Drömhemmet: Bohemisk och yteffektiv funkispärla

08 januari, 2016

Ett stort fönsterparti med generöst ljusinsläpp, vitmålade väggar, högt i tak och en rad smarta lösningar gör den här lägenheten till ett av de mest yteffektiva hemmen vi någonsin sett. Lägenheten – en funkisdröm byggd 1930 – är inredd med fingertoppskänsla i varje detalj. Stilen är bohemisk vintage uppblandad med moderna inslag och industriella detaljer. Gröna växter och mjuka tyger höjer mysfaktorn och tack vare valet av smäckra men ändå bekväma möbler ryms alla funktioner ett hem behöver på endast 29 kvadratmeter. Varsågoda, här är veckans drömhemHemnet!

Styling: Minna Engelmark och Ida Agemo/Wida design
Foto: Johan Spinnell för Historiska Hem

Loftsängen trollar fram många välbehövliga extra kvadratmetrar och gör det möjligt att inreda lägenhetens enda rum till både ett sovrum, matrum och vardagsrum med soffgrupp.

Ett antikt skåp kombineras med gröna växter och en modern tavelvägg. Golvet är belagt med originalparkett i fiskbensmönster.

Under loftsängen ryms en 1950-talsinspirerad soffgrupp. Den generösa takhöjden på 2,7 meter gör det till och med möjligt att hänga tavlor ovanför sängen.

Två små soffbord istället för ett stort gör det möjligt att flytta runt borden till den plats där de behövs för stunden.

Mängder med kuddar i soffhörnan gör det enkelt att improvisera fram sittplatser när det kommer oväntat besök.

En stege lutad mot väggen blir smart och inte minst snygg förvaring för till exempel plädar. En tavla som ställs direkt på golvet blir också en iögonfallande detalj.

Den lilla matplatsen ligger i anslutning till miniköket som har gott om förvaring och ljusa luckor med bänkskivor i mörkt trä.

Och skulle de 29 kvadratmetrarna ändå kännas för trånga är det bara att ta sig ut på föreningens mysiga balkong!

Vill du se fler bilder och läsa mer om lägenheten? Se hela annonsen här!