Drömhem: 1920-tal med naturliga inslag

Nu börjar vårkänslorna spira och vi har blivit störtförälskade i den här ljusa 1920-talslägenheten inredd med naturnära detaljer. Här är Veckans drömhem på Hemnet!
21 mars, 2016

Veckans drömhem är en 1920-talsvåning med många originaldetaljer som spegeldörrar, takrosetter, brädgolv och djupt sittande spröjsade fönster. Vi gillar de naturnära materialen och känslan av spirande vår. Häng med in!

Inredningstips: Martina Mattsson
Foto: Jonas Berg för Stadshem

Brädgolvet har målats vitt och istället för kakel är väggen ovanför arbetsbänken råputsad. Ger en rustik och härlig känsla. Bänkskåpen från 1950-talet har sprutmålats i vitt.

Rum för umgänge! Från fönstret mot gården strilar ljuset in över den matplatsen. Här finns plats för många runt köksbordet. Nötta gamla pinnstolar och en platsbyggd köksbänk omringar det linneduksklädda bordet. Trendigt med glasvaser med solitärer i. Och en enkel kökslampa i form av en glödlampsglob får lysa upp.

Skiva av slittålig Silestone, vitmålade köksskåp och den råputsade väggen får sällskap av enkel knoppbräda och en fin lampett. Här vill man hänga, laga mat och umgås. Köket är inte sällan ett hems bästa rum.

Ett eget kallskafferi är en ren dröm. Charmigt och smart utnyttjat utrymme.

I ett hörn av vardagsrummet står ett nätt damskrivbord och tar upp minimalt med plats. Vackert med spirande grönska i krukan.

Ljuset flödar in genom de handblåsta fönsterglasen. Det faktum att inga hus skymmer sikten gör att det blir ett härligt ljusinsläpp. Arne Jacobsens läderklädda Sjuan som skrivbordsstol är ett litet ögongodis. Fint med kontrasten rejäl tresitssoffa mot nätt soffbord.

En vanlig bokhylla kan bli tungt men att då bygga med öppna konsoler och hyllplan skapar luftighet och blir en del av rummets scenografi där vackra ting kan visas upp. Safarifåtöljen mjukas upp med ett skinn.

Sovrummet som är ett riktigt drömrum. Väggarna är målat i brutet vitt och det vackra brädgolvet behandlat med hårdvaxolja. Ombonad känsla när sängen, klädd i linnelakan, står direkt på golvet. En liten spegel med bildram bildar blickfång på väggen.

Rejäl garderob med öppna hyllplan och klädstång. Fint med den vertikala panelklädda väggen i original.

Vill du se fler bilder? Hela annonsen hittar du här!