket är från Ikea. Läckert med de rökfärgade, avlånga glaslamporna över köksbänken mot den mer ombonade taklampan med textilskärmar. Skön stilkrock!

Läs också: 5 smarta budgetknep för köket som inte kräver renovering

dromhem_kok_kakel

De öppna hyllplanen, kroklisten, kakelväggen och betongskivan skapar ett modernt, men också lättjobbat, praktiskt och härligt kök.

Annons
dromhem_stuckatur

Den omsorgsfullt bevarade stuckaturen minner om svunna tider och helt andra stilideal.

dromhem_barnrum_ballonger

Notera det avlutade och såpade golvet som är så lent att gå på. I den lilla barnkammaren står en kakelugnspjäs av det mer pampiga slaget. Rara luftballonger klickas hem från Artilleriet.

Annons
dromhem_barnrum

Ett smalt rum får agera barnrum, men här kan man förstås också tänka sig ett arbetsrum eller ett gästrum. Vimplar, ljusslinga, fina inramade illustrationer och tavellister skapar ett modernt, ändå ombonat rum för familjens minsta.

dromhem_barnrum_kakelugn

Taklistens magnifika stuckatur möter den fantastiska kakelugnen. Pampigt i lilla barnrummet.

Annons
dromhem_tavelvagg

Trendigast just nu: tavelvägg! Låt dina favoritprints ta plats bakom tunna, svarta ramar, alla i samma storlek. Häng dem sedan i symmetri och du får en tavelvägg i skön balans.

Läs också: Så hänger du tavelvägg som en gallerist

dromhem_inre-hall

I vardagsrummet är väggarna målade i ljusgrått. Här syns också breda dörrlister och det vackra brädgolvet. Innanför syns hallen där det sitter en romantisk medaljongtapet.

Annons
dromhem_sovrum

Sovrummet har lindblomsgröna väggar och en hög, modern dubbelsäng. Ett enkelt print bildar blickfång tillsammans med de vackra väggfästa sänglamporna. Sött med liten kristallkrona som ljuskälla.

Läs också: 10 magiska sovrum att drömma sig bort till

dromhem_sovrum_fonster

Djup fönsternisch i sovrummet, som visserligen är ett avlångt rum men som precis har plats för dubbelsäng. En lampett med stearinljus tänds mörka kvällar och ger ett mysigt sken i hela rummet.

Annons
dromhem_garderober

Den ena sovrumsväggen har plats för tre garderober, fint att måla tre av dem i samma färg som väggen.

Och fler drömhem hittar du här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons