Drömhem: 1920-tal med naturliga inslag

21 mar, 2016 
AvSara Ångström Burling
Nu börjar vårkänslorna spira och vi har blivit störtförälskade i den här ljusa 1920-talslägenheten inredd med naturnära detaljer. Här är Veckans drömhem på Hemnet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Veckans drömhem är en 1920-talsvåning med många originaldetaljer som spegeldörrar, takrosetter, brädgolv och djupt sittande spröjsade fönster. Vi gillar de naturnära materialen och känslan av spirande vår. Häng med in!

Inredningstips: Martina Mattsson
Foto: Jonas Berg för Stadshem

dromhem_kok_jonas_Berg

Brädgolvet har målats vitt och istället för kakel är väggen ovanför arbetsbänken råputsad. Ger en rustik och härlig känsla. Bänkskåpen från 1950-talet har sprutmålats i vitt.

Annons
dromhem_matplats_foto_Jonas_Berg

Rum för umgänge! Från fönstret mot gården strilar ljuset in över den matplatsen. Här finns plats för många runt köksbordet. Nötta gamla pinnstolar och en platsbyggd köksbänk omringar det linneduksklädda bordet. Trendigt med glasvaser med solitärer i. Och en enkel kökslampa i form av en glödlampsglob får lysa upp.

dromhem_koksbank_Foto_jonas_berg

Skiva av slittålig Silestone, vitmålade köksskåp och den råputsade väggen får sällskap av enkel knoppbräda och en fin lampett. Här vill man hänga, laga mat och umgås. Köket är inte sällan ett hems bästa rum.

Annons
dromhem_skafferi_foto_Jonas_Berg

Ett eget kallskafferi är en ren dröm. Charmigt och smart utnyttjat utrymme.

dromhem_arbetsplats_Foto_Jonas_Berg

I ett hörn av vardagsrummet står ett nätt damskrivbord och tar upp minimalt med plats. Vackert med spirande grönska i krukan.

Annons
dromhem_soffa_Foto_Jonas_Berg

Ljuset flödar in genom de handblåsta fönsterglasen. Det faktum att inga hus skymmer sikten gör att det blir ett härligt ljusinsläpp. Arne Jacobsens läderklädda Sjuan som skrivbordsstol är ett litet ögongodis. Fint med kontrasten rejäl tresitssoffa mot nätt soffbord.

dromhem_fatolj_bokhylla_Foto_Jonas_Berg

En vanlig bokhylla kan bli tungt men att då bygga med öppna konsoler och hyllplan skapar luftighet och blir en del av rummets scenografi där vackra ting kan visas upp. Safarifåtöljen mjukas upp med ett skinn.

Annons
dromhem_sovrum_foto_jonas_berg

Sovrummet som är ett riktigt drömrum. Väggarna är målat i brutet vitt och det vackra brädgolvet behandlat med hårdvaxolja. Ombonad känsla när sängen, klädd i linnelakan, står direkt på golvet. En liten spegel med bildram bildar blickfång på väggen.

dromhem_garderob_Foto_Jonas_Berg

Rejäl garderob med öppna hyllplan och klädstång. Fint med den vertikala panelklädda väggen i original.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons