Välkomponerat i radhus från 1800-talet i Köpenhamn

03 apr, 2017 
AvELLE Decoration
Stilbyten, flyttar och ständiga förändringar är vardagsmat för familjen Fussell i 1800-talsradhuset i Köpenhamns Kompositörsdistrikt.
Annons

Konstant i rörelse och aldrig rädda för förändring. Familjen Fussell hade redan bott på mängder av ställen i USA, Spanien och Marocko innan de landade i Köpenhamn för sju år sedan. Och nu packar Valentina Fussell, maken Jack och deras tre barn ihop hemmet igen och flyttar tillbaka till USA, med siktet inställt på Los Angeles.

– Flytten till Köpenhamn var vår tjugonde flytt! Alla dessa flyttar har definitivt betytt att vi ständigt skalar ner på mängden tillhörigheter, så vi lever oändligt mycket mer minimalistiskt än våra vänner och familjer i USA. Men det har också gjort att vi blir väldigt känslomässigt knutna till ställen som känns hemma.

Annons

De senaste fyra åren har det stället varit ett vackert radhus, byggt i mitten av 1800-talet, i ett av Köpenhamns mest pittoreska områden.

– De här kvarteren kallas för Kompositörsdistriktet eftersom det bott så mycket musiker här, och den kulturen är fortfarande väldigt närvarande. Under sommaren när det är varmt och många grannar har öppna fönster fylls luften av lukten av rosor och ljudet av klassisk musik.

Annons

– Barnens första skola i Danmark låg en gata bort, så vi brukade köra igenom det här området och fundera på hur det skulle vara att bo här. När det här huset blev ledigt bad vi direkt om att få titta på det. Redan innan vi gick in genom dörren sa jag att vi ville ha det. Mäklaren frågade om vi inte ville se det först. ”Har det toalett och en vask?” frågade jag. När hon svarade ja sa jag: ”Vi tar det!”

Huset är på 145 kvadratmeter fördelade på tre plan. Överst ligger ett sovrum och ateljén, från vilken Valentina, som är inredare och fotograf, driver det egna designföretaget House of Valentina. På mellanvåningen har barnen sina sovrum och på bottenvåningen ligger kök och vardagsrum. Men ingenting är statiskt. Huset är, precis som dess invånare, ständigt i förändring.

Annons

– Man blir aldrig färdig. Jag älskar att testa nya idéer och det händer att jag flyttar runt hela rum över en helg. Det finns inte ett enda utrymme i huset som är detsamma som när vi flyttade in, barnen förväntar sig aldrig att se en stil särskilt länge här hemma.

Flytten till Danmark öppnade upp en ny designvärld för Valentina, som hittat mängder av inspiration i det avskalat skandinaviska.

Annons

– Att leva i Skandinavien har verkligen förändrat mitt liv på många sätt. Jag hade aldrig sett någonting som liknade den designvärld som finns här och jag fick en helt ny passion för modifierade monokroma inredningar. Jack retar alltid mig och säger att jag skapat ett hem i den danska regnbågens färger: svart, grått och vitt!

– Jag tycker att ett hem ska representera de människor som bor i det, att det ska fungera som en bakgrund till vår livshistoria. Och jag tycker att vårt hem representerar oss: varma, kärleksfulla och i ständigt förändring …

Annons

 

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

 

Annons