Vacker stilmix hos Layereds grundare Malin Glemme

01 nov, 2017 
AvSanna Rossäng
Malin Glemme fann sitt drömhus på Lidingö.
Malin Glemme är kvinnan bakom Layered. I en lägenhet i ett flerfamiljshus från 1910 fann hon sitt drömboende som bjuder in till vacker stilmix med internationella vibbar.
Annons
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriterBrand logo
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter
Malin hittade sitt drömhus på Lidingö.
Vardagsrummet i huset.
Köket i huset.
Plats för att läsa.
Annons

Malin Glemme hade egentligen aldrig tänkt flytta från stan utan trivdes bra med familjen i deras lägenhet vid Stureparken med promenadavstånd till både jobb, bekvämligheter och vänner. Men efter att ha fått nys om en lägenhet i ett enastående flerfamiljshus på Lidingö hade Malin redan möblerat allt i huvudet och flyttat in.

– Det såg helt fantastiskt ut, det var verkligen ett drömboende. Eftersom vi inte hade några planer på att flytta från stan tyckte jag att det här passade perfekt eftersom jag var helt säker på att det låg precis vid bron och indirekt princip i stan, säger Malin.

Annons
Malin Glemme hade egentligen inga planer på att flytta.

När Malin visade bilderna på sin drömlägenhet för sin man Kristofer förklarade han att huset låg längst ut på Lidingö. Avståndet till trots åkte de på visningen och väl där föll Malin handlöst för den vackra villan från 1910, men fick vänja sig vid tanken att det inte skulle bli något.

På en middag några dagar senare fick Malin ett sms från mäklaren som undrade om Malin kunde skriva kontrakt dagen därpå.

– Jag förstod ingenting. Kristofer hade gått bakom ryggen på mig och budat på huset – och vunnit! Han visste att jag inte hade kunnat hantera att vara med i budgivningen om vi hade förlorat den, säger hon.

Annons
Att köpa hus var egentligen inte planen.

2015 gick flyttlasset från Stureparken till Lidingö för Malin, hennes man Kristofer och döttrarna Adèle och Märtha. Samma år grundade hon designvarumärket Layered med fokus på kvalitetsmattor – och senare även möbler. Ett minst sagt händelserikt år för familjen.

– När jag är sugen på något gör jag det, det får bara lösa sig. När vi har flyttat tidigare har jag skapat moodboards och ritat upp allt skalenligt och haft en tydlig vision av hur allt ska bli. Den här gången när vi flyttade i samband Layereds lansering var jag bara glad över att vi fick in allt över tröskeln.

Annons
Matsalsplatsen.

Lägenheten är 270 kvadratmeter och är en av fem lägenheter i en drygt 1 000 kvadratmeter stor villa, där det tidigare bara bodde en familj. Det är lätt att förstå varför Malin kallar lägenheten för ett drömboende. Fyra meter i takhöjd, rena konstverk till snickerier på väggarna och vackra detaljer precis överallt.

– Det är en härlig känsla att bo i ett hus. Det är en inneboende kraft på ett annat sätt än i en lägenhet. Jag ser på ett hus mer som en person med stor karaktär, säger Malin.

Sovrummet i huset.

Till skillnad från när familjen flyttade till den förra lägenheten, när allt var planerat in i minsta detalj, har det här boendet fått formas med tiden.

Annons

– Det har varit en brokig väg till resultatet. De tidigare ägarna målade om bara något år innan vi flyttade in och vi tyckte det var så dumt mot både plånbok och miljö att måla om igen bara för att vi hade tänkt oss andra färgtoner, säger Malin.

Sällskapsrum i huset.

Väggfärgerna har fått styra inredningen och skapar en harmonisk och sober bas. Till det har Malin adderat familjen Glemmes färgstarka och eklektiska inredningsstil med eleganta inredningsval och roliga detaljer.

– Här är det dramatiskt med stor personlighet. Vi har inte så svensk och seriös inredning, vi har egentligen den raka motsatsen till det skandinaviska. Vi tycker om amerikansk och engelsk inredning och det ligger stor tankemöda bakom varje val.

Annons
Altanen i huset.

Nu har varje möbel och inredningsdetalj hittat sin plats och det snabbt uppskattade företaget Layered likaså. Mitt i allt jobb med nya kollektioner och allt vad det innebär har avståndet till lägenheten blivit till en fördel.

– Det är så skönt att komma hem och att få lämna jobbet i stan. Jag uppskattar att bo här och ser varje dag hur fint det är.

Text Sanna Rossäng
Foto Idha Lindhag

Läs mer:

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Annons